0118 Kaizen #06

Aaron Schere a mai Kaizen-ben újabb tippeket ad, majd vendégével, Livia Haskel-el beszélget, a BiotiCorp-nál végzett munkájáról.


Üdv, mindenkinek! A nevem Aaron Schere és ez itt a Kaizen, az ön gazdasági és üzleti híreinek kalauza. Nagyon izgatott vagyok a mai show miatt – Livia Haskel-el fogunk beszélgetni a BiotiCorp-tól, akinek az új úttörő technológiájáról szóló hírek folynak még a csapból is. De előbb még, van itt egy pár gyors tipp önöknek. Ez itt a Bontás.

A múltbeli teljesítmény nem függ össze a jövőbeli eredményekkel. Sem Schere, sem a Kaizen nem garantálja a sikeres kimenetelt vagy profitot. Mielőtt az itt elhangzott információk szerint cselekedne, kérdezze ki pénzügyi tanácsadója véleményét!

Odin-rendszer

Egy nézeteltérés, a Kereskedő Klán és a Raleigh állomás között, súlyosbodni látszik, ami azt eredményezte, hogy a Klán átmenetileg felfüggesztette az eladásait és a transzport szerződéseket a bázissal, és kiegészítésként, az ott működő vállalatokkal is megszakították a kapcsolatot. Bár a nem Klán tag kereskedők rögtön ugrottak a lehetőségre, sokan remélik, hogy hamarosan megfelelő megoldást fognak találni a problémára.

Banshee-rendszer

Bárki, aki nyersanyagokat tervez szállítani a Lorona-ról, vagy épp oda, valószínűleg észrevette, hogy gyanúsan csendes a környék. A Kaizen épp most tudta meg, hogy Leland Farro, Kesseli-i infó ügynök elhunyt múlt héten. Aki dolgozott ott az utóbbi évtizedekben, ismerte Leland-et. Mi itt a Kaizen-nél szeretnénk együttérzésünket kifejezni a család felé.

Későbbre még marad pár tipp, de szeretném most vendégünket szólítani. Magna Cum Laude végzett a híres Scaliger-i Gyógyszeriskolában a Rhetor-on, orvos kutatóként génterápiával foglalkozott, és végül a mesterséges regeneráció területén helyezkedett el, a BiotiCorp-nál 2935-ben. Most főorvos mérnök és a Calliope projekt csapatvezetője. Kérem, köszöntsék, Livia Haskel-t!

Livia Haskel: Köszönöm! Örülök a meghívásnak.

A BiotiCorp sokat van a középpontban az utóbbi időkben. Egyébként gratulálok a sikereihez.

Livia Haskel: Örömmel tölt el minket a fogadtatás.

Azok számára, akiknek nem ismerős a Calliope projekt, kérem, röviden vázolja fel!

Livia Haskel: A Calliope egy teljes test diagnosztizáló és sebészeti rendszer, aminek számos felhasználási lehetősége van a rekonstrukciós és kozmetikai műtéteknél. Dióhéjban, képesek vagyunk újjáépíteni, vagy rekonstruálni egy páciens kinézetét és testét, legfőképp a sebek és súlyos égések eltüntetésével. Bár a kezdeti szimulációk biztatóak, limitált emberi kísérleteink felnyitották a szemünket, hogy a Calliope sokkal többre képes.

Én csak a korai kutatási anyagokat láttam, amiket a BiotiCorp kiadott, de az is elég lenyűgöző volt.

Livia Haskel: Köszönöm! Nagyon büszkék vagyunk.

Sokszor hangoztatta, hogy ez nem csak egy újabb projekt önnek. Hogy személyes érintettsége is van az ügyben.

Livia Haskel: Az orvosi második évében, míg az Angeli-re utaztam vissza, hogy meglátogassam a családom, a transzport ütközött a leszálló zóna megközelítése közben. Valamiféle EDL hiba okozta a balesetet.

A Critical Care-en tartották hét hónapig.

Livia Haskel: Igen, a fél testemet súlyos égési sérülések borították, így gondolom, lehet azt mondani, mikor visszamentem az iskolába…

Egyfajta küldetése lett.

Livia Haskel: Motivációm lett.

Ezután, mikor a Calliope keretében elkezdődtek az emberi kísérletek-

Livia Haskel: Egyike voltam az elsőknek, akik kipróbálták.

Bizonyítani akart.

Livia Haskel: Még korai volt, így adódtak akadályok, de hittem benne, hogy működik a technológia.

Gondolom, emiatt találkoztak a Szenátussal és a Főparancsnoksággal.

Livia Haskel: Igen, mint tudja, a BiotiCorp elkötelezett amellett, hogy jótékonysági munkát végezzen a helyi és birodalmi egészségügyi létesítményekkel. Izgatottan mondhatom, hogy három Calliope prototípust állítunk fel választott katonai kórházakban.

Szóval, mi a Calliope jövője? Minden utcasarokra egyet? Vagy a háztartásokba, hogy megváltoztassa a külsőnket egy éjszakázásra?

Livia Haskel: Azt hiszem, fontos tisztázni azt a félreértést, hogy a Calliope az általános műtéti beavatkozásokat nem váltja fel. A Calliope elsődleges funkciója a rekonstruálás és visszaállítás, nem a gyógyítás.

Érthető. Köszönöm, Livia, hogy eljött, és megosztotta ezt velünk!

Livia Haskel: Nincs mit.

Mikor visszatérünk, adózunk. Egy új javaslat került a Szenátus elé, ami tovább növelheti, a már amúgy is magas, ingatlanadót. Beleássuk magunkat, amint visszatér a Kaizen.

ADÁS VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2015.02.11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.