A “Seventh Heaven” – 1. rész

Gwyn, lány létére imádja a sci-fit, három éve játszik “űr mmo”-val (Battlestar galactica online) és a Mass Effect sorozattal. Természetesen, nagyon-nagyon várja a Star Citizen-t is, ahol jelenleg egy Hornet Tracker boldog tulajdonosa.
Na de miért olyan érdekes Ő?
Elkezdtett egy történetet, amit novellának is lehet nevezni, de valószínűleg, végül regény méretűvé fogja magát kinőni. A versenyen nem szeretne vele részt venni, Ő csak magáért az írás öröméért ír. Reméljük, hogy több rajongó is kedvet kap majd általa, hogy a novellaíró versenyen induljon!
A készülő történetet kisebb  darabokban olvashatjátok majd itt.

A “Seventh Heaven” – egy hajó igaz története.

Első rész

… Automatikus helyzetmeghatározás, eredmények naplózása : Ferron rendszer, külső aszteroidaöv 482,13 218,41.  Aktív szkennelés folyamatban. Az utolsó óra átlagolt eredményei: Titán 0,1%, Platina 0,04%, Arany 0,01%, Vas 46,3%. Besorolás: Bányászatra alkalmatlan terület. Szkennelés folytatása. …
Az adatok mentése után a magányos freelancer, ami eddig látszólag élettelenül sodródott a jéghideg űrben – megmozdul. A segédhajtóművei néhány másodpercre felvillannak, kicsit módosítva az eddigi pályáját és a számítógép tovább pásztázza a kifinomult érzékelőkkel a hajó körül lebegő aszteroidák ezreit. Nem sokan vállalják ezt a munkát, éppen a vele járó unalom miatt. Ugyanis, az óránként több köbkilométernyi kőzet átvizsgálása mindennek nevezhető, csak élvezetes foglalatosságnak nem. Viszont, azt mindenki elismeri, hogy a kutatók és a bányászok nélkül a gyárak leállnának, a kereskedők és szállítmányozók hajói a dokkokban porosodnának meg… és ez még csak a kezdet! Szóval, lényeg a lényeg: igen fontos feladat és éppen ezért jól is lehet vele keresni. Néhány ezer, nemesfémben vagy titánban gazdag aszteroida felfedezése annyit hozhat a konyhára, mint tucatnyi, zsíros, jól fizető Terra – Stanton fuvar, amire rámehet egy hónap is. Tehát, ez olyan, mint a régi idők kincsvadászata: unalom a köbön, veszély szinte nulla, ám hiába kicsi a rezsiköltség, egy idő után felkopik az állad, de ha egyszer rád mosolyog a szerencse… akkor mindent kellemetlenséget elfelejthetsz! Hónapokig élvezheted az életet valamelyik üdülőbolygón, esetleg vehetsz egy nagyobb hajót vagy hagyhatod az egész aszteroidakutatást a csudába és életed végéig boldogan élhetsz valamelyik külső kolónián. Hogy mit tervez a hajó, jelenleg az igazak álmát alvó kapitánya? Az maradjon az ő titka…
 the_matrix_has_you_770
… Bejövő üzenet! Bejövő üzenet! Sürgős! …
Az üzenetjelző csipogása végre eljut a füléig, de egyelőre nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. Igen kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik és már megszokta, hogy egyes barátai – ha kell, ha nem! – odabiggyesztik a “sürgős” szócskát a fejlécbe. A másik oldalára fordul, a füléig húzza a takarót és félálomban mormolja a hajó számítógépének:
– Nyisd meg, játszd le.. köszi!
Mi lehet ennyire sürgős? Hetek óta nem talált értékes, bányászatra alkalmas aszteroidamezőt, a korábbiakból viszont elég jól megszedte magát, már az alig néhány hónapos teherhajón sincs kölcsöne. A bányászok, ha fizetni kell, amúgy sem híresek a gyorsaságukról, tehát őket gyorsan kizárja a lehetőségek közül… Csaknem visszaalszik, amikor a számítógép hangja újra visszarántja a valóságba.
… Katonai titkosítás, jelszó nélkül nem nyitható meg! …
Egyik szemét kinyitja, megböki a feje feletti kapcsolótáblát majd résnyire nyílik a másik szeme is. Ez már nem tréfadolog! Csaknem két éve leszerelt, azóta nem találkozott hasonló üzenettel, még a flottában szolgáló öccse és barátai is a civil levelezőrendszereket használva tartja vele a kapcsolatot. Tehát, az érdeklődését azonnal felkelti ez a titokzatos üzenet.
– Hangazonosítás : Gwyn Evelynne Raven, Születési idő: 29-29-05-27, jelszó: Sierra- Papa – India – Romeo – India – Tango – Három – Alfa
Kifordul az ágy szélére, újra megböki a kapcsolókat, hogy a hajó, alvás idejére takarékra állított mesterséges gravitációját normál szintre állítsa – a szerkezet és a reaktor egy pillanatra felduruzsol, majd halk sípszó jelzi az új beállítások létrejöttét.
… Üzenet megnyitva! Lejátsszam? …
– Fényt! Igen, játszd le.
Ásítás hallatszik, majd a felerősödő fényben láthatóvá válik a takarójába burkolózó fiatal nő is. Életkora valahova húsz és harminc közé eshet, vörösesbarna haja a válláig ér, világoskék szemekkel hunyorog a lámpafénybe és jelenleg… nagyon álmosnak tűnik. Bal kezét kidugja a takaró alól, a csuklóján viselt régimódi, manapság már nem nagyon használt órára pillant és szomorúan felsóhajt. Alig három órája tért nyugovóra…
… UEE főparancsnokság Gwyn Raven századosnak …
– A lényegre. Nem érdekel a hivatalos rész! Amúgy meg leszereltem…
Dohog egy kicsit a megszólítás miatt, majd elhallgat, amikor az üzenet folytatódik.
… A Centauri rendszer Vanduul támadás alatt áll. A flotta azon veteránjai, akik rendelkeznek hadi, felderítő vagy könnyű teherhajókkal, kérem jelentkezzenek a Croshaw rendszer Centauri ugrópontjánál. Feladat: utánpótlás szállítása a Centauri 3-ra. Veszélyszint: 5/5 Fizetség: 3000 kredit per egység …
– Elég! Üzenet a szövetségnek: Gwyn mindenkinek. Megbízó: UEE flotta. Találkozási pont Croshaw – Centauri. Szállítmány: ismeretlen. Fizetség 3000 kredit egységenként. Veszélyszint: kiemelt. Kiegészítés: az év legjobb és legrizikósabb üzlete. Ennyi!
Egy pillanatra lehajtja a fejét, halványan elmosolyodik és csendesen hozzáfűz még egyetlen szót:
– Sürgős! Küldheted!
… Üzenet küldése. Üzenet elküldve! …
– Reaktort nyolcvan százalékra, tervezz útvonalat a Croshaw rendszerbe. Fegyverrendszer készenlétbe, passzív érzékelőket indítsd, pajzsokat ötven százalékra. És kapcsold be a kávéfőzőt!
A hajó rendszerei gyorsan életre kelnek, mire a zuhannyal végez, a freelancer egész -néhány négyzetméteres- lakóterületét friss kávé illata lengi be.
… A kért beállítások elvégezve. Érkezés négy óra húsz perc múlva. …
– Köszönöm!
A haját egy fehér törölközőbe csavarja, a szekrény ajtaja mögött gyorsan felöltözik; nem mintha tartania kellene tőle, hogy valaki meglátja, de a flottában így szokta meg… Kényelmes, puha nadrágban és kopottasnak tűnő, nagyon régi fazonú vastag ingben nyit be a pilótafülkébe. Reménytelenül szerelmes a régi időkbe – ez rajta és az otthonául szolgáló hajón is látszik. A fülkében békésen megférnek egymás mellett a legmodernebb vezérlő és érzékelőrendszerek, a több évszázados, sőt akár ezer évnél is régebbi idők ereklyéivel. Látható itt antik revolvertől, öreg vadászpuskán keresztül, egy eredeti, japán katanáig minden… az apró csecsebecséit nem is említve.
– Válasz írása: Üzenet a UEE főparancsnokságnak. Gwyn Raven…
Sóhajt egyet, a sötétlő, csillagokkal pettyezett űrbe néz és szemében ott tükröződnek a két évvel korábban történtek… A nap eseményei, amikor a negyvenkettesek készenléti rajának felderítőjeként, parancsot szegve nem tért vissza az anyahajóra. Mert nem térhetett vissza… ugyanis vannak olyan parancsok, amelyeket az ember nem hajthat végre!
– Gwyn Raven százados, a “Seventh Heaven” teherhajóval úton van a megadott helyszínre. Típus: Freelancer Teherbírás: 168 egység Érkezési időpont: 13:20 csillagidő A “Barnakabátosok” kereskedelmi szövetsége értesítve, további felfegyverzett teher és független hadihajók érkezése várható. Vége. Elküldheted!
… Üzenet küldése. Üzenet elküldve! …
Letelepszik a pilóta ülésébe, becsatolja magát, pillantása végigfut a kijelzőkön, ellenőrzi a hajtómű és a navigáció beállításait, végül bal kezének ujjai a hajó kormányára fonódnak, jobb kézzel pedig előrenyomja a gázkart, felpörgetve mindkét hajtóművet.
– Reaktort kilencven százalékra! Első pajzsokat maximumra!
… Kért beállítások elvégezve! …
A kecses teherhajó meglódul, szinte kilő az aszteroidák közül, a gyorsulás az ülésbe préseli és mosolygásra készteti Gwynt majd az emlékek újra rátörnek. “Térj vissza a Nairobira, ez parancs!” Halkan felkuncog és megrázza a fejét. “Tudod mit csinálj a parancsoddal!” A flottánál Tracker néven ismert, a legendás Hornet alapjaira épített felderítőhajók általában nem harcolnak, bevett eljárás, hogy lőtávolságon kívülről biztosítják a zavartalan kommunikációt az anyahajó és a vadászok közt és koordinálják a többiek mozgását. “A barátaim vagytok, nem hagylak el benneteket!” Ami ezután történt, az…. titkosított történelem. A flotta csak néhány sorban publikálta a “Garron incidens” eseményeit – ám a nyílt parancsmegtagadásról szó sem esett ebben, sőt azt sem szivárogtatták ki, hogy a huszonharmadik születésnapja előtt álló pilótát a bátorsága miatt dicséretben is részesítették. “Nairobi, két hajót vesztettünk, a pilóták mentésre várnak, a Spirit súlyosan sérült, de talán haza tud sántikálni!” A reaktora megsérült, a lövések a radart és a rádióját is használhatatlanná tették és az életét is csak a vészhelyzeti pajzs mentette meg, ami elzárta a megrepedt fülketetőt… de a páros… a fiatal pilótanő és a flotta első felderítő Hornetjeinek egyike, a “Celestial Spirit” képes volt hazamenni. “Üdv itthon Spirit!” Menni? Ez óriási túlzás. Jó ha a szokásos sebesség negyedére képesek voltak az energiahiányban szenvedő hajtóművek. “Hangár a gyengélkedőnek! Orvost, de azonnal! Az egész fülke tele van a lány vérével!” Ünnepelték és büszkék voltak rá… az egész legénység hősként tekintett rá: a gyenge fegyverzetű hajóval két Vanduul vadászt lőtt ki… míg az állig felfegyverzett Hornetek csak egyet-egyet. Ha nem fordul vissza, a raj biztos hogy nem csak két hajót veszt el az egyenlőtlen küzdelemben. Azonban… elárulták. Személy szerint nem őt… hanem…
… Ugrópont harminc másodpercre! Bejövő üzenet! …
– Reaktor maximumra! Minden energia az ugróhajtóműnek! Az üzenet ráér. Vedd át!
… Irányítás a robotpilótáé! …
Visszahúzza a gázkart, elengedi a kormányt. A hajtóművek sivítása lassan elhal, az ugróhajtómű viszont életre kel és hatalmas lökéssel taszítja bele a hajót a Croshawba vezető féreglyukba – a hajó a hipertérbe lép, a csillagok fényes vonalakká változnak, majd Gwyn számára minden elsötétül… amikor elveszti az eszméletét és a feje félrebillen…
Harci pilótaként hozzá volt szokva a nagy terheléshez, most is megállja a helyét a flotta szimulátoraiban, az éles és a “gyakorló” harcban is, de a sebesülése óta az ugrások indításakor percekre is képes elájulni. A pilótafülke tetejéből kitört szilánkok úgy mentek át a védőruháján és sisakján, mint kés a vajon és az egyik a bal füle mögött a koponyájába ágyazódott, kicsit megsértve az agyszöveteket is. Az orvosok nem tudták, hogy miért nem ájult el, hogy volt képes hazavezetni a hajóját – a lényeg, hogy sikerült neki. Ám hiába ápolták a Nairobi legjobb orvosai és remek, civil specialisták is, ez a probléma kezelhetetlennek tűnik és véget vetett a vadászpilóta karrierjének is.
… perc múlva. Gyorsulás zéró, a tervezett pályán vagyunk. …
Megrezzen a szempillája, kezeit a szemeire tapasztja és alaposan megdörzsöli őket, majd bal tenyerét a füle mögé csúsztatja és a hegre nyomva, keserűen nyögdécselve próbálja összeszedni magát.
– Csak ettől tudnék megszabadulni! Ájulós vadászpilóta… micsoda szégyen!
Kinyitja a szemét, a látása pillanatok alatt visszatér, majd az egyensúlyérzéke is normalizálódik.
– Érkezés?
star_citizen_screenshot2_large
… Érkezés negyven perc múlva, Maximális sebesség, gyorsulás zéró, a tervezett pályán vagyunk. …
Kikapcsolja az övet, feláll és kinyújtózkodik. Az ablak előtt elsuhanó csillagokra oda se figyel. Amennyire szereti a normál űrutazást, olyannyira gyűlöli a térugrással történő közlekedést – a sebesülése óta. Az ajtóhoz lép, átmegy a lakótérbe majd lenyitja a falra szerelt kis asztalt és kihajtja a szintén eltüntethető székek egyikét. Az élelmiszerek tárolására szolgáló szekrényből egy előre elkészített szendvicset tartalmazó dobozt vesz elő, majd kiveszi a kávéfőző alól az üvegtartályt és egy eredeti, földi porceláncsészébe önti a forró italt.
– Ugrás előtt említettél egy üzenetet. Kérlek játszd le!
… Jó étvágyat! Üzenet megnyitása folyamatban. …
– Köszönöm!
Elmosolyodva bólint, megmelengeti a kezeit a csészével, majd belekortyol. Nem bánta meg, hogy a lancert nem az alap, semmire sem jó számítógéppel rendelte meg, mert így képes a kétszemélyes hajót egyedül is kezelni és az egyedüllétbe se őrül bele, hiszen néha-néha az az érzése támad, hogy egy valódi, mesterséges intelligenciával osztozik a fedélzeten. Persze erről szó sincs. Annyira azért nem megy az üzlet, hiszen egy jó minőségű AI ára megközelíti a “Heaven” vásárlási költségét is, de a “prémium” felszereléshez járó központi számítógép nagyon kifinomult kommunikációs programokkal rendelkezik és egyelőre ez is megteszi.
… Helló Gwyn! Indulok, a “Dawn” érkezése hét órán belül. Thomas. …
Aprót bólint majd a szendvicsébe harap. Ez egy nagyon jó hír, hiszen a levél küldője a szövetség egyik legjobb hajóját nevezheti magáénak. Egy percig csak a reggelijével törődik, magában latolgatva a küldetés sikerének esélyeit, de egyelőre túl sok az ismeretlen: abban biztos, hogy a flotta nagy erőkkel vonul fel a Centauriba és a Croshawba is, de a támadók erejéről semmit sem tud, így az egész gondolatmenet puszta agytornává silányul.
– Kérem a “Dawn under Heaven” adatait a szövetség adatbázisából.
… Keresés. “Dawn under Heaven” Módosított Idris fregatt. Tulajdonos: Thomas Chromwell Fegyverzetét hét, toronyban elhelyezett iker lézerágyú, egy, fixen elhelyezett elektromágneses gyorsítóágyú és hajó elleni rakéták alkotják. Teherbírás: 860 egység. Hajtóművek: …
– Elég! Köszönöm!
Lenyűgöző adatok és – szerencsére, ezzel kevesen vannak tisztában – lenyűgöző tettek. A magánkézben álló hadihajók egyik legnagyobb és legerősebb példánya, ami ráadásul a flotta ellen is harcolt néhány éve, amikor egy függetlenedésre vágyó határvidéki kolónia szakadárjaihoz csatlakozott. Halvány mosoly jelenik meg arcán, ahogy gondolatban összehasonlítja a két hajó fegyverzetét. Butaság, hiszen a két “Heaven” közt nem csak súlycsoport hanem rendeltetésbeli eltérések vannak. De szeret eljátszani a gondolattal, hiszen a freelancer alig nagyobb és nehezebb mint a régi Tracker, amivel évekig repült és a sebessége, fürgesége is figyelemreméltó. Végül, de nem utolsósorban: ott van ő is, az ex-vadászpilóta, aki a végsőkig kihasználná a hajó képességeit. Komolyan megizzasztaná Thomas lövészeit és leterhelné a célzóberendezéseit, mire azok képesek lennének célkeresztbe fogni a könnyű teherhajóját. De ezt követően úgy porladna el a lézerek tüzében, mint a légkörbe belépő mikrometeoritok…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.