Reclaimer bemutató

Az Aegis Dynamics Reclaimer megérkezett!


 

Dedikált roncsmentő és újrahasznosító platformként a Reclaimer a tökéletes hajó a ‘Verzumban kalandozni titkok és gazdagság után kutatva. Akár roncsmezőket dolgoznál fel nyers ércért, akár elveszett műkincsek után kutatnál, a Reclaimer a tökéletes eszköz a feladathoz. A roncsmentők élete nehéz, de a Reclaimer technológiáival a hátad mögött nagyon kifizetődő módja a csillagközi életnek.

Az Aegis megépítette a tökéletes hajót azok számára, akik maguk akarják írni a saját Star Citizen történetüket. Egy masszív, multifunkciós karral felszerelve a Reclaimer képes megragadni az űrbeli roncsokat és a fedélzetre juttatni feldolgozásra. A hatalmas raktéren felül a hajótest tele van újrahasznosító felszereléssel, amik képessé teszik egy Constellation értékének megfelelő roncs feldolgozására és tárolására!

A Reclaimer tornyai többfunkciós rögzítési pontok, amikre tetszés szerint szerelhetünk védelmi fegyvereket, rakétatárakat, kiegészítő vonósugarakat, keresőlámpákat, érzékelőket vagy más mentés-specifikus felszereléseket. A hajó hordoz egy sor Surveyor-osztályú drone-t, amik a távolban kutatnak értékes roncsok után.

Ezen felül tartalmaz egy ember vezette vágót, ami kihelyezhető EVA/újrahasznosító műveletekre. Célunk, hogy a játék roncs-mechanikája tartalmazzon “keresés és hasznosítás” funkciót, amiben a játékosok elhagyják a hajóikat űrruhában és manőverezőegységekben hogy átkutassák a roncsokat. A vágóhoz hasonló zseb-űrhajók fogják szállítani a szerszámokat, ellátmányt a felderítéshez, valamint a hasznosított holmikat vissza a hajóra. 

 

Ismert specifikációk


Itt vannak a titkosított tervrajzokról jelenleg ismert specifikációk:

HOSSZ 158m
FESZTÁV 95m
MAGASSÁG 50m
ÖNSÚLY 600,000 Kg
RAKTÉR 2500 szabvány szállítási egység (SCU)
RONCSTÉR 20000 szabvány szállítási egység (SCU)
MAX LEGÉNYSÉG 5 fő
MAX REAKTOR 2x Size 6
GYÁRI REAKTOR Coming Soon
MAX HAJTÓMŰ (ELSŐDLEGES) 6x TR5
GYÁRI HAJTÓMŰ Coming Soon
MANŐVEREZŐ HAJTÓMŰ 8x TR3
GYÁRI MANŐVEREZŐ HAJTÓMŰ 8x Aegis Winnowing D3
MAX PAJZS 6
PAJZS Coming Soon
CLASS-4 2x Size 5 Side Turrets (can accept Class 1 or 3 mounts)
CLASS-5 Size 5 Topside Turret
CLASS-9 4x Point Defense Weapons

Minden specifikáció változtatás tárgya kiegyensúlyozás céljából.

 

Kiegészítő Felszerelés


Az Aegis Reclaimer-t ellátták megerősített raktérrel, pilóta nélküli felderítő szondákkal, egy szett elülső keresőlámpával és fejlett sűrűség-szkennerekkel. Emellett Jump-képes, hála a szabványos Tarsus Marauder meghajtónak.

Raktér Ismertető: A Reclaimer egy nagy hajó! A belső tér zömét a feldolgozógépek és a hulladékfém foglalja el. Mindazonáltal van egy nagy raktere, ami használható hagyományos szállítmányozásra. Jelenleg folynak a hajók pontos, játékon belüli mérései, ezért a régebbi hajók rakterére vonatkozó adatok változhatnak. Számítsatok rá, hogy néhány hajó raktere nőni fog, ahogy a ‘papír tervekről’ átállunk és meglátjuk, hogy mi is fér valójában a 3D modell belsejébe. A szándék az, hogy a Banu Merchantmen, a Hull C és a Starfarer több ‘hagyományos rakteret’ kapjon, mint a Reclaimer, amit a Caterpillar és végül a Freelancer MAX követ majd.

 

Forrás: Concept Sale: Unveiling the Aegis Reclaimer

 • 2014-10-13 - 14:59
  Permalink

  Na ez az aggasztó. 🙁

  “A hatalmas raktéren felül a hajótest tele van újrahasznosító felszereléssel, amik képessé teszik egy Constellation értékének megfelelő roncs feldolgozására és tárolására!”

  Hiába szeretnénk, hogy a drága hajónk tényleg sokat érjen a játékban is. Ha egy Reclaimer egyetlen telepakolás alatt egy Constellation árát állítja elő, vagyis kb. két kör alatt a saját árát, akkor ez úgy hangzik, hogy mégsem lesz túl nehéz beszerezni ezeket a ladikokat.

  Persze, nem tudjuk mennyi ideig fog ez tartani, de tippem szerint nem napokon át tart, míg “degeszre eszi” magát.

  Válasz
  • 2014-10-13 - 16:44
   Permalink

   Szerintem se napokig tart. HETEKIG!

   Most gondolj már bele… 5000 köbméternyi rakteret kell színültig tölteni brikettekké tömörített ócskavassal. Mindezt úgy, hogy az összes vackot keresztbe-hosszába át kell vizsgálni fegyverek, reaktorok, rakéták és egyéb veszélyes komponensek/anyagok után, mert ha egy rakéta vagy reaktor berobban a hulladékzúzóba, akkor mehetsz vissza a legközelebbi műhelybe profit helyett a javítási költséget számolgatni.

   Nem tudjuk milyen gyorsan megy a hajók átvizsgálása, nem tudjuk milyen gyorsan megy egy hajó reaktorának, fegyvereinek kiszerelése, nem tudjuk, hogy mennyi ideig őrli ez a dög a két farpofája közt a hajót, mire teljes egészében végez vele és végül nem tudjuk, hogy mellyi időbe telik majd akkora roncsmezőt találni, amiért egyáltalán megéri odamenni.

   Szóval ne hidd, hogy ez annyira OP lesz. Ha meg mégis, akkor egyszerűen nerfelik. De azt amúgy se várja senki, hogy egy ilyen drága, specializált ipari gép termelési kvótáját bármi mással meg lehet közelíteni, mert az nonszensz lenne.

   Ott az Aurora és a Taurus esete. Az igavonó Connie 5* annyiba kerül, mint az alap Aurora és 118* akkora raktere van.

   Válasz
   • 2014-10-13 - 17:28
    Permalink

    Igen, sok a ködös infó. Lehet kár is volt belemennem, ilyen feltételezésekbe. 🙂

    Én csak egy feltételes játékstílus alapján nem gondolkodtam hetekben.

    Mert ha valaki vállalná is azt, hogy ez idő alatt nem megy sehova, hogy semmi mást nem fog csinálni és tényleg letáborozik akár egy hétig is egy helyen.
    Ki az aki ilyen hosszú időre vállalná a kockázatot is, hogy rajta üssenek?
    Persze kell a védelem, de ki vállalná, hogy hetekig köröz egy hajó körül?
    Arról nem is beszélve, hogy egyeztetni kell, hogy egyszerre játszhassanak. Mert ha épp nem aktív a védelmet szolgáltató játékos(ok), akkor haza lehet “osonni”, ha játszani akar a tulaj, esetleg egy másik hajójával. De ha erre gyakran van szükség, akkor nincs kihasználva a nagy kapacitás.

    Igaz a raktérkapacitásnak nem néztem utána. De csak az általános játékstílusból kiindulva, és abból, hogy eleve egy nagy értékű hajóról beszélünk, ami egyre nagyobb értéket halmoz fel magában, ezzel folyamatosan növelve a kockáztatott vagyont, egy rövidebb periódusra kéne, hogy optimalizálják az időt, míg megtömi magát. Mert ha túl sok ideig tart mindez, akkor sok esetben úgy érzem kihasználatlan maradna.

    Esetleg még azt nem vettem számításba, hogy a Reclaimer működtetéséhez is ugye nem egy ember kell. Plusz valószínűleg nem árt majd neki némi extra védelem, így elég sok felé osztódhat a végső haszon. Ebben az esetben, ha napokról beszélünk sem lenne OP.

    Persze így is lehet, ahogy te mondod. Ahogy észrevettük nem riadnak vissza a fejlesztők attól, hogy nagyobb kihívásokat állítsanak elénk, vagy épp attól, hogy ne mindig a játékmechanikának kedvezzenek.

    Válasz
    • 2014-10-13 - 19:36
     Permalink

     Ki vállalná a védelmet? Az, akit megfizetsz érte. Az org tagjai. Vagy egy horda NPC-zsoldos.
     Pont a kihasználás nehézsége miatt nem olyan OP a sok nagy batár. Lehet a Reclaimer a leghatékonyabb roncsbegyűjtő, de csak akkor, ha neki tud állni egy nagy roncsmezőnek és zavartalanul lakomázik, ehhez pedig meg kell védeni nem csak a hajót, de a roncsmezőt is a többi Reclaimer-től.

     Nagy értékű nagy hajó, nagy raktérrel, nagy adóval, nagy fogyasztással… A költségei is nagyok, nem csak a mérete. És igen. Még ha mindenre a legolcsóbb NPC-ket béreled is fel, akkor se lesz olcsó mulatság. Termelni kell.

     Énnekem bejön az az életmód, ha rajtam múlna IRL mennék bányászni az aszteroidaövbe, vagy hajóroncsokat újrahasznosítani, de sajnos koraszülött vagyok pár száz évvel…

     Válasz
 • 2014-10-13 - 20:57
  Permalink

  Igen, az org tagjai, vagy akiket megfizetsz. Csak nem lesz egy izgalmas feladat, és szegények még a munkában sem tudnak segíteni (mármint külső hajóról).
  Vagy nem tudom erre milyen lehetőségeik lesznek, a nem specializált hajóknak, hogy a Reclaimer köré gyűjtsenek anyagot, vagy segítsenek a szkennelésben.

  A cutlassnak úgy tudom van vonósugara, így alkalmas lehet védeni és melózni is.

  Más hajónak meg gondolom marad a járőrözés vagy az álcában hánykolódás, hátha valami kis támadó csapatot is sikerül meglepni aztán helyben bedarálni. 😀

  Fura, hogy azt írták a reclaimernek nehéz elképzelni variánsokat. Nekem rögtön eszembe jut róla egy bányászhajó is, ahogy olvastam másoknak is.

  Heh 🙂 Beszéltem én már emberekkel, akik az ellenkezőjét állították és korábban szerettek volna inkább születni. Úgy látszik ez a mai kor nagyon unalmas, mindenki csak a gépe elől próbál előre vagy hátra tekintgetni. 🙂

  Válasz
  • 2014-10-13 - 21:18
   Permalink

   Szűkebb körben asztalon volt a téma, hogy ha találunk egy nagyobb roncsmezőt, akkor oda kéne menni, a többi hajónak elbújnia a törmelékek közt, és ha rajtam ütnek, akkor hirtelen sokan leszek. Ezzel egyrészt húzom az igát, másrészt csaliként szolgálok.

   Nehéz elképzelni, mert nagyos specializált. Elviheted persze bányászni, de az 5000 köbméteres tartály ami a hajó negyedét teszi ki semmi másra nem jó, csak a roncsok feldolgozására, így a kibányászott érceknek marad a 625 köbméteres hagyományos raktér, emellett pedig ugyanúgy hurcibálnod kell magaddal. Szintén nem fogod tudni mire használni a multifunkciós kart, mert az sem bányászfelszerelés.

   Válasz
 • 2014-10-13 - 21:48
  Permalink

  Nem hiszem, hogy fogják. A Connie egy mulitfunkciós hajó, ez nem az. A Hornet is specializált hajó, annak is van négy variánsa, de mind a négy vadász. Ha jön is a Reclaimernek variánsa, az attól még salvage marad, csak részleteiben tér majd el. Bányászatra ott lesz az Orion.

  Válasz
 • 2014-10-14 - 06:09
  Permalink

  Igen, de ha picit tágabb látószögből nézzük, akkor ahogy a Hornet harci gép maradt, a Reclaimer is ipari gép maradna.

  (Mondjuk el tudnék képzelni Hornetből félig verseny variánst is, amit a Murray kupa Tortoise futamaira terveztek át.)

  Egy bányásznak sem kell gyorsabban mozognia, vagy nagyobb védelmi rendszert rászerelni. Kereskedőhajóra és csapatszállító hajóra nem is gondolnék emiatt.
  Ellenben a drónok szkennelésre ugyanúgy használhatóak lennének a bányásznak is.

  Abban biztos vagyok, hogy sok más játékban ezt nem hagynák ki, gyorsan összeraknának egy új hajót a meglévőt felhasználva. Az SC-ről simán el tudom képzelni, hogy inkább terveznek egy teljesen új hajót, valami ipari svájci bicskának, ha igény van rá. Egyel több concept sale sem árt az üzletnek. 😀

  Igen, ezt az Oriont említik pont a forumon is. Most olvastam róla először, de nem is találtam róla semmit. Ha kidolgozták látni fogjuk, ténylegesen mitől is jobb egy bányászatra specializált hajó, mint egy esetlegesen áttervezett Reclaimer.
  Lehet olyan bányászati procedúrát találnak ki, hogy egyáltalán nem is hasonlíthatna a két hajó. Nem ám csak rávilágítunk, vagy meglődözzük a köveket és hopp miénk az anyag. 🙂

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.