Around the Verse 2.21

Ismét adásba került az Around the Verse, melyből megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül, emellett további hírek érkeznek világszerte a stúdiókból és a fejlesztők munkáiról.


Bevezető

A Star Citizen Alpha 2.2 tesztelése befejeződött és a LIVE szerverekre került! Újdonságként szerepel benne a repülhető Sabre, a hangárkész Khartu-Al, a fizikai alapokon működi EVA rendszer, a hírnév és vérdíj rendszer a Crusaderen, 24 játékost kezelő szerverek, Freelancer sérülési állapotok, hűtő-rendszerek, a Crusader rendszer átrendezése és sok további hibajavítás és fejlesztés.

A következő nagy lépés a 2.3 lesz, amelyről még részleteket nem mondanak, de Ben megemlítette, hogy számíthatunk arra, hogy lesz benne egy nagyobb hajó.

Az Aurora tulajdonosoknak, akik kaptak e-mailt a kedvezményes 300i-re fejlesztésről még hétfőig tehetik ezt meg, utána véget ér az akció.

Az Aegis Sabre és a Khartu-Al egy pár napig ismét megvásárolható a boltban.

Azoknak a támogatóknak, akik még az 56 millió dolláros cél teljesítése előtt befizettek a játékra, már le is szállították a hangárjaikba a J-Span CryStar hűtő-rendszert.

Hírek a világ körül

Los Angeles

Az iroda sokat dolgozott a 2.2 LIVE szerverre kerülésén.

Átméretezik a régebbi hajókban található képernyőket, hogy azok passzoljanak az új UI megjelenéséhez. Gyakorlatilag fizikai alapjai lesznek a képernyőknek a pilótafülkében. Először a Gladiator és a Hornet kerül sorra.

A Caterpillar belsejének kidolgozásával is haladnak, végeztek a belső területek vázlatos terveivel és elkezdődött annak megvalósítása.

Austin

Elkezdtek dolgozni a Squadron 42 szereplőinek mozgáskészletein, Admiral Bishoppal kezdve, majd a többi szereplővel folytatják.

A barát-rendszer 2.0 hálózati tesztelését befejezték és átadták az UI-csapatnak, hogy rakják össze kiadásra. Ebben már a tiltólista is szerepelni fog.

A 2.2 LIVE szerverre került, tehát elkezdhetnek dolgozni a 2.3-as verzión.

Foundry 42 (Egyesült Királyság)

A részükről lezárult a fizikai alapú EVA fejlesztése, így a felszabadult erőforrásokat át tudják csoportosítani az FPS részre. Az a céljuk, hogy a játékmenet élvezhetőbb legyen, valamint új FPS tartalmat is be akarnak építeni.

Dolgoznak a játékosok sérülés-rendszerének prototípusán, hogy lássák, hogy hatnak a karakterre különféle büntetések.

A karaktertervezők végeztek a Vanduul harcos terveivel és átadták a megfelelő csapatnak, akik majd elkészítik azt.

Folyamatban van az Idris tesztelése, hibákat javítanak, dolgoznak az alapvető rendszereken, mint a hajón végigfutó vezetékek és az általános hajó irányításon.

Dolgozik egy csapat a hajó rendszerein – rakomány, tankolás, bányászat, letiltásokon – és azon, hogy ezt hogyan építhetik bele a rendszerbe.

Foundry 42 (Frankfurt)

Kiemelt figyelmet kap a mesterséges intelligencia (MI) és a hajó MI.

Az MI viselkedés-fa jól halad, például az MI már képes követni az embereket, ahogy beszállnak egy hajóba és az után is követő őket, hogy azok elrepülnek, nem hagyja abba a követést azért, mert szem elől tévesztette az embert.

Dolgoznak az MI színlelés rendszerén, ami a tétlenül töltött időt csökkenti, ilyenkor a karakterek különböző megszokott dolgokat csinálnak, ennek során kapcsolatba lépnek a környezettel is, takarítanak, telefonhívást intéznek, stb.

Dolgoznak azon is, hogy az MI kérdezzen a csapattól, például célpontot, vagy más dolgokat kérjen.

A színlelés rendszer olyan hatékonyan működik, hogy amikor 50 MI csinál különböző, rutinszerű dolgokat, az is csak pár kilobyte memóriát használ el.

Brian Chambers-nek az a filozófiája, hogy inkább egy kicsit több időt szánjanak valamire, de legyen megbízható, ahelyett, hogy elsietnék a dolgot.

AtV Interjú Pedro Camachoval

A kezdetektől a projekt része, az első munkája a 300i reklámja volt, majd ezt követte az Auroráé és a Horneté.

Olyan filmek inspirálták, mint a Star Wars, a Last Starfighter, az Aliens és a Gremlings, valamint játékok közül a Wing Commander.

A zenei inspirációt pedig a reneszánsz és a klasszikus szerzőktől merítette.

A színfalak mögött: A zene

Ebben a műsorban is Pedro Camacho volt a vendég, aki elmondta, hogy a zenét először szoftverrel készítette el, majd ebből lettek kinyomtatva a kották, amit egy zenekar játszott fel Pozsonyban.

A hét leghasznosabb polgára

Ezen a héten a leghasznosabb “polgár” címet az Imperial News Network kapta, teljesen megérdemelten, hiszen a starcitizen.hu is főleg az ő munkájukból dolgozik.

Sneak Peek

Az eheti Sneak Peekben a MISC Reliant UI-jának kiegészítő képernyőit láthattuk.

Az eredeti cikk 2016. március 04. napon jelent meg az RSI oldalán.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.