Around the Verse 2.09

Ismét adásba került az Around the Verse, melyből megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül, emellett további hírek érkeznek világszerte a stúdiókból és a fejlesztők munkáiról.


Hírek a ‘verzumból

– Rengeteget dolgoznak a 2.0 stabilitásának javításán
– Dolgoznak az új EMP fegyverek vizuális effektjein
– Austinban az ugrópontokat fejlesztik, hogy lehetővé tegyék az utazást a Stanton és a Nyx között.
– A fejlesztők és a tesztelők folyamatosan dolgoznak, hogy a 2.0 patchek minél gyorsabban elkészüljenek.
– Előtérbe került a karaktercustomizáció. Az első ruhakészletek elkészültek a CGBot műhelyében, szóval most már tényleg a hamarosan alakíthatunk a kinézetünkön.
– Az angliai csapat folyamatosan bővül. Elsődleges feladatuk most a 2.0 stabilitásának javítása.
– A német csapat jelenleg 32 fő és számbavették, hogy mi mindent segédkeztek eddig a fejlesztésben.

Behind the scenes: Live ops

– Egy új folyamat és egy új szerver biztosítja a buildek gyorsabb fordítását. Ezzel együtt megoldották, hogy a patcher már csak a szükséges fájlokat töltse újra.
– Továbbra is dolgoznak a differenciális patchelésen. Szerveroldalon és az alkalmazásokon is fejleszteniük kell még. Nem könnyű eset, mert tömörítve és biztosítva vannak.

ATV interjú
Tony Zurovec PU igazgató

– A PU egy nyitott játék lesz ellentétben a Squadron 42-vel, ahol a játékosok kis eltérésektől eltekintve ugyanazt az utat fogják bejárni.
– A hangárlátogatások fejlesztése azért lett felfüggesztve, mert túl nagy kapacitást igényelt volna az infrastuktúrából. Főleg ahhoz képest, hogy mennyit adott volna hozzá az élményhez. Az egymás közötti interakciót nagyobb volumenben szerették volna tesztelni ezért koncentráltak az Area 18-ra helyette.
– Várható a Casa Outlet megnyitója. Ez lesz az első üzlet. És ezzel együtt az első olyan funkció, ahol a karaktert adatait közvetlenül a játékfelhőben tárolják és nem egy webszerveren, mint most a Turbulent.
– A 2.1-val lesz lehetőségünk partit létrehozni és együtt csatlakozni egy instance-hoz. Valamint instance választáskor láthatod, hogy barátaid és orgtársaid melyikben vannak éppen.
– A Million Mile High Club is érkezik majd a 2.1-val.
– A shopping modul második hullámával indul a környezetünk alakíthatósága. Először a klubban, aztán a hangárokban is.
– A Nyx lesz a következő leszállóhely. Szinte készen van, néhány végső dizájn döntést kell még meghozni a véglegeshez. De előbb még beizzítják a vásárlási lehetőségeket.
– Kezdetben ugyanúgy a liftből tudjuk majd elérni mint most az Area 18-at.
– Az ottani nagy bazárban(Grand Bazaar) nehezen megszerezhető, különleges áruk mellett információt is vásárolhatunk majd, amik új küldetésekhez vezethetnek.
– Szeretnék tovább bővíteni az egy instance-ba kerülő emberek számát, folyamatosan optimalizálnak és feszegetik az engine határait. Most jön majd egy bővítés, de látnak további lehetőségeket, legalább fél évig még dolgoznak majd ezen.
– Ha a fentiekkel végeztek, a következő nagy lépés a környezet élővé varázsolása és a mesterséges inteligencia kidolgozása lesz. Rengeteg mindenen fog múlni a megjeleníthető NPC-k száma, ezért apránként, lépésről lépésre haladnak majd az egyes elemek és funkciók bevezetésével.

A fordítás az INN munkájának segítségével készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.