0206 Terra Közlöny #08

A Terra Közlöny mai hasábjain Ghaith Riberio versenypilóta rejtélyes visszavonulásának okairól olvashatunk.


Miért hagyta abba Ghaith Riberio a versenyzést?

 

Írta: Riley Rudin

Szerkesztő

 

 

A tavalyi évben, Ghaith Riberio majdnem mindent vitt. Megnyert minden nyitott pilótafülkés futamot, amiben részt vett, leszámítva egyet, aminek finisét még most is sok rajongó vitatja. Társai és a szurkolók körében ismert volt rejtélyes képessége, amivel precíz, mégis agresszív kanyarokat tudott venni. Sokan csodálkoztak, hogy bátor versenyzési stílusa ellenére a módosított 2942 Drake Dragonfly meggypiros fényezésén soha sem lehetett felfedezni egyetlen karcolást sem.

A versenyző igazi showman volt a pályán kívül is. Riberio bulizós életstílusa gyakran adott csámcsognivalót rosszakaróinak. A figyelem csak tovább növelte a hírhedtséget. Komoly szponzorok keresték fel, és a Nyitott Pilótafülkés Verseny Szövetség (NyPVSz) megtett minden tőle telhetőt, hogy Riberio rossz fiús képét meglovagolja. Aztán, mikor már úgy tűnt, minden rendben megy, Riberio befejezte a versenyzést.

Miután kihagyta a következő futamát, Darryl Misko, az NyPVSz elnöke kifejezte a szervezet csalódottságát. „Mindannyian megdöbbentünk a dolgok alakulásán. Ghaith Riberio nem tiszteli eléggé a szövetséget, sem a szponzorait, és legfőképp a szurkolókat.”

Röviddel ezután, Riberio hivatalosan is bejelentette a visszavonulását egy rövid vid keretében. Azt állította, tettének oka az „NyPVSz új, nevetséges szabályzata és korlátozásai.” A vádaskodás hatalmas vihart kavart, és felhívta a figyelmet azokra a szabálymódosításokra, amik eddig keveseket érdekeltek.

Az első futam, amit Riberio kihagyott a februári nemo-i volt, ami előtt az NyPVSz frissítette a szabályzat egyes pontjait, amik őszerintük a sport biztonságát hivatottak erősíteni. Ezek a változások limitálták az alkatrészek túlhúzásának mértékét, bizonyos ultrakönnyű burkoló ötvözeteket kitiltottak stb. Akkor Misko ragaszkodott ahhoz az állásponthoz, hogy ezek a változások szükségszerűek. „Mi tagadás, a nyitott pilótafülkés versenyzésnek megvannak a veszélyei, de ez nem azt jelenti, hogy a versenyzőink biztonságát nem vesszük figyelembe. Úgy véljük, az új szabályok izgalmas élményekkel fogják gazdagítani a versenyeket a rajongók számára, és egy még biztonságosabb környezetet teremt a pilótáknak. Ez mindenki számára csak jót hozhat.”

Néhány versenyző viszont nem volt annyira boldog a módosítások hallatán, köztük Ghaith Riberio és Meredith Aguilar sem. Aguilar az egyetlen, aki le tudta győzni Riberio-t, mióta utóbbi csatlakozott a mezőnyhöz. „Riby és én sokat beszéltünk a dologról.” – mondta Aguilar. „A legtöbb változást önkényesnek éreztük. [Ő] meg volt győződve róla, hogy az egész nem volt más, mint egy kirakati cirkusz, hogy még vonzóbbá tegyék a dolgot a potenciális vásárlók számára.”

A tavalyi évben felröppent néhány pletyka, hogy az Eldora Equity Partners cég árajánlatot tett az NyPVSz-nek. Darryl Misko, akinek családja a szövetség fő tulajdonosa az elmúlt 43 évben, komoly összeget kapott volna, ha az üzletet nyélbe ütik.

Mikor rákérdeztünk, Misko gyorsan átlendült a kritikákon, és csak arról beszélt, hogy ők a versenyzők érdekeit képviselik. „A liga döntésre jutott, miután éveket töltött kutatómunkával és vizsgálódással a pályákon történt balesetekkel kapcsolatban. Mi a szövetségnél a legjobb versenyzőt ünnepeljük, és nem azt, aki utolsónak állva maradt.”

Misko és az NyPVSz lelkesen harcba szállt az új szabályok védelmében, sőt még egy új reklámkampányt is indítottak, amiben részletesen taglalják, milyen változásokat hoztak, hogy megóvják versenyzőik testi épségét. Ezalatt, Riberio, miután bejelentette visszavonulását, visszautasított minden interjút. Az emberek tudni akarták, mi vette rá a sport egyik legígéretesebb tehetségét erre a lépésre, mégsem mondott semmit. Egészen mostanáig.

Míg ennek a cikknek az anyagát gyűjtöttem, üzenetet kaptam valakitől, aki azt állította, hogy magát Ghaith Riberio-t képviseli. Az üzenetben meghívtak, hogy készítsek riportot vele, egy feltétellel – a jelenlegi tartózkodási helye titokban marad.

Miután felbéreltem egy biztonsági szakértőt, elindultam az előre egyeztetett helyszínre. Miközben egy üveg Sky-t kortyolgattunk a bárban, feltettem neki azt a kérdést, amire mindenki választ szeretne kapni: mi ez a titkolózás a visszavonulása után?

Riberio mély lélegzetet vett és felnevetett, „Őszintén szólva, az egész kezdett egy kicsit sok lenni. Én mindig is csak versenyezni szerettem volna, de miután profi lettem, a szponzorok, a rajongók és a paparazzik, elvonták a figyelmem. A versenypályákra való kihajtás már nem volt olyan, mint rég, tehát abbahagytam.”

A következő pár órában, Riberio részletesen kifejtette, miért szereti annyira ezt a fajta versenyzést. A hajsza egy tökéletes kanyar után. Az erő érzete, ami elárasztja, miután életre kelti a Dragonfly motorját. A büszkeség, amit érez ő és a csapata, mikor finomra hangolnak egy alkatrészt. Elkötelezettsége a versenyzés iránt vitathatatlan, úgy mint a csalódottsága is a szövetség új szabályait illetően.

„Higgyék el, jobban tudom, hogyan kell beállítani hajtóműveket, mint valami irodai okostojás, aki mesterséges határokat vezet be, hogy a biztosítás pár tized százalékát meg tudják spórolni. Pár ilyen szabályozás után már inkább kasztráción éreztem magam, mint valódi versenyen.”

Miután megosztottam Ghaith Riberio véleményét Darryl Misko-val, utóbbi csak csüggedten rázta a fejét. „Van egy protokoll felállítva, hogy a versenyzők jelezni tudják, ha ilyen jellegű problémájuk akad. Bár a megfelelő lépéseket tette volna, hogy kifejezze az aggodalmait! Talán kitalálhattunk volna valamit közösen.”

A maga részéről, Riberio, úgy tűnik elégedett a helyzetével. Még mindig versenyzik, bár a pályák, amiket látogat, nem épp legálisak, nemhogy hivatalosak. Riberio szerint, az underground versenyzés népszerűbb, mint valaha, mivel a versenyzők úgy mennek oda, hogy tényleg a határon vezetnek. Úgy véli a fizetés elegendő, és a szabályok hiánya felszabadító. Álnéven versenyzik, és az anonimitás számára kedvező, miután tavaly folyamatosan a média mikroszkópjával vizslatták.

Viszont nem minden tökéletes. Mikor rákérdeztem, hogy hiányzik e neki valami a hivatalos versenyzésből, egyből rávágta, „Hiányzik a járgány meggypiros festése. Nem akartam túl sok figyelmet magamra vonni, így újrafestettem.” Mikor megkérdeztem, milyen színű most, Riberio elmosolyodott, „Örömmel elmondom… az interjún kívül.”

Egyelőre, jól érzi magát Ghaith Riberio ott, ahol van. Elkerüli a reflektorfényt, és inkább az underground versenypályák félhomályos megvilágítását választja.

Eredeti cikk az RSI oldalán
Megjelenés 2016.10.11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.