0117 Alkalmi Randi #03

Jester visszatért, hogy randizni hívja a vállalkozó szellemiségű kalózokat. Most egy Oberon-nál randalírozó félnótással gyűlt meg a bajuk.


ERROR………….>>
COMM/SEC MEGSZAKADÁS
NEM ENGEDÉLYEZETT JEL >>
JEL MEGTALÁLVA

Itt van újra az Alkalmi Randi, de ez nem Jester álleejtő, érdekes, törvénymegkerülő adása lesz. Nem, ma Jester jó okkal szól hozzátok. Szóval, tegyétek le az innivalót, kockát, kést, vagy bármi is van a mocskos kezetekben, és figyeljetek annyira, amennyire csak tudtok erre a figyelmeztetésre –

Az a szemétláda, aki az Oberon-ban baszogatja a fuvarosokat, takarodjon a francba.

Komolyan.

Lehet jól, és rosszul is csinálni a dolgokat, de mindenre lőni, ami az utadba akad, az biztos, hogy NEM JÓ!

Mint sokan tudjátok, jó kis üzlet a Gonn-i aknamezőről érkező futárokat elkapni, de ez az utóbbi időben megszűnni látszik, mióta az bűnügyi ráta az egekbe szökött. Az elmúlt hat hónapban, mióta az a szadista a környéken van, 23 jelentés érkezett, hogy mentő kapszulák váltak köddé. Huszonhárom. És ezek csak a bejelentettek. A rakteret teljesen kiürítették. Bárki, akinek csak egy kis esze is van, elkerüli a helyet, mint a garnéla a Banu büfét. És azok, akik megtehetik, zsoldosokat bérelnek, hogy átjussanak, mintha az életük múlna rajta. Amit, köszönhetően ennek a tökkelütöttnek, meg is tesznek.

Ezt kapjátok ki! Miután két hete voltunk vadászaton, én és a csapatom, csak egyetlen Freelancer-t láttunk. És mit gondoltok hány Hornet volt mellette? Egyetlen kis rakomány vanádiumért, az a kis nyomorult, öt állig felfegyverzett, harcra kész vadászt bérelt fel a NightCap Vállalattól. Nyugodtabb időkben az ilyen faszarikra rá se hederítettünk, de aszály idején, ha meglátsz egy csepp vizet, nem gondolkodsz. Rollback, Pizzle, Headcase és én csontszárazon mentünk, és két ládányi érintetlen érccel tértünk vissza, viszont Pizzle és Cutlass-e sosem repül már többé.

Persze, Pizzle ismerte a játékszabályokat. Néha nem szegődik melléd a szerencse, és senki sem állítja, hogy Pizzle egy észlény volt. De még jó, hogy szétvet az ideg, mikor egy ilyen kis légypiszok, aki nem tudja fékezni magát, beleszarik a levesünkbe. De még ezzel együtt is, ez az egész több annál, hogy én picsogok itt, hogy milyen nehéz a meló, vagy, hogy törleszteni akarok a barátom miatt. Ez mindannyiunkról szól, az életvitelünkről.

Tegnap jött a hír, hogy a huszonharmadik fuvarost is kilőtték. És ma? Ma Jester megtudta, hogy a Flotta parancsba adta egy osztagnak, hogy üssék bele az orrukat az üzletünkbe. Ez, srácok, az utolsó csepp.

Azt hiszitek, a Flottát érdekli, hogy egy becsületes kalózt lő ki, vagy egy pszichopatát? Nekik mindegy. Körbejárják a rendszert, és jól kitakarítják. Ez azt jelenti, hogy előbb nekünk kell kitakarítani. Meg kell állítanunk ezt a beteges idiótát, mielőtt vele együtt veszünk mind. Kértem pár szívességet, és örömmel jelentem, hogy a Tanács beleegyezett egy százezer kredites vérdíjba ennek a tökéletlennek a tökeiért. Most kezdődik csak az igazi vadászat. Figyeljetek jól, srácok! Azt akarom, hogy menjetek, keressétek meg a felelőst, bárki is legyen az, és végezzetek vele!

És ezért, van még egy figyelmeztetésem annak a bitangnak, aki eltünteti a fuvarosokat az Oberon-on. Elcseszted, és most megdöglesz.

Azt hiszem, ez nem is figyelmeztetés volt. Inkább kijelentettem az igazságot.

A Randinak vége.

 

ADÁS VÉGE
Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2015.02.04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.