Around the Verse 2.35

Ismét adásba került az Around the Verse, melyből megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül, emellett további hírek érkeznek világszerte a stúdiókból és a fejlesztők munkáiról.


Bevezető

Még mindig tart a 2.4-es verzió PTU szakasza, közeledik a megjelenés, de még mindig nincs készen arra, hogy a Live szerverre kerüljön.

A Buccaneer vásár befejeződött és az eladások számát tekintve a civil Hornetekkel versenyzett. A hajó mellé a Behring C-788 típusú ballisztikus ágyúját adják a tulajdonosoknak. Erre várhatóan hétfőn kerül sor, szóval addig senki ne fejlessze a hajóját.

A június havi előfizetői jutalom egy Sabre modell lesz.

A következő hajóterv vásár során pedig a Drake Dragonflyt fogják árulni. Az árat és az időpontot később, talán a holnapi RtV-ben jelentik be.

Hírek a világ körül

Los Angeles

Matt Sherman dolgozik a Buccaneer whitebox verzióján.

A hajótervező csapat művészeti tervezői dolgoznak a Caterpillar belső moduljain.

Nagy figyelmet kap a 2.4 hálózati problémáinak kijavítása, valamint a procedurálisan generált bolygókkal történő interakció.

A stabilitás is kiemelt feladat és ennek hamarosan látható eredménye is lesz.

Austin

Most, hogy a vásárlás bekerült a 2.4-es verzióba, az eladásra koncentrálnak. Ennek hasonló menüje lesz, mint a vásárlásnak, a megtervezésében a terméktesztelőktől Robert Gaither segédkezik.

Tovább dolgoznak az áruk tervezésén is.

A DevOps csapat a kiadás sebességét növeli azzal, hogy a PAK fájlokból eltünteti a fölösleges adatot.

Májusban a csapat 60 fejlesztői verziót futtatott, 85 kiadóit, 9.000 GB-nyi adatot küldtek ki és 98 belső szervert futtattak.

Foundry 42 (Egyesült Királyság)

Dolgoznak a kalózbázison a Protoverzumhoz. Ez a Port Olisar kalózváltozata lesz. A terület piszkos, elhanyagolt, kalózos lesz.

Külsős emberekkel dolgoznak a hajakon a PU-hoz és a Sqaudron 42-höz.

Az alap női karaktermodell elkészült, a testet felkészítették és a ruházatát tervezik.

Az audio csapat király dolgokat készít, pl. egy sikeres csata alatt epikus zene menne, míg egy olyannál, ahol vesztésre állunk, valami gyászosabb számot adna be a játék.

Foundry 42 (Frankfurt)

Sokan voltak Frankfurtban ezen a héten és nagyon sok mindent megbeszéltek. A témák között szerepelt a mesterséges intelligencia és az átvezető videók. A különböző megjelenítési módok között meg kell találniuk a tökéletes átmenetet.

A mesterséges intelligenciának reagálnia kell, beszélgetést folytatnia, küldetéseket adni, stb.

Ez a Squadron 42 és a PU terjedelmét tekintve jobb módszer, mint a szokásos módszer, amikor előre meghatározott párbeszédek vannak.

A találkozó segített abban, hogy sok dolgot nagyon gyorsan megbeszéljenek.

Az animációk készítésének területén a CManager hozott fejlődést, amely lehetővé tette, hogy egy karaktert pár kattintásból felöltöztessenek, fegyverekkel, csatlakozókkal együtt.

Sean emellett nagyon örült, hogy láthatta az igazán király dolgokat, amik a procedurálisan generált bolygóknál zajlanak.

AtV Interjú: Jim Martin

Disco Lando beszélgetett Jim Martinnal, aki egy szabadúszó művészeti tervező és illusztrátor.

Eurekában nőtt fel sci-fit nézve.

Művészetin végzett a Kalifornia állambeli Northridgen.

Dolgozott a Star Trek: Deep Space Nine sorozaton, az első évadban produkciós munkatársként, a második és harmadik évadban illusztrátorként, ennek során részt vett a a Runaboutot megtervezésében, valamint a Defiantot ő készítette.

Dolgozott a Csillagközi invázión, részt vett a The Roger Young és a Death From Above tetoválás megtervezésében.

Részt vett az Atlantisz: az elveszett birodalom, a Lilo & Stitch – A csillagkutya, a Matrix folytatások és az Alien 4: feltámad a halál készítésében.

A történetírók kézikönyve a Galaxishoz: Davien Rendszer

A Davien az egyike a két rendszernek, ami közvetlenül kapcsolódik a Naprendszerünkhöz.

Négy bolygóból álló rendszer, egy K típusú, fősorozatbeli csillaggal a közepén.

A rendszert Wendell Dopse fedezte fel 2430-ban.

2438-ban Vernon Tar elsőként vette fel a kapcsolatot egy idegen fajjal, Jerryvel a Banuval.

Neal Socolovich tábornok vezetésével elkerülték a háborút a Banuval és sikerült fedél alá hozni az első csillagközi békét és kereskedelmi megállapodást.

Később kiderült, hogy Jerry egy menekült volt é a Davien rendszer messze fekszik a Banu űrtől.

A Davien I egy sziklás bolygó, amelyen nincsenek ásványok.

A Davien III egy füstös, föld szerű bolygó, nagyon veszélyes, mérgező légkörrel.

A Davien II, más néven Cestulus lakott bolygó, a fővárosa Jata, ami otthont ad az Aegis Dynamics központjának.

Az Aegis hajókat összekapcsolták a Messer érával, mivel abban az időben főleg ők gyártották a kormány számára a hadihajókat, ezért a fenti időszakot követően inkább csak civileknek árultak. Sokáig tartott, ameddig az Aegis lemosta magáról a kapcsolatot a Messerekkel.

2525-ben Nomi Ral bevezette a magánjogot, ami a mai kormányzás egy fontos alapja. Ezt követően került bevezetésre az egységes valuta is.

A helyiek ellenezték az egységes valutát, ami lázadásba torkollt, majd sor került Jata ostromára is, aminek során be kellett vetni a katonaságot is a rendszerben.

A Jata légköre nagyon vékony, ezért kupolákat kellett emelni. A légkör a hibás terraformálás eredménye. A lázadás azért tudta hosszú ideig húzni, mivel az ellenzékiek átvették az irányítást a légtisztítók fölött és a hadsereg félt attól, hogy lekapcsolják azokat, vagy mérgező anyagot juttatnak a rendszerbe.

2545 december 15. napján, stratégiailag fontos helyeken bombákat robbantottak, a kupolák leomló darabjai pedig több száz embert megöltek. Ez volt az első állomása egy hat robbantásból álló terrorcselekménynek, amely néhány hónapon belül következett be, a szálak pedig Xi’An terroristákhoz vezettek.

A főparancsnok, Ivar Messer előterjesztette a Prime Citizen ötletét, egy szavazást, amelyben a polgárok megválasztanák az “Első Polgárt”, akinek a keze alatt összpontosulna a hatalom, ő lenne az uralkodó.

Az UPE szerette volna elérni, hogy a kormányzást egy triumvirátus vegye át, amelyben a főparancsnok, a főtitkár és a főügyész vett volna részt, azonban Messer szerint ez nem lett volna elég hatékony és gyors, hogy megfelelően reagáljon az UPE-t támadó terroristák lépéseire.

Végül Ivar Messer uralkodóvá lépett elő és innentől kezdve a következő évszázadokban a Messer család zsarnokként uralkodott.

Egy rhetori tudós később olyan információkat mutatott be, amelyekből megállapítható volt, hogy a robbantások Ivar Messerhez köthetőek, ezt “Az út az Első Polgárig” (The Path to the Prime Citizen) című könyvében publikálta.

Két ember, Cyrus Ishitaka és Adam Corr volt kapcsolható a robbantáshoz. Cyris Ishitaka holttestét pár nappal az utolsó robbantás után találták meg, miután valaki lelőtte. A körmei alatt talált robbanóanyag-maradvány vezetett a Xi’Anokhoz.

Adam Corr a kampány idejére eltűnt, de Ivar Messer megválasztását követően ismét megjelent és fontos szerepet kapott az UEE hadseregében.

A Cetulus az Apocalypse Arms cég alapítóvárosa.

2792-ben Dalton Colabello vásárolt egy láda ismeretlen fegyvert egy aukción, majd a következő években próbálta kitalálni, hogy mik azok. A fegyvereket egy Aegis mérnök, Juliet Maupin készítette Linton Messer részére egy lehetséges felkelés leverésére a Messer korszak végén. Mauponnak titokban kellett dolgoznia a Messer kormányzat problémái miatt.

A prototípusok évtizedekig egy raktárban feküdtek, mivel a szállításuk alatt a Messereket elzavarták.

Colabello megszerezte Maupin feljegyzéseit és azok alapján megalapította az Apocalypse Arms-t.

A hét leghasznosabb polgára

A címet a Bulkheads csapat nyerte, akik a Star Citizen világában játszódó történeteket készítenek.

AtV Fast Forward

A műsorban az EVA FPS harcról mutattak be videót.

Az eredeti műsor 2016. június 09. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.