Around the Verse 3.03

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

Ezen a héten az austini stúdió jelentkezett.

A Star Citizen Alpha 2.5 PTU már elérhető az előfizetőknek és további támogatók egy részének, amelyet várhatóan tovább növelnek, a következő héten pedig a frissítés a live szerverre is kerülhet.

Múlt hét végén megérkezett a július havi jelentés.

Az edződzsekik és a pólóingek még mindig megvásárolhatóak, de már nem sokáig, mivel érkezik a Squadron 42 kapucnis pulóver.

Az augusztus havi előfizetői jutalom egy Reliant modell lesz, ami a 2.5-ös verzió megjelenésével kerül be a játékba.

Beszámoló – Austin

David Swofford, a CIG közösségi kapcsolatainak igazgatója:

David feladata a közösséggel történő érintkezés megteremtése, így sajtótájékoztatók, különböző események, interjúk szervezése, képek és videók közzététele.

Az ő feladata közé tartozik ezeken túl a játék megjelentetése a magazinokban, legutóbb a német PC Games-ben.

Brian Brewer, az Austini stúdió vezető animátora:

Elmondta, hogy a közösségnek bemutatott női karaktermodell előtt volt két másik verzió is.

Bemutatta az új vázat és azt, hogy hogyan illeszkedik a női karaktermodellhez, valamint egymás mellé helyezve a karaktereket, bemutatta az új modell fejlődését a régi modelléhez képest.
Az új modell sokkal hősiesebb, jobban illeszkedik a pilótafülkébe és úgy általánosságban hozza az elvárt szintet.

Bryan Binford, a globális terméktesztelő csapat igazgatója:

Minden reggel tartanak egy értekezletet, ahol megbeszélik az aznapi feladatokat és kihívásokat.

Jelenleg a Squadron 42-őt tesztelik és a GamesComra készülnek.

Tesztelik a 2.5-ös frissítést, amellyel érkezik a repülhető Argo és Reliant, valamint a kalózbázis, a GrimHex, de emellett a Star Marine tesztelése is folyamatban van, amely a 2.6-os frissítésre van időzítve.

A hét leghasznosabb polgára

A címet ezen a héten Dj Brazzynek ítélték oda a vektorgrafikái miatt.

AtV Színfalak mögött: a nemjátékos karakterek (NPC-k)

Az NPC-k megjelenését az idei év vége felé érkező 2.7-es verzióra tervezik.

A kezdetben korlátozott számban jelennek meg, de később egyre többen lesznek.

Először boltosok, üzleti kisegítők, karbantartók, szórakoztatók, turisták és csavargók érkeznek és a nagyobb leszállóhelyeken fognak feltűnni.

Az a cél, hogy jól összehangolják az animációk minőségét, a használható funkciókat szem előtt tartva a cselekményeik változatosságát.

Az NPC-k első hullámával nem fogunk tudni beszélgetni.

A játékmechanikai elemeket hozzárendelik a Subsumption rendszerhez, ami később lehetőséget biztosít a beszélgetésre, ami függ majd a területen lévő hírnevünktől, a személyes történetünktől és a feladatunktól.

A cél egy dinamikusan változó rendszer létrehozása. Az a terv, hogy az NPC-k az időszaknak megfelelően jelenjenek meg pl. az utcákon, tehát nappal vásárlók és munkások lepjék el a várost, éjszaka pedig szórakozni vágyók, részegek és bűnözők.

A macro rendszer szinten is terveznek hasonlót, gazdasági visszaesés esetén több szegény ember és koldus sétálna az utcákon, dübörgő gazdaság esetén pedig gazdag emberekből láthatnánk többet. Háború esetén megnövekedett számú sérültre és katonára számíthatunk, valamint ilyenkor a kórházak is leterheltebbek lennének.

A legénységbérlés egy nagyon fontos része lesz az NPC rendszernek, főleg a kisebb baráti társaságok és a magányos farkasok részére.

Az NPC csapattársak nem fognak megérkezni a 2016-os évben, de ezt követően a leszállóhelyeken lévő személyzeti irodákban találhatunk megfelelő NPC-ket, akiket felbérelhetünk.

Az NPC csapattársaknak különböző képességeik lesznek, amik befolyásolják, hogy milyen jók bizonyos feladatokban és gyakorlással milyen jóvá válhatnak. Szintén lesznek pszichológiai képességeik is, pl. agresszió és intelligencia. A legtöbb NPC egy területre fog koncentrálni, de lesznek kivételek. Naponta kapnak majd bérezést.

A megfelelő tudással rendelkező NPC-ket beoszthatjuk a hajón a megfelelő feladatokra, ennek során elképzelhető, hogy egy nem olyan jó, de fejlődőképes lövészt érdemes betenni a toronyba egy jó, de nem igazán tanulékony lövész helyett.

Az NPC-ket a személyzeti irodákon kívül összejöveteleken és utazás során is toborozhatjuk, attól függően, hogy hogyan alakul a beszélgetés közöttünk.

A legénység felügyeletére mobiGlason keresztül lesz lehetőség, ahol láthatjuk az NPC-k bérét, képességeit és az általuk nyújtott teljesítményt.

A kezdeti legénység képes lesz kezelni a szkennereket, a fegyverzetet, de lehet biztonsági személyzet, vagy mérnök is. Később talán az összetettebb feladatokat, pl. a pilótáskodást is rájuk lehet bízni.

Az a cél, hogy a legénységet általános utasításokkal tudjuk irányítani, ne legyen szükség folyamatos felügyeletre, minden apró feladat meghatározására.

A legtöbb esetben csak fel kell bérelnünk az NPC-t és a hajóra vezényelni.

A legénység néhány tagja több figyelmet igényel, pl. a pilóta. A mérnökök feladatát várhatóan fontossági sorba rendezhetjük, akik eszerint dolgoznak majd.

A nagyobb legénységű hajókra tömegesen is toborozhatunk embereket a személyzeti irodákban. Ezzel lehetővé teszik, hogy a nagyobb hajókat is élettel töltsük meg. Felfogadhatunk majd teljes legénységet, vagy csak a legénység lényegesebb tagjait, különböző szintű képzettséggel. Ez lehetővé teszi, hogy szakácsokat, vagy takarítókat a tömeges felvétellel vegyünk fel, de a speciális feladatokra mi magunk válasszuk ki az embereket.

A tapasztaltabb legénység a karakterünk és a hajónk erősségét növeli, azt akarják, hogy a legénység fontos legyen számunkra és nehéz legyen azt pótolni. A fentiek miatt gondolkodnak valami megoldáson, ami lehetővé teszi a biztosítás kiterjesztését rájuk is.

AtV Ship Shape: Hornet F7A

Chris Smith befejezte az új Hornet F7A Mk2 modelljét és textúrázását.

Az eredeti F7A Mk1-et CGBot készítette és használta az egyik első videóban.

Az a terv, hogy a frissített F7A Mk1-et is bennhagyják a játékban, gyűjtői tárgyként és bekerül a teljesen új F7A Mk2.

Összegyűjtötték a legkomolyabb problémákat és panaszokat a jelenlegi Hornetekkel kapcsolatban és próbálták azokat a lehető legjobb módon kijavítani.

Az orr vékonyabb és agresszívebb, aerodinamikusabb lett.

Javítottak a kilátáson a pilótafülkéből.

A leszállótalpak a szárnyakról a hajó testére kerültek át.

A hajó alja zártabb lett, kevésbé tűnik szabdaltnak.

A rakéták rejtve vannak és a törzs alsó részének közepéből indulnak.

A manőverezőhajtóművek új helyre kerültek a jobb teljesítmény érdekében.

A pilótafülke megőrizte az eredeti, nem szokványos, nem szögletes képernyőit.

A Gladiator textúráit használták fel egy egyedi borítás elkészítéséhez, ami így gyorsabb volt és a stílust is megőrizte. A hajó borítása a hajó változatainak egyszerű elkészítése miatt könnyen cserélhető.

Mivel az F7A még továbbra is a hajó katonai változata, ezért megtartotta a zöldes árnyalatát.

Ezzel vége a mai Around the Versenek.

Az eredeti műsor 2016. augusztus 11. napon került

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.