Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 003 /Castra-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket.


A Castra rendszer napja egy B-típusú, fősorozatbeli csillag, amely körül két bolygó kering, valamint öt ugrópont található.

A csillag négyszer nagyobb, mint a mi Napunk és háromszázszor fényesebb.

A rendszert 2544-ben fedezte fel egy katonai felderítő.

Először nem tűnt túl hasznosnak, de később kiderült, hogy egy ugrópont egyenese na Xi’An űrbe vezet belőle, az Oya rendszerbe, így a rendszer egy komoly katonai központtá vált a hidegháború idején.

A Castra I egy földszerű, mag nélküli bolygó, amelyen nincsenek értékes ásványok. A katonaságnál sokszor “Bullseye” becenéven emlegették, mert lőgyakorlatokra használták a bolygót.

A második és egyetlen lakható bolygó a rendszerben a Cascom, amely a Castra Command (Castra Parancsnokság) rövidítéséből kapta a nevét, amelyet a katonaság adott neki, amikor a rendszerbe vonult.

A közeli Xi’An fenyegetés miatt rendkívül gyorsan terraformálták a bolygót. Úgy gondolják, hogy ez az oka a jellegzetes felhőtakarónak, ami körbeveszi a bolygót.

Sherman városát szó szerint az Olympus hegy tetejére építették, ami miatt megkapta “a sziget az égen” becenevet.

A bolygó terraformálásakor és a letelepedéskor a Hennowizmus volt hatással a tervezőkre, ami igénytelen, lekerekített sarkú, bunkerszerű épületeket eredményezett.

V. Corsen Messer később a monumentalizmust erőltette.

A Cascomra költözött cégek közül a Kruger Intergalactic a leghíresebb.

2833-ban a Cascom elnöke, Andre Novoselov elindított egy kampányt, hogy a bolygó a katonai célok kiszolgálása helyett inkább a turizmus felé forduljon, azonban sajon úgy tűnik, hogy az emberek nem igazán tudnak elvonatkoztatni a katonaság által adott Cascom névtől.

Az eredeti műsor 2016. augusztus 03. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.