Around the Verse 2.24

Ismét adásba került az Around the Verse, melyből megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül, emellett további hírek érkeznek világszerte a stúdiókból és a fejlesztők munkáiról.


Bevezető

A bevezetőben elmondták, hogy a Star Citizen már a mai napon is tartalmazza a következő dolgokat: az Arena Commander, az Area 18 (ami a bolygófelszíni környezet mintája), a Crusader (ami egy mini univerzum), több mint 30 különböző hajó, köztük többszemélyesek, küldetések, FPS harc, stb.

Az Alpha 2.3-as frissítés a múlt héten PTU-ra került és készül, hogy kész legyen a LIVE szerverekre. Ha elkészült, akkor el is kezdik a munkálatokat a 2.4-en, ami új meglepetéseket tartalmazhat.

A Xi’An Scout repülhető lett, a Starfarer pedig bekerült a hangárba. Mindenki, akinek van Starfarer Geminije, kapni fog egy kölcsön Starfarert a hangárjába.

Készült egy “színfalak mögött” műsor Andy Serkis-szel, aki egy Vanduul vezetőt fog játszani az SQ42-ben.
Dolgoznak azon, hogy a Vanduul nyelvet bemutathassák a közösségnek, így az emberek megtanulhatnak Vanduulul.

A Vanduul Blade megvásárolható a héten. A Blade egy könnyű vadász, a Foundry 42 készítette a Squadron 42-höz.

A CitizenCon jegyek 30 perc alatt elfogytak, de mindenki csatlakozhat az élő közvetítéshez.
A csillagtérkép is elfogyott, de dögcédula még kapható.

Tyler Whitkin csatlakozott a közösségi csapathoz, ő lett az új közösségi manager.

Hírek a világ körül

Los Angeles

Dolgoznak a Caterpillaron, kialakítják a legénység helyiségeit, az emeletes ágyakat, a konyhát, a fürdőt, a közösségi területeket, stb.

Austin

A hangárban tárolás és a vásárlás funkciók a közeljövőben érkeznek. Meg akarják adni a lehetőséget arra, hogy vásárolhassunk dolgokat, amiket aztán a hangárban tárolhatunk.

A kidolgozás szakaszába lépett a “irányított tároló”, egy olyan hely, ahol tárolhatjuk a dolgainkat. Megvásárolunk valamit, amit aztán leszállítanak a hangárunkba.

Dolgoznak egy új rendszeren (port modification), ami lehetővé teszi majd, hogy személyre szabjuk a hangárunkat. A mobiGlasunkat használva kicserélhetjük a jutalom-tárgyakat, átpakolhatjuk a tárolt árukat, kiválaszthatjuk játékon belül, hogy melyik dokkban melyik hajó legyen, stb.

Sok megbeszélést tartott az Austini iroda a Turbulenttel a Persistence-ről, és arról, hogy hogyan fog működni ez a része a játéknak. Bele akarják foglalni az ingyenes próbaheteket is, stb.

Foundry 42 (Egyesült Királyság)

Sokat dolgoztak az olyan nagy hajókon, mint az Idris és a Bengal, ezt követően áttérnek a Vanduul flottára.

Sok fejlesztés történt az új funkciók, az UI, a játékkód és az FPS-kód tekintetében. Többek között a játékosok élete, a szkennelés és radar, az automatikus leszállás, a puskák és mesterlövészpuskák prototípusa, stb.

A capital hajókra történő leszálláson most dolgoznak.

Foundry 42 (Frankfurt)

Fejlődést értek el a meglévő fegyvereken és bizonyos változtatásokat vezetnek be a gyártási folyamatban, hogy az új fegyverek gyorsabban elkészüljenek. Befejeztek két új tervet és elkezdtek egy következőt.

Dolgoznak az átvezetők eszközein, hogy könnyebbé tegyék az átvezetők készítését.

Tovább dolgoznak a procedurális bolygó technikán és eredményt értek el a művészeti csapattal, kitalálták, hogy hogyan fog működni minden együtt.

Dolgoznak a hibajavításokon, a frissítések menetén és a program összeomlás-kezelőjének javításán.

Elkészült a mesterséges intelligencia kód, ami jobb útvonalat számít ki.

Továbbléptek az NPC-k fegyvereinek pontossága terén.

AtV Interjú: Erin Roberts

Erin Roberts a Foundry 42 stúdió igazgatója és a gyártás általános vezetője.

Az elmúlt 10 évben a Lego játékokon (Lego Star Wars, Lego Indiana Jones) dolgozott.

A Times of Lore, Wing Commander sorozat, Privateer, Strike Commander, Privateer 2 és a Starlancer során dolgozott már Chris mellett.

A 2013-as GamesCom után Chris Erinnel töltötte a hétvégét, de csak az előtt nem sokkal kérte meg, hogy csatlakozzon a CIG-hez, mielőtt ismét az USA-ba utazott volna.

Azért csatlakozott a CIG-hez, mert úgy érezte, hogy vár még rá egy nagy kaland és a Star Citizen kétség kívül egy ilyen kaland. Élvezte egy új stúdió felépítésével járó nyomást és a lehetőséget, hogy ismét Chris mellett dolgozhat.

Erin és Chris gyerekként sokat veszekedtek, de már felnőttek. Még mindig vannak komolyabb vitáik, de felnőtt módon kezelik azokat.

A Foundry 42 az európai, angol és német stúdió, amely főleg a Squadron 42 fejlesztéséért felel.
Azért választotta Wilmslowt, mert eredetileg is szerette ezt a helyet és jó közlekedési hálózata van.
Az eredeti csapat a Lego játékokból érkezett, de mára kb. 170 ember érkezett különböző országokból és cégektől.

Eredetileg Erin otthoni irodájábn kezdtek dolgozni, amikor a mostani irodába is költöztek, 14-en voltak.
Sokszor elfelejtik, hogy az első év a vállalat felépítésével telt. Fontos volt, hogy megtalálják a megfelelő embereket a munkákra.

A Foundry 42 angol részlege 3 szintesre növekedett. Szinte az egész audio csapat itt kapott helyet.

A Squadron 42 nagyon gyenge lábakon állt, amikor hozzákezdtek, sok idő ment el arra, hogy a motort felkészítsék, valamint a 64-bitre átálljanak. Ez alatt az idő alatt elkezdték a művészeti munkákat, kialakították a történetet, megtervezték a különböző pályákat.

A Star Citizen csodálatos világa

Disco Lando ismét jelentkezett a Star Citizen csodálatos világával, ez úttal Mr. Combustile és Firespikez volt a vendég, a műsor pedig a Retaliator 3D modelljének elkészítéséről szólt.

A hét leghasznosabb polgára

A címet ezen a héten Fastcartnak ítélték oda, aki egy nagyon részletes, mindenre kiterjedő, összehasonlító táblázatot készített a Star Citizen csomagok tartalmáról.

AtV Fast Forward

A Sneak Peek helyett ezen a héten egy új műsor jelentkezett, az AtV Fast Forward, mivel azt akarják, hogy ne csak a művészeti munkákba tekinthessünk be, hanem a játékmechanikai újdonságokba is. Ezen a héten azt a rendszer mutatták be, ami közvetlenül a játékos mozgása alapján generálja a hangokat, így a különböző izmoknak, csontoknak is külön hangja lehet, amiből végül összeáll az egész mozgás hangja.

Az eredeti műsor 2016. március 24. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.