Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 005 /Baker-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket


A mai részben a Baker rendszerről olvashatunk.

A rendszer központjában K-típusú fősorozatbeli kettőscsillag található, amelyek P-típusú pályán mozognak.

Az első sikeres utazásra a Baker rendszerbe 2522-ben került sor, az ugrópontot véletlenül fedezték fel, majd lassan el is feledkeztek róla, mivel kettőscsillag volt.

A rendszer Sataball csapata a Baker Custlers, a területi bajnokságban játszik.

A Baker I egy sűrű, vasmaggal rendelkező, kicsi bolygó, ami veszélyesen közel kering a csillagokhoz. Kockázatos meglátogatni az extrém környezeti körülményei miatt.

A kutatók úgy vélik, hogy a csillagok be fogják kebelezni, ami az instabil röppályájának is köszönhető.

A Baker II sárga és zöld színű és sűrű, erősen maró légkörrel rendelkezik, ami emberi tartózkodásra alkalmatlanná teszi a bolygót.

A Baker III egy jégóriás.

A bolygó kerülete enyhén növekedett a felfedezése óta, amire a tudósok keresik a választ.

A rendszerben nincs túl sok dolog, de ez az egyik megálló a Xi’An űr felé.

A távoli terület segít abban, hogy a díjakat és adókat alacsonyan tartsák.

Itt van a Covalex Xenia Szállítmányozási Központja (Covalex Shipping Hub Xenia). A központban van ezen kívül egy FTL futárállomás, bevásárlóközpont és egy bár, amit Torchlight Express-nek neveztek el.

A Baker IV nem rendelkezik légkörrel, vagy mágneses mezővel, de vannak bányászható ércek és ez a GIO otthona: a Shubin Interstellar birtokolja a bolygón a bányászati jogok jelentős részét, és épített egy hatalmas bányászállomást a GIO-t, ahol található pár bolt, javítóműhely, Shubin biztonsági iroda és egy bár.

A GIO adott otthont a 2945-ös Shubin Bányász-Mentő Kihívásnak, ahol a bányászok összemérhették a tudásokat a súlytalanságban végrehajtott mentésben, függőleges mentésben, tűzoltásban, stb.

A Baker ad otthont az Able Baker Kihívásnak is. A verseny minden évben változik. Ez nem egy hivatalos verseny. Van olyan része, ahol engedélyezett a fegyverhasználat, de az ellenfél megölését nem nézik jó szemmel. A kihíváson mindenki a saját felelősségére vehet részt.

A Baker-rendszerről ide kattintva olvashatsz többet.

Az eredeti műsor 2016. augusztus 30. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.