ARGO MPUV és MISC Reliant KORE – Hajóvásár

“Nincs kvantummeghajtója? Nincs lézerágyúja? Mi a f*szért kellene nekem egy saját ARGO? Azért, mert a megélhetésért dolgozom és egy csillagközi árutermék sem jutott el A pontból B pontba anélkül, hogy ne ért volna egy ARGO padlójához a hosszú út során.” – Captain Danica Carraway, Hivatásos Szállító, Hull-C #3-A48-MMT6 (“Fred’s Pride”)


Az ARGO MPUV Rakodó

Egy galaxisban, ami tele van kemény vadászokkal, hihetetlenül összetett felfedezőhajókkal, hatalmas teherszállítókkal és mindennek ellenálló bányászhajókkal, van helye egy kis egyszerűségnek? Az ARGO AStronautics csapata azt mondja, hogy van! Az ARGO lehet, hogy nem egy katonai hajó és valószínűtlen, hogy valaha is elsőként fog földet érni egy idegen világban, de elengedhetetlen része az emberi kereskedelemnek, ami nagy értékkel ruházza fel mindazok számára, akik kereskedelmi birodalmat kívánnak felépíteni.

Az MPUV Rakodó, vagy ARGO, ahogy általában emlegetik – a név a hajót gyártó vállalatról ragadt rá – egy univerzális vázból és az arra kapcsolható, különböző rendeltetésű kapszulákból áll. A birodalom katonasága az ARGO-t szinte mindenre használja a kutató mentő feladatoktól kezdve, a személyszállításon át az ellátmány feltöltésééig. Az ARGO a beszámolók szerint könnyen vezethető – sok új pilóta gyakorolja rajtuk a repülést – és nagyon hatékony a rá osztott szerepekben. Ma két változata érhető el, hogy szolgálatot teljesítsen a Stanton rendszerben.

ARGO MPUV Változatok

AZ ARGO Astronautics MPUV-1C – hétköznapi nevén Argo Cargo – egy kifejezetten áruszállításra kialakított hajó, egy mindenütt megjelenő, intergalaktikus rakodógép. Rengeteg ARGO CARGO felel azért, hogy be- és kirakodja a hatalmas, nagy távolságokra induló szállító és bányászhajókat – pl. a Hull-D és az Orion – amik nem tudnak leszállni a bolygókra, vagy az állomásokra. Vannak olyan kapitányok, akik azt mondják, hogy ők maguk végzik a rakodást a saját ARGO hajóikkal, míg más kapitányok fizetnek a kikötőben a rakodó szolgáltatást kínálóknak.

A második változat, az ARGO Astronautics MPUV-1P – hétköznapi nevén az ARGO Personnel. A hajónak ez a verziója egy egyszerű, de kiemelten fontos feladatot lát el, emberek csoportját mozgatja különböző helyek között. A haditengerészet széleskörűen használja az MPUV-1P hajókat és valószínűleg minden új felszerelő fel tudja idézni azt az ijesztő utat, amikor egy ilyen hajó vitte őt az első űrbeli küldetésére. A civilek körében az ARGO egyaránt ellát taxi szolgáltatást, valamint csapatszállító funkciót. Az ARGO egyszerre 8 embert és azok felszerelését tudja szállítani.

A harmadik változat, az ARGO Astronautics MPUV-1S fejlesztés alatt van. Ezen a változaton egy kutató-mentő feladatokra kialakított kapszula lesz, a megfelelő orvosi felszereléssel. Több információ akkor válik elérhetővé róla, amikor a hajót elkezdik árulni.

A Játékban

Az ARGO MPUV két okból lett kifejlesztve. Az egyik a Squadron 42-ben betöltött szerepe, ahogy azt már a 2015-ös CitizenConon bemutatott Morrow Tourban is láthattuk. A másik ok, hogy fontos szerepe van a Star Citizen hangulatának megteremtésében. A CIG erősen hisz abban, hogy a galaxisnak nem csak hősies küldetésekre képes hajókat kell tartalmaznia, hanem olyanokat is, amelyek magyarázatot adnak arra, hogy miért és hogyan működik az univerzum. Az ARGO, ami segít abban, hogy a kereskedelem működjön, valamint abban, hogy az emberek eljussanak a kiindulási pontjuktól a céljukig, abban is segít, hogy bemutassák, hogy milyen összetett világot akarnak létrehozni.

A CIG figyelembe vette a támogatók kérését, hogy az ARGO legyen megvásárolható hajó. Eredetileg a Squadron 42 miatt készült el, de a támogatók kérték, hogy legyen elérhető a jelenlegi játékban is. Mivel a hajó teljesen működőképes, ezért nincs semmilyen ellenvetésük, hogy az első két változat bekerüljön az Alpha 2.5-ös verzióba. Ezért a hajó elérhető a protoverzumban. Azok a támogatók, akik korábban vásároltak Javelint, vagy Idrist, kapnak majd egy-egy ARGO hajót a hangárjukba (az Idris tulajdonosok személyszállítót, a Javelin tulajdonosok teherszállítót).

A Vásárról

Az ARGO személyszállító és a teherszállító változata most először vásárolható meg limitált vásár keretében. Ez azt jelenti, hogy a hajó tervei megfelelnek a CIG elvárásainak. A korábbi vásárokkal ellentétben már mindkét hajó elérhető az aktuális, 2.5-ös verzióban. A megvásárolt hajók hajótestei LTI-vel (Lifetime Insurance = életre szóló biztosítás) érkeznek. A további játékelemek – mint az áruszállítás – később fognak a játékba kerülni. A későbbi vásárokon a hajó drágábban lesz megvásárolható és nem jár majd mellé LTI.
Ha valaki szeretne a hangárjában tudni egy ilyen hajót, akkor 2016. augusztus 29. napjáig tudja megvásárolni a hajót.

Megvásárolható csomagok

A vásár során több csomagot is megvásárolhatunk attól függően, hogy pontosan mire is van szükségünk:

MPUV Personnel – LTI

A csomag tartalmaz 1 db MPUV Personnel hajót LTI-vel, hozzáférést a SelfLand hangárhoz, 1 db ARGO makettet, valamint 1 db ARGO posztert.

MPUV CARGO – LTI

A csomag tartalmaz 1 db MPUV CARGO hajót LTI-vel, hozzáférést a SelfLand hangárhoz, 1 db ARGO makettet, valamint 1 db ARGO posztert.

ARGO COMBO PACK – LTI

A csomag tartalmaz 1 db MPUV Personnel hajót LTI-vel, 1 db MPUV CARGO hajót LTI-vel, hozzáférést a SelfLand hangárhoz, 1 db ARGO makettet, valamint 1 db ARGO posztert.

RELIANT KORE – FLIGHT READY SALE

A Star Citizen Alpha 2.5 megjelenése miatt a MISC Reliant alapváltozata, a KORE is megvásárolható, így aki arról korábban lecsúszott, most bepótolhatja.

A csomag tartalmaz 1 db MISC Reliant KORE – Mini Hauler hajót 6 hónap biztosítással, valamint hozzáférést a SelfLand hangárhoz.

ARGO MPUV és MISC Reliant KORE – Hajóvásár” bejegyzéshez egy hozzászólás

  • 2016-09-03 - 00:03
    Permalink

    Szerintem ezt az argot csak csomagban szabadott volna eladni a megfelelő hajók mellé. Kicsit olyan érzésem van, mint mikor a porszívóügynök elad egy tévét egy texasi rednecknek úgy, hogy a farmján nincs is áram. 😀

    Még szerencse, hogy lehet olvasztani, de így is lesz szerintem egy halom argo, ami fölöslegesen marad a Dzsonik nyakán. 🙂

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.