0121 Terra Közlöny #05

A Terra Közlöny olyan információk birtokosa lett, amik új megvilágításba helyezik a Goldfinch ügyet.


UEE-GOLDFINCH KAPCSOLAT

 

Írta: Bernadette Ziegler

Szenátusi Tudósító

 

PRIME, TERRA: Több, mint hat hónapja, hogy a világ tudomást szerzett az Origin Jumpworks hajógyár elleni lelkiismeretlen támadásról, amelyben több millió kreditbe kerülő kutatási eredményeket, és dokumentumokat szivárogtattak ki az Origin Goldfinch Projektjéről. Azóta az Ügyvivőség a helyi erőkkel összedolgozva kimerítő kutatásba kezdett, hogy megtalálja a tetteseket. Mind a mai napig nem történt vádemelés az ügyben. Sokan hibáztatnák az esetre beosztott ügynököket az eredmények hiánya miatt, vagy, hogy a bűnözők túljárnak az eszükön, de a nem régen felfedett tények új, sötétebb megvilágításba helyezik az igazságot: lehet, hogy a kormány áll a kémkedés mögött.

A dokumentumok, amik a Terra Közlöny kezébe jutottak egy ismeretlen forrás által – amely hitelességét szakembereink ellenőrizték – egy kusza hálót fedtek fel, ami egyetlen forráshoz vezet: a UEE Szenátusi Irodájának Végrehajtó Szervéhez (VSZH – OES eredetiben), egy kevésbé ismert bürokratikus részleghez, aminek a nyilvánosságra hozott célja, hogy a Szenátus tagjainak különböző kutatási témákról szerezzen információkat. Például, ha egy szenátor meg akarja tudni, mennyi az évi átlagos csapadék mennyiség, vagy hányszor volt megemlítve a Leszámolásban, a Végrehajtó Szervekhez fordul, akik könnyen emészthető formába sűrítik az adatokat. Érdemes megjegyezni, hogy a VSZH tagadja, hogy bármiféle kutatást végezne, hanem inkább a „meglévő információk begyűjtésével, felhasználásával és újrahasznosításával foglalkozik”. Ez a leírás a 2788-as alapítás óta változatlan.

2944-11-04-én, Rigs Bakas-t, az FTL volt alkalmazottját, leszerelt katonát az Ügyvivőség kihallgatta a Goldfinch üggyel kapcsolatban. Vádemelés nélkül elengedték. Mr Bakas holttestét három héttel később találták meg. A hivatalos halálok a halottkém szerint fulladásos baleset volt. A dokumentumok azt mutatják, hogy nem csak Mr. Bakas fért hozzá a Goldfinch fájlokhoz, míg az FTL-nél dolgozott, de rendszeres kifizetéseket kapott egy Terran Aquatics nevű cégtől. Egy cég, amely, mint megtudtuk, két cél miatt jött létre, az egyik, hogy Mr. Bakas-nak küldjön pénzt, a másik, hogy egy bizonyos Elanore Calgory-tól fogadjon pénzt. Ms. Calgory, korábbi jegyző, 2923-ban elhunyt, de mint vizsgálódásunk során kiderült, kisebb vagyont kap hetente a VSZH-tól mind a mai napig.

Mindez elvezet a kérdésig, hogy miért is tartóztatták le Mr. Bakas-t. Mire kapott Mr. Bakas fizetést a VSZH-tól? Ha a VSZH feladata az adatgyűjtés, akkor Mr. Bakas mit gyűjtött nekik? Vajon Mr. Bakas halála valóban baleset volt? Sajnos, mindezidáig, több a kérdés, mint a válasz, de a tény marad, hogy a VSZH kapcsolatban áll a gyanúsítottal, és már csak ez is aggodalomra ad okot.

A VHSZ nem kívánt nyilatkozni. A Terran Aquatics-al sem tudtunk kapcsolatba lépni.

A Terra Közlöny nem a szenzációra hajt ezekkel az információkkal, hanem úgy véljük, azzal, hogy nyilvánosságra hozzuk ezeket a kérdéseket, több esély van rá, hogy valaki meg is válaszolja. A Szenátus- és az Ügyvivőségnek kötelessége azonnal ennek utánajárni.

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2015.03.04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.