Around the Verse 2.40

Ismét adásba került az Around the Verse, melyből megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül, emellett további hírek érkeznek világszerte a stúdiókból és a fejlesztők munkáiról.


Bevezető

Ezen a héten az Austini stúdióból jelentkezik a műsor.

Folytatódott a munka a 2.5-ös frissítésen.

Hamarosan ingyenes próbahét kezdődik.

A héten elindult a többlépcsős bejelentkezés, amit a weboldalon a “My RSI” menüben a “security” lapon érhetünk el.

Pénteken indul útjára az új márka, a Big Benny’s, ennek során pólókat vásárolhatunk majd.

Hírek a világ körül

Austin

Mostantól ha frissítés vagy javítás érkezik, akkor metaadatot, majd kizárólag az új, vagy frissített file-okat fogjuk letölteni, amik szükségesek, a régi fájlok pedig letörlődnek.
Egy átlagos felhasználót tekintve 900 GB-ról kevesebb, mint 1 GB-ra csökken a letöltés.

Dolgoznak a GrimHexen, a kalózbázison, ami a 2.5-ös verzióban érkezik. Sok bolt lesz, valamint olyan folyosók, ahol tűzharcba keveredhetünk. Telített területet akartak, sok kontraszttal, sok piros és kék színnel.

Figyeltek rá, hogy a boltokat jobban beillesszék a környezetbe, így az egyik pl. a folyosón nyitott meg és látjuk, ahogy ott sorakoznak a ruhák a vállfákon.

Dolgoznak azon, hogy a fényforrások a berendezési tárgyakkal jól összedolgozzanak, ez teljesen új rendszer a CryEnginben, célzottan a GrimHexhez építették. Ha a lámpa hunyorog, akkor a tárgyon is látszódni fog, hogy a fényforrás hunyorog.

A Scutters egy fegyver- és páncélbolt lesz, ami inkább a bűnözők igényeit szolgálja ki.

Szeretnék elkerülni, hogy minden boltnak egységes megjelenése legyen, ennek az egyik módja, hogy nem lesz egységes kínálat az univerzumban.

Egy másik boltot, a ruhaboltot egy kábítószerfüggő vezeti, aki a bolt hátuljában él egy kis lyukban, mintha a kínai piacon lenne.

Új ruhák érkeznek majd, csizmák, dzsekik, kendők, különböző sapkák és pólók, bőrdzsekik.

A következő frissítéseknél azt tervezik, hogy minden verzió az univerzum egy-egy csoportját helyezi előtérbe, ami segít a fejlesztőknek egyedibbé tenni azt: univerzum szerte különböző emberek fognak sétálgatni az állomásokon.

A Herald nagy utat tett meg azóta, hogy utoljára láttuk. A greybox fázis 80-85%-a készen van. Kicsit több részlet, kis munka a belsején (főként a pilótafülkében) és kész.

Tony Zurovec beszélt arról, hogy kiadták a vásárlás és a Persistence első verzióját, ami nagyon kritikus pont, nem csak a mostani használata miatt, hanem az ezt követő fejlesztések szempontjából is.

A Levski leszállóhelyet már korábban befejezték, de a német srácok olyan komolyan haladnak a ProGen bolygókkal, hogy úgy döntöttek, a két fejlesztést egyszerre adják ki. Emiatt egy kicsit át kell tervezni Levskit, hogy beilleszthető legyen a ProGen rendszerbe, kicsit alakítani kell a boltokon, valamint több leszállóhely kell.

A Levskin a Szárnyas fejvadász stílusában készült piac és kis árusok lesznek. A központi része biztonságos lesz, de nem árulnak majd tiltott árukat, ahhoz az elhagyott, veszélyes részére kell mennünk.

Tony mostanában a Subsumption rendszeren (mesterséges intelligencia és küldetésrendszer) dolgozott.

A német és angol csapattal együttműködve dolgozott a megvalósításán, a szerkesztőjén. A Subsumption rendszer meg fogja dobni a tervezők teljesítményét a mesterséges intelligencia és a küldetések területén. A mostani küldetéstervezők nem elég rugalmasak és sok hibával dolgoznak. Az új rendszerrel nem csak gyorsabban lehet dolgozni, de jobb tartalmat is hoz létre.
Minden MI-nek képesnek kell reagálnia egy csomó behatásra. Néhány MI behatás elterjed, mások viszont nem. Lesznek, amik más behatásokkal együtt terjednek tovább.

A szállítás (hírvivő) az első érkező szakma. Ez kezdeti árucikkeket és árakat fog tartalmazni, lesz kezelőfelület a vásárlásra és az eladásra, valamint rendszer az áru ki- és bepakolására.
A kalózkodás és a csempészés is megjelenik a szállítással, ami több fosztogatás, rablás esetén magával hozza a biztonsági erők működésének fokozódását.

A bejegyzett UEE boltok nem fognak tiltott árukat árulni, de ha ilyen termékeket be lehet juttatni az állomásokra, akkor meg lehet találni a különböző orgazdákat.

Érkezik majd a bányászás és a roncsmentés. Ezek nem a szakmához kapcsolódó hajókkal érkeznek, szóval először a kézzel bányászás érkezik. Ez magába foglalja az ércek és a gázok bányászását is.

A roncsmentéshez lesz egy eszköz, amivel különböző dolgokat vághatunk le a roncsokról. Pontos célzás szükséges ahhoz, hogy a megfelelő alkatrészeket vágjuk le, viszont ebben az esetben nagyon kifizetődő lehet.

Minden játékosnak lesz egy jelzőrendszere, amivel szolgáltatást kérhet más játékosoktól, valamint ilyenre jelentkezhet. Ilyen szolgáltatás lesz a mentés, üzemanyagtöltés, javítás, kísérés, stb. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, akik specializálódni akarnak, hogy főként a nekik tetsző munkát végezzék.

A Star Citizen Csodálatos Világa

A műsor a Big Benny’s automata körül forgott, bemutatták a teljes Big Benny’s zenét, amihez a klipet a támogatók által beküldött videókból állították össze.

A hét leghasznosabb polgára

A címet ezen a héten Mr Hasgahának ítélték oda a Big Benny’s függőségről szóló plakátért.

AtV Fast Forward

A rovatban tovább folytatódott a Caterpillar belső terének bemutatása, most a motorteret nézhettük meg.

Az eredeti műsor 2016. július 14. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.