Around the Verse 2.25

Ismét adásba került az Around the Verse, melyből megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül, emellett további hírek érkeznek világszerte a stúdiókból és a fejlesztők munkáiról.


Bevezető

A Starfarer még a hétvégén elérhető mindenki számára, függetlenül attól, hogy rendelkezik-e ilyen hajóval, vagy sem.

Elkezdtek dolgozni a 2.4-en, de még messze vannak attól, hogy eldöntsék, mi kerül majd bele és mi nem.
A Persistence érkezik és be fog kerülni a 2.4-be, vagy a következő frissítésekbe.

A Star Citizenes egérpadok is megjelentek, az újak Anvil Aerospace témájúak, valamint lehet venni pólókat és dögcédulát is.

Hírek a világ körül

Los Angeles

Egy új embert mutattak be, Chad McKinneyt, aki a játék technikai részén dolgozik. Jelenleg a hajók alkatrészeivel és az FPS-sel foglalkozik a csapat.

A művészeti csapat sokat dolgozott a karaktereken és a hajókon.

Ezeknek a hajóknak egy része még nem lett bejelentve, de folynak a munkák az olyan régebbi hajókon is, mint pl. a Caterpillar.

Chad az ajtókon fog dolgozni.

Austin

Austinban most leginkább a boltokra koncentrálnak. A vásárlás az először megjelenő Casaba Outletből fog kinőni, egyre több bolt fog megnyitni.

Port Olisar is kap egy fejlesztést, hogy oda is kerülhessenek boltok.

Pult-megoldású vásárlás lesz, így tudják megoldani a nagy mennyiségű kínálat feldolgozásához.

A Persistence be lett olvasztva a fejlesztés főágába. A Persistence megjelenésével tudjuk majd mozgatni a tárgyakat a hangárban, valamint játékon belül állíthatjuk, hogy melyik hajó hol helyezkedjen el a hangáron belül.

Foundry 42 (Egyesült Királyság)

Sokat dolgoztak a 2.3-on, új hírrel most nem nagyon tudtak szolgálni.

Foundry 42 (Frankfurt)

Németországból sem érkezett sok újdonság, a húsvét és a szabadságok miatt a már korábban említett dolgokon dolgoznak.

A VR mindenképpen szerepel a tervek között, ott vannak a csapatban azok az emberek, akik majd megoldják ezt is, de jelenleg nem élvez prioritást.

A csapat közben 41 főre nőtt és talán többször megjelennek a fórumokon is.

AtV Interjú: Erin Roberts (2. rész)

18 hajó-tervező és 18 helyszín-tervező van az angol irodában. A PU-ra készülő hajók és helyszínek is átmennek az angol irodán.

Az átvezető videók és az FPS tartalmak a német irodába mennek. A németek végzik a motor technikai részének egy jelentős részét.

Építik a Stanton rendszert. A Persistence bekerülésével hamarosan kereshetünk pénzt, kereskedhetünk, vehetünk dolgokat, stb.
A boltok nemsokára meg fognak jelenni. Ideiglenes pénzként az Alpha UEC lesz bevezetve. Az Alpha UEC valószínűleg hosszú ideig velünk lesz, és elképzelhető, hogy minden új verzióval törölni fogják az addig megszerzett pénzünket, hogy így tartsák meg az egyensúlyt.

Az UEC, amit a játékban szerzünk, nem ugyanúgy működik majd, mint az, amit valódi pénzért veszünk. Arra lehet majd használni, hogy a rendszert teszteljük és szerezzünk magunknak dolgokat. Arra is használni fogják, hogy kitalálják az egész gazdaság működését. Folyamatosan figyelik majd a fórumokat, nézik a leírt problémákat és visszajelzéseket és beépítik a programba.

A procedurális cucc is már majdnem itt van. A Crusader közelebb került az űrállomáshoz a 2.3-ban, és képesek leszünk leszállni – nem a Crusaderre – hanem bolygókra és különböző helyszínekre.

A procedurális technika lehetővé teszi majd az olyan dolgokat, mint az aszteroida bázis az űrben, stb.
Az angol és a német srácok nem igazán szeretnek szerepelni a kamerák előtt, ők inkább a játékot akarják megcsinálni.

Ha az Squadron 42-vel végeztek, akkor elkezdenek dolgozni a 2. epizódon és a PU-n.

Az olyan PU fejlesztéseket, amik a Squadron 42-höz kapcsolódnak, a Squadron 42 megjelenését követően beépíthetik a PU-ba.

Ha megjelentek ezek a mechanikák és eszközök, akkor még évekig is tarthat, ameddig a visszajelzések alapján kiszedik, hogy mi működik jól, és mi nem.

Nem számítanak arra, hogy az Idris a Squadron 42 előtt elérhető lesz a játékosok számára.

A történetírók kézikönyve a Galaxishoz

A házigazda Will Weissbaum volt, aki az Elysium rendszert és annak történetét mutatta be.
Az Elysium egy 5 bolygót tartalmazó rendszer, amit az UPE (United Planets of Earth – Földi Egyesült Bolygók) 2541. November 15. napon fedezett fel.

De nem csak a rendszert fedezték fel, hanem egy új fajt is, a Tevarint, akik az Elysium IV bolygón – vagy ahogy ők nevezték, a Kaleeth bolygón – éltek.

A tevarinok is kijutottak már az űrbe, de nem voltak olyan fejlettek, mint mi, emberek.

Az első, más fajjal vívott háborúnk akkor robbant ki, amikor a Tevarinok támadást indítottak.

Ivar Messer tábornok hőssé vált az Idris IV-ért folytatott csatában, amikor megállította a támadásukat.

Négy évvel később a tevarinokat leigáztuk és ők visszavonultak a Xi’An és a Banu űrbe, Ivan Messer pedig az új uralkodója lett az új UEE-nek (United Empire of Earth – Egyesült Földi Birodalom). Az UEE nekiállt terraformálni és kolonizálni a tevarinok világait.

Corath’Thal, az új tevarin vezető indította a második háborút 2603. évben, hogy visszaszerezze a tevarinok otthonát. 7 évvel később, a Centauri csatában végleg megállítottuk őket.

A tevarinok nem fogadták el, hogy veszítettek, eljutottak a bolygóig, ahol ledobták a hajók pajzsait és a felszínbe csapódtak. Ezt az eseményt örökíti meg a híres festmény, a “Tears of Fire” (A tűz könnyei).

A második háborút követően a tevarinokat a birodalom alá sorolták, erre a 2610. év körül került sor.

Az Elysium rendszerben 4 ugrópont van, amelyek a Centauri, a Leir, az Idris és a Vanguard felé biztosítanak átjárást.

A Vanguard a veszélyes, Vanduul űrben helyezkedik el.

A Centauri ad otthont a MISC cégnek. Rengeteg üzleti útvonal vezet át a Centauri rendszerbe.

A Leir az Outsiders (Kívülállók) otthona, egy kicsit fura hely.

Az utolsó ugrópont az Idrisbe vezet, amely szép lassan feláll az Idris IV-ért folytatott csatából.

Az Elysium körül átlagos, közepes nagyságú forgalom van, a rendszer még mindig próbálja megvetni a lábát a helyét a birodalmon belül.

Az Elysium főleg a turizmusa és a történelme miatt ismert.

A rendszer csillaga egy F-típusú, fősorozati csillag, amelynek tömege 1-1,4-szerese a Nap tömegének. A színe fehér-halvány sárga és melegebb, mint a Nap, emellett rövidebb ideig él, nagyjából 2-4 milliárd évig.

Az Elysium I egy vándorló gázóriás, eredetileg a rendszer külső részén helyezkedett el, most pedig nagyon közel van a naphoz. Ennek köszönhetően nagyon forró és érdekes körberepülni.

Az Elysium II egy mag nélküli bolygó, ami azt jelenti, hogy nincs mágneses magja, nem azt, hogy üreges. A bolygó halott és nincs rajta élet, pár bányászhelyet leszámítva, azonban ezek sincsenek teljesen kiépítve. A felszíne kráterekkel erősen szabdalt.

Az Elysium III, más néven a Vosca egy sivatag-bolygó. Terraformálták, de forró, száraz maradt, és alig van rajta víz. A Vosca gyéren lakott. A sarkokon próbálnak vizet kitermelni, de főleg behozatalra szorulnak. A Vosca leszállóhelye a Rez’s Landing, amit a Rehari Inc. birtokol. Ez egy mozgó platform, ami kevesebb erőforrást talál, mint amennyivel működik.

A következő bolygó a Jalan, vagy Kaleeth, ami a tevarinok otthona. A bolygó rengeteg történelmi leletnek és tevarin épületnek ad otthont. Ennek azért van hatalmas jelentősége, mivel a tevarin történelem jelentős része megsemmisült a Tevarin Tisztogatás során, amikor a Tevarinok megsemmisítettek mindent, ami a múltjukhoz kötötte őket, mivel az a bukásra emlékeztette őket.
A bolygó fővárosa Gemma, ahol van egy nagy, hegyen álló templom, amit úgy ismernek, mint a Rijora templom.
A Gemmára történő leszállás furcsa lehet, mivel a leszállóhelyek belevesznek a többi épületbe.

A Jalan IV választásra készül, amelynek három indulója van.

Az első Suj Kossi, ő az első tevarin, aki szenátori helyre pályázik, centralista, volt katona, nagyon hisz a katonaságban és a centralizált kormányban.

A következő jelölt Sakae Marigold, aki az átmenetet képviseli, úgy gondolja, hogy meg kéne vágni a hadsereg költségvetését. A rendszerben nagy a szegénység és sok a munkanélküli.

Végül a harmadik jelölt Gabrielle Gracián, aki szintén centralista, sok tapasztalattal és aggodalommal, ami szerint semmi sem fog változni.

Az Elysium V egy törpebolygó, nagyon távoli pályán, amiről nem is lehet semmi érdekeset mondani.

A hét leghasznosabb polgára

A héten ezt a címet PaulC2K nyerte el, aki a Starfarerhez készített térképet, ami még a minőségbiztosító csapatnak is segített a tesztelés során.

AtV Fast Forward

Az először múlt héten bemutatkozó új műsor ezúttal a mesterséges intelligenciával foglalkozott, bemutatta az MI dinamikus reakcióját válaszul a kapott feladatokra.

Az eredeti cikk 2016. március 31. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.