0134 Kaizen #07

Aaron a mai Kaizen-ben meghívta Fran Mirotic ügyvédnőt, hogy a Castillo család nevében beszéljen a Nova Pyrotechnica beperlésének okairól.


ADÁS KEZDÉSE

Aaron Schere üdvözli önöket a legújabb Kaizen-ben, pénzügyi problémáinak megoldóműsorában. A mai különösen jó lesz. Fran Mirotic eljött közénk, hogy beszéljen arról a perről, amit a Nova Pyrotechnica ellen indított, de előtte még koncentráljunk két gyáróriásra, akiknek szintén megvan a maguk problémája. Ez a Piaci Bontás.

A múltbeli teljesítmény nem függ össze a jövőbeli eredményekkel. Sem Schere, sem a Kaizen nem garantálja a sikeres kimenetelt vagy profitot. Mielőtt az itt elhangzott információk szerint cselekedne, kérdezze ki pénzügyi tanácsadója véleményét!

Először kukkantsuk meg az Origin Jumpworks-t! Követve a minapi Kongresszusi meghallgatást, az Origin és a Goldfinch szivárogtatás újra napirendre került a befektetők számára. Az előző negyedév szerény számai az Origin számára nyilván nem voltak túl kecsegtetőek, mivel csökkentek a részvények árai. A befektetők aggódnak a stagnáló hajó eladások és a vállalat költséges új biztonsági infrastruktúrája miatt.

Pletykák terjengenek a Hurston Dynamics felső vezetőinek nézeteltérésiről, hogy hogyan oldják meg a gyárak lassú antianyag gyártását. Egy kisebb csúszás is jelentős méretű lehet, és arra kényszerítheti őket, hogy harmadik féltől vásárolják meg az antianyag robbanó töltetek gyártásához szükséges prekurzorokat.

A probléma még nagyobb lehet, ha azok a szóbeszédek igaznak bizonyulnak, miszerint új, antianyag alapú fegyverkollekciót készülnek gyártani. Ha így van, a megnövekedett nyersanyag árak súlyosan hátráltathatják a K&F-et (Kutatás & Fejlesztés). Ez ugyan csak találgatás, de valami, amit szem előtt kell tartani, ha a vállalat jövőjét nézzük. Ha azt a tényt is figyelembe vesszük, hogy a Hurston, technikai okokra hivatkozva, egyfolytában csúsztatja az antianyag reaktorok új generációjának megjelenését, elég sötét képet fest a cég számára.

Egy másik problémás vállalat a Nova Pyrotechnica. Ma reggel Fran Mirotic, Xander Castillo családjának ügyvédje, pert indított a cég ellen. Azt állítják, a Nova gondatlanságból okozta Castillo Állampolgár halálát. Hogy elmagyarázza az okokat, szeretném üdvözölni Fran Mirotic-ot a műsorban.

Fran Mirotic: Örülök, hogy itt lehetek.

Ezek elég komoly vádak. Még nem volt alkalmam részletesen elolvasni a keresetet, és gondolom a hallgatóság jó részének sem. Kérem, világosítson fel minket a lényeget illetően!

Fran Mirotic: Xander Castillo-nak nem kellett volna meghalnia, és azon tucatnyi embernek sem, akik a keresetben fel vannak sorolva. A Nova Pyrotechnica tudja, hogy a rakétái veszélyesek, de semmit nem tesz ez ellen. Ez szándékos hanyagság, és a valódi oka Mr. Castillo halálának.

Ez egy érdekes, és érzelmes érvelés, Ms. Mirotic, de ha jól tudom, évente több milliárd rakétát gyárt a Nova Pyrotechnica. Bár valóban tragikus, ami történt, de sajnos elkerülhetetlen a rakéta üzletben.

Fran Mirotic: Lehetséges, de számtalan idézett jelentés mutatja, hogy átlagosan azoknál a rakétáknál, amiket a Nova gyárt, több a meghibásodás, mint másoknál. Az egy halálos pársítás, ha nagy mennyiségben vannak felhalmozva. Ez a cég katonai minőségű rakétákat árul a nyilvánosságnak, de fittyet hány a biztonságra. A Nova elsődleges fontosságú dolga az lenne, hogy életben tartsa a vásárlóit, és ne a részvényesek zsebét tömje.

A Nova egy olyan terméket árul, amitől az emberek biztonságban érezhetik magukat a sötét és veszélyes világűrben. Ha a rakétáik ennyire veszélyesek lennének, nem gondolja, hogy már számtalan más keresetet nyújtottak volna be? Miért nincs még száz… vagy ezer? Értem én, hogy bizonyítani akar valamit, de ezek a számok statisztikailag nem szignifikánsak.

Fran Mirotic: Lehetek őszinte?

Ön egy ügyvéd, már miért ne lehetne?

Fran Mirotic: Ha egy Nova rakéta meghibásodik és felrobbant egy hajót az űrben, nem fogunk róla tudni. Ha a pilóta meghal, és a család kezében nincsenek meg a megfelelő eszközök, nem fogunk róla hallani. Rengeteg polgár és civil van, akik nem tudják a hangjukat hallatni. Ezért nyújt be panaszt a Castillo család a Puska, Lőszer és Lőfegyverek Hivatala felé. A UEE-nek limitálnia kell a lövedékek robbanóanyag tartalmát a civil használatban. Semmi ok sincs arra, hogy az emberek ennyi robbanóanyaggal rohangáljanak. Ez semmi más, mint marketing fogás végzetes következményekkel.

A Fegyverszünet Kezdeményezés nem ezért lépett érvénybe?

Fran Mirotic: A Fegyverszünet Kezdeményezés a hajók fegyverhasználatát korlátozza a biztonságos rendszerekben. Mi azt akarjuk, hogy az PLLH szabályozza a töltetek eladását a nyilvánosság számára.

Nincs szükség újabb szabályozásokra az PLLH-tól. Csak árt az üzletnek. Több, mint elég információ áll rendelkezésre a Nova-ról, és a termékeikről a vásárlók számára, és tudja mit? A vevők imádják őket.

Fran Mirotic: Néha az, amit az emberek akarnak, és ami jó nekik, nem ugyanaz. Elég nagy szakadék húzódik a közvélemény és a tények között.

Váltsunk egy pillanatra. Ha jól értem, a Castillo család kiemelkedő támogatója a Lo-i üzleti közösségnek. Ideje őszintének lenni: tetszik, ahogy a Castillo család intézi az ügyeit. Nagyon okosok és ravaszok. De vannak néhányan, akik úgy vélik, a kártérítésre hajtanak, és nem a per érdekli őket.

Fran Mirotic: Ez az egész az igazságról szól. A vállalatok felelősségvállalásáról. Arról, hogy megvédjük az embereket a felesleges balesetektől. Végezetül arról, hogy a világ megtudja, hogy a Castillo család engem bízott meg a Nova Pyrotechnica beperlésével. Ha ön is elvesztette az egyik szerettét, ne tartsa magában, szeretnénk hallani a történetét!

Fran Mirotic-ot hallották, a Castillo család ügyvédjét, aki beperelte a Nova Pyrotechnica-t. Gyors reklámra megyünk, hogy fizetni tudjuk a számlákat. Mikor visszajövünk, Alice Cole-al fogok beszélgetni arról, hogy a per mennyiben befolyásolja a Nova jövőjét. Tartsanak velünk, a Kaizen hamarosan visszatér!

ADÁS VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2015.06.03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.