0106 Kaizen #05

Aaron visszatért egy újabb adag piaci tudósítással. Ez a Kaizen, ahol a legfrissebb pletykák-, hírek- és befektetési tanácsokról hallhatunk szakértőktől.


Helló, Aaron Schere vagyok, és Üdvözlöm önöket a Kaizen-nél, ahol az üzlet az üzlet, és az a mi asztalunk. A mai adásban fantasztikus vendéget üdvözölhetünk, Galbeeti Desai professzort a Rhetor-i Egyetemről. Ő az a pedagógus, akit Silas Koerner előszeretettel szokott idézni, mint a Consolidated Outland filozófiai elveinek megálmodója. A Mustang fantasztikus fogadtatásáról fogunk vele beszélgetni, az elképzeléseiről az ipar jövőjét illetően, és új válogatásesszéiről, a ’Merj álmodni’-ról. Ezek lesznek később. Előbb viszont, kis bepillantás a legújabb pénzügyi folyamatokba, hírekbe és történésekbe a Piaci Bontásban.

A múltbeli teljesítmény nem függ össze a jövőbeli eredményekkel. Sem Schere, sem a Kaizen nem garantálja a sikeres kimenetelt vagy profitot. Mielőtt az itt elhangzott információk szerint cselekedne, kérdezze ki pénzügyi tanácsadója véleményét!

Fényesebben állnak a dolgok a Hurston Dynamics-nál, mivel tudomást szereztünk arról, hogy tíz évnyi magyarázkodás, és késés után, a bíróság végre döntést hozott a cég Stanton II-n található gyáraiban, állítólag rabszolgaként, dolgoztatott munkásait illetően. Kyla Tsion védőügyvéd, aki a fegyvergyártó céget képviselte, kiadott egy nyilatkozatot, amiben elmondta, hogy a Hurston vállalatot minden vád alól felmentették. Majd elválik, hogy az évszázados cég teljesen fel tud e épülni a megbélyegzésből, ami a márkát illeti, főleg, mivel további munkaügyi viták és környezetvédelmi vádak még érvényben vannak.

A bűnügyeknél maradva, a hét elején láttak napvilágot azok a szóbeszédek, hogy egy Drake Interplanetary raktárépületet a Borea-n kiraboltak. Azt rebesgetik, hogy az elkövetőknek sikerült nagy mennyiségben értékes szkennelő berendezéseket ellopniuk. Folyamatos hallgatást követően a Drake végre hivatalos közleményt adott ki néhány órával ezelőtt, és míg nem mondják meg pontosan, mit vittek el, azt megerősítették, hogy betörtek a raktárukba, és a helyi hatóságokkal a Magnus-on együttműködnek, hogy kézre kerítsék a felelősöket. Amit én meglehetősen érdekesnek tartok az az, hogy a Drake különösen fontosnak tartotta elmondani, hogy az elkövetők, az ő szavukkal: „a Cutlass Black legújabb modeljével”, repültek. Ízléstelen reklám, vagy limonádé? Önöké a döntés.

Következő hír, hogy egyszarvút láttak. Azoknak, akiknek nem ismerős a kifejezés, ez azt jelenti, hogy egy nem mindennapi szerződés lehetősége sejlett fel, ami olyan ritka, mint a mesebeli egyszarvú állat. És mi az egyszarvú? Pletykák szerint MacArthur hamarosan átadja élelmiszer beszerzését egy külső cégnek. Mivel a UEEN meg akarja nyirbálni a költségvetést, úgy tűnik, először a történelemben, lehetőséget ad a privát szektornak. A hadseregnek szüksége van az ellátmányra, gondoljuk el, milyen jövedelmező egy ilyen szerződés. Befektetők számításai szerint a Torreele Foddstuffs máris 5%-ot ugrott az indexen.

Végül egy jövőbetekintés a fajok közti kereskedelmet illetően, a Jysho Vállalat bejelentette tizedik CTR outlet boltjuk megnyitóját. Ellis Green-i nyitással, ami az év végére van tervezve, az üzemanyagtöltő állomások egész sora lassan piaci részesedéshez juthat, mivel a működési engedélyeket a Szenátus megszavazta februárban. A tüntetők, akik kezdetben megakadályozták a megnyitót, lassan eltűntek az következő hónapokban, viszont ez a legutóbbi bejelentés csak olaj volt a tűzre, mivel a ’Birodalom az Első’ aktivista csoport bojkottot szervez minden CTR bolt ellen december 3.-án. Azzal, hogy Anthony Tanaka halálának az évfordulóját használják, úgy érzik, fellendítik a mozgalmuk támogatottságát. Megkerestük a Jysho illetékesét, de még nem érkezett válasz.

Ennyi a mai Bontás. Gyors hirdetésre megyünk, de mikor visszatérünk, csatlakozik hozzánk Desai professzor egy exkluzív interjúra, amit nem akarnak kihagyni.

Még több Kaizen a reklám után.

ADÁS VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2014.11.19.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.