Galaxis Útikalauz Történetíróknak – 006 /Nyx-rendszer/

A Történetírók Kézikönyve A Galaxishoz című műsorban a Star Citizen történelmével foglalkozó írók sorra veszik az ismert rendszereket


A Nyx egy gazdátlan rendszer, amelynek a központjában egy F-típusú, fősorozatbeli csillag van. A csillag körül három bolygó kering valamint a rendszerben két aszteroidaöv is található. A bolygók közül egyik sem lakható.

A rendszert 2582-ben fedezte fel Carla Larry, a nevét pedig Nyxről (= magyarul Nüx), az éjszaka és a sötétség istennőjéről kapta.

A Nyx I. egy mag nélküli kőzetbolygó. A bolygón található nyersanyagok jelentős részét már régen kitermelték. Még maradtak bányászható ércek, de nem akkora mennyiségben, hogy az a nagyvállalatoknak megérje.

A Nyx II. egy lakatlan szmogbolygó. Nem volt megfelelő technológia, hogy terraformálják.

A Nyx III. egy jégóriás.

A rendszerben van két aszteroidaöv, a Glaciem Ring és a Keeger Belt.

A QV Planet Services felépített egy bányászüzemet, miután felfedeztek egy kisbolygó méretű aszteroidát a rendszerben, majd a létesítményt elhagyták, mivel a magas szállítási díjak miatt nem érte meg a kitermelés folytatása.

A Messer rezsim elő menekültek egy csoportja az elhagyott bányászüzemet választotta otthonául, ismét lakhatóvá tették, majd lassan kialakult az, amit ma Levski néven ismerünk.

Az üzemben letelepedők felállítottak egy független kormányt és a Levskit egy olyan hellyé alakították, ami mindenkit szívesen fogad, akkor is, ha valakinek egy második esély kell. Ez a nyitott ajtós politika sajnos felkeltette a bűnöző elemek figyelmét is, akik ki is használták a helyzetet a saját aljas céljaikra.

A Nyx-rendszerről ide kattintva olvashatsz többet.

Az eredeti műsor 2016. szeptember 14. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.