0174 Alkalmi Randi #05

Az Alkalmi Randi legújabb adásában Jester elmeséli, miért is nem célravezető, ha valaki szétlövi a Komm reléket a Nexus rendszerben.


ERROR………….>>
COMM/SEC MEGSZAKADÁS
NEM ENGEDÉLYEZETT JEL >>
JEL MEGTALÁLVA

Halihó, megátalkodott halálosztók! Ez itt Jester és az Alkalmi Randi. Az egyetlen műsor a Spektrumon, amiben a legalját láthatjátok.

Igazán reméltem, hogy nem jutunk el idáig, de beszélnünk kell arról, mi történik a Nexus-ban. Nem, nem a UEE puhány próbálkozásáról, hogy rendet teremtsenek a rendszerben. Nem ez a probléma. Hanem egy helyi kalózcsapat kavarta fel az állóvizet.

Jelen pillanatban, a Nexus egy paradicsom. Gyakorlatilag, egy UEE rendszer, tehát nyilvános és magán áruk is mennek arra keresztül, ami azt jelenti, hogy számtalan potenciális célpont van ott, plusz három Ugró-pont, amik gazdátlan rendszerek felé vezetnek, így könnyen meg lehet lépni a szajréval. Ehhez adjuk hozzá, hogy a kormány megszállottan helyre akarja állítani a nexus-i biztonsági erőket, és már helyben is vagyunk. Egy rendszer tele fosztogatnivalóval, amíg nem keltjük fel túlságosan senki figyelmét.

De ennek az álomnak vége, ha a nexus-i különcködő kalózbandák vacakolnak, és extra figyelmet vonnak magukra. Komolyan mondom, a helyzet egyáltalán nem tesz jót az üzletnek, és nagyon, nagyon rossz a többieknek.

Volt egy nyom egy jó kis zsákmányról, amit követtem a Nexus-ra. Nem lett volna könnyű, de engem ez éltet. A melóhoz sok türelem kellett, gondolkodás és megfelelő szakmai tudás. Még a fél ’verzumon is átvágtam, hogy találjak egy spéci járgányt, amin nem volt körözés, és az Odin-ban ügyködő Screaming Galsons-nál fel is turbóztam. A legénységről: bolondok mind, de nagyon értenek a szakmájukhoz. Egy profi csapat nem állhat csak őrültekből, gyerekek. Ravasznak és kompetensnek is kell lenniük.

Miután egy valag időt és kreditet kiszórtunk a Nexus tervre, készen álltam, hogy belevágjunk. Így azzal kezdtem, amivel bármelyik profi kezdené, kikapcsoltam a komm relét abban a szektorban, ahová a csapdát kívántuk felállítani. Nem akartuk ugye, hogy az ECN meghalljon bármit is. Észrevehettétek, hogy azt mondtam, kikapcsoltam, és nem elpusztítottam, ami pontosan az, amire valaki készült, miközben én bent voltam.

Tulajdonképpen, épp deaktiváltam, mikor a lövés érkezett. Fogalmam sem volt, mi történt, csak a kijárat felé igyekeztem, nehogy velem együtt szétrobbanjon az egész. Eközben, azon járt az agyam, ki lehet odakinn, aki ki akarna vonni a forgalomból. Vajon az egész egy ügyvivőségi csapda volt? Vagy egy másik csapat akarta megkaparintani a cuccot?

A kijárat felé haladva elővettem a fegyverem. Teljesen azt hittem, valaki a kijáratnál várja, hogy felbukkanjak, készen arra, hogy pofán lőjön. Az árnyékot használtam, miközben kifelé sodródtam, de nem volt a bejáratnál senki. Rájöttem, hogy bárki is támadt, nem tudta, hogy valaki van bent, mivel csendben jöttem be, és a hajót is elrejtettem a relé egyik kiálló része alá.

Ekkor láttam meg a rohadékokat. Voltak vagy huszan, és Dragonfly-okon elárasztották a komm relé másik oldalát. Néhányan a relét lőtték, néhányan pedig robbanószert szereltek az oldalára. Aztán észrevettem, hogy az egyik robbanószeres fickó épp a hajóm felé tart, amit elrejtettem. Még nem vették észre, de tudtam, ha az a rész felrobban, a hajóm is megsérül, vagy még rosszabb, olyan sebességgel lökődik ki az űrbe, hogy soha nem érem utol.

Így hát, olyan gyorsan vissza EVA-ztam a hajóba, ahogy csak tudtam. Azon gondolkodtam, hogy megtámadom a Dragonfly csapatot, de akkor hirtelen, elszáguldottak onnan. Először azt hittem, észrevettek, és le akarnak rohanni. Aztán rájöttem, épp robbantani készültek. Gyorsan bekapcsoltam mindent a hajón, és felpörgettem a quantum meghajtót. A relé pont akkor robbant, mikor beindult a quantum meghajtó, és elugrottam a veszély elől.

Persze, hogy kissé zaklatott voltam az egész halálközeli élmény miatt, de ami végképp kiverte a biztosítékot, hogy megannyi tervezés után, a rendfenntartók elárasztották a helyet, és keresték a felelősöket. Cseszhettem a gázsit. Még a legkeményfejűbb csitri is tudja, hogy nem lőjük ki a reléket; deaktiváljuk őket. Nem olyan nehéz meghekkelni, és a szektor mindaddig biztonságos, míg nem küldenek valami nyomingert, megjavítani azt.

De abban a pillanatban, hogy kilőnek egy relét, a céget, a rendőrséget, még az Ügyvivőséget vagy a hadsereget is értesítik róla. Ahelyett, hogy a szektor elsötétülne, tele lesz olyanokkal, akiket nem szeretünk ott látni. Idegesített, hogy ezt az egyszerű kalóz szabályt sem ismerik, ezért körbekérdeztem róluk.

Kiderült, hogy ez egy új banda a Nexus-ban. Cannae Lovasságnak hívják magukat, a mottójuk – a káosz. Az a komm relé, amiben én voltam? Igen, az csak az egyike volt azoknak, amiket mostanság kilőttek. Az a hír járja, a CL nem nagyon rajong az ötletért, hogy a UEE bele akar szólni a rendszer működésébe, és ezzel adnak hangot a tiltakozásuknak.

Nos, én meg ezzel adok hangot neki – FEJEZZÉTEK BE! Amit csináltok, árt nekünk. Tudom, hogy valószínűleg arról álmodtok, hogy Cathcart-ban nevet szereztek magatoknak, vagy kivívjátok valamelyik banda tiszteletét Ruin Állomáson. De, hogy a legjobb kalóz váljon belőletek, nem kell mindent felégetni, amihez hozzáértek, higgyétek el!

Ha túl akarjátok élni egy ellenséges területen, nem szólhat minden a halálról, pusztításról, káoszról. Sokkal inkább a kontrolról, ravaszságról és könyörtelenségről. Ez egy olyan lecke, amit a saját káromon tanultam meg.

Szóval, ha a Cannae Lovasság tagja vagy, vagy ismersz olyat, aki benne van, legjobb, ha megtanuljátok, nem azzal szereztek hírnevet magatoknak, ha szétlőttök mindent és mindenkit, aki az utatokba kerül. Ha így folytatjátok, nemcsak a UEE száll rátok, hanem még rosszabbak is, például én.

A Randinak vége!

ADÁS VÉGE

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2016.03.02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.