0196 Alkalmi Randi #06

Jester kis kihagyás után újra itt, hogy beszámoljon nekünk eltűnésének okáról.


ERROR………….>>

COMM/SEC MEGSZAKADÁS

NEM ENGEDÉLYEZETT JEL >>

JEL MEGTALÁLVA

Guríts le eggyel, mert visszatért Jester!

Több is belefér, mert egy kis kábulattal az Alkalmi Randi is könnyebben csúszik. Bevallom, hiányoznak ezek a bejelentkezések. Nincs túl sok, de mégiscsak az enyém, ha értitek, mire gondolok. És jó tudni, hogy én is hiányoztam. A levelesládám tele van érdeklődő üzenetekkel. Pár hét kimarad, és mindenki azt hiszi, hogy napolaj lettem, de nektek mondom, tépett ruhás, kialvatlan barátaim, a pletykák, hogy Jester-nek annyi, nagyban eltúlzottak. Az viszont, hogy most itt lehetek, nem ment zökkenőmentesen. Néhányan azonban örültek a távollétemnek. Megszokott, nem? Amint valaki hullaszagot érez, jönnek is a keselyűk. Ha már itt tartunk, Eric, ha még egyszer az én műsorsávomon sugárzod a Zsivány Katalógust, legközelebb a te emlékedre koccintunk. Tiszta?

Mivel a veszély már elhárult, biztos sokan szeretnétek tudni, hová tűnt Jester. Elöljáróban annyit, hogy elég rázós volt. És nem, nem kasztliztak be QuarterDeck-be, ha úgy gondoltátok volna. Ettől sokkal rosszabb történt. Nemcsak azt kellett elviselnem, hogy nem szájalhatok veletek, de hiszitek vagy sem, Jester munkát kapott.

Nem, nem olyat, hanem igazi, legális, bejelentett munkát. Oké, mondjuk egy nagyobb átverés része volt, de személyem csaknem két hónapig teljes munkaidőben dolgozott meg a pénzéért. Az egész ötlet Twist fejéből pattant ki, mikor tavaly az Állampolgársági Napon barbecueztunk Pielo hangárjában. A hatodik pohár Rust közepén, Twist vicces fejet vágott, és előadta a tervet: meggyőzünk pár fakabátot, hogy egy szállítási cég vagyunk, aztán csak úgy odaadják a zsákmányt. Leesett az állunk. Mekkora fordulat. Twist olyanfajta, akinek az agya akkor kezd forogni, ha épp nagy a zűrzavar. Mindannyian azonnal beleegyeztünk. Csak a megfelelő hajót, és legfőképp egy pozíciót kellett nekem találni.

Miért én? Nos, mit gondoltok, ki az egyetlen az egész csapatból, akinek elegendő ismerete van, hogy hogyan kell egy radartisztet eljátszani. Így igaz. Köszönhetően az eddigi szereplésemnek a spektrumon, Jester finomabban tudja nyomogatni a gombokat, mint a legtöbb képzett technikus. Elég nehéz volt elviselni a fizetést, és hogy kezet kellett ráznom Tudatlan Kapitánnyal, aki beleegyezett, hogy elküldjenek egy három hónapos próbajáratra, hogy megbizonyosodjanak, elég jól illek a Mindjárt Megszívják fedélzetére. Egy ütött-kopott, ócska hajó volt, de jól futott. Egész jól, valójában. Csak ezért választottuk. A prémium minőségű ércek eltulajdonítására kevés időt tudtam fordítani anélkül, hogy valaki ne figyelne. Amilyen könnyű egy ID-t meghamisítani, azt gondolnánk, egy okos kapitány kicsit több időt fordít arra, hogy megtudja, ki mászkál a hajóján, főleg pedig, hogy kinek adja át az egyik rendszer felett az irányítást. De szerencsénkre, tucatnyi kevésbé okos kapitány van. Nekünk is kell enni valamit, nem?

A zsákmány nagyobb volt, mint azt remélni mertem volna. Az egyik pillanatban még a kapitánnyal beszéltem, hogy hogy készítik a legjobb ballie szendvicset, aztán a következőben már Twist-nek küldtem a jelzést, hogy szedje fel a cuccot. Aztán egyszer egy héten a két hónap alatt, Twist megjelent egy cat-el, hogy a szállító cég munkatársának adja ki magát, amiről Tudatlan azt hitte, hogy neki dolgoznak. Tényleg lopásnak számít, ha az illető személyesen adja át az árut?

Az utolsó nagy húzás az volt, hogy a gyanút egy alulfizetett munkásra tereltem, aki a farokrészben dolgozott. Látnotok kellett volna, mennyire kapálózott, mikor bevágták a fogdába, míg megjön az Ügyvis. Azt mondtam, hogy szeretném felbontani a szerződést, mert a fedélzeten bűnözők vannak. A kapitány még elnézést is kért! Kifizette a végkielégítést, és azt mondta, örömmel vár vissza, ha úgy gondolom. Már majdnem megsajnáltam, de inkább elköltöttem azt a kis extrát. Koccintottunk az egészségére múlt éjszaka a Blinder’s-ben Twist-el és a többiekkel, mikor megünnepeltük a jól végzett munkát.

Ha már itt tartunk, ettől a sok szövegtől megfájdult a fejem is. Mintha egy ismétlő bekapcsolva maradt volna. Azt hiszem, ez a megfelelő pillanat, hogy a diadalmas visszatérésemről zajló értekezést megszakítsuk. Sose féljetek! Az Alkalmi Randi visszatér. Egy jó kis Jester-t nem lehet elnyomni. Egy rosszat sem.

A randinak vége.

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2016.08.03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.