Around the Verse 3.08

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

A CitizenConig már csak két és fél hét van és a fejlesztők továbbra is folytatják a kemény felkészülést a prezentációra.

Az Evocati csoport tagjai hamarosan elkezdik tesztelni a repülési modellben bevezetett változásokat, amik a 2.6-os verzióban megváltoztatják az Arena Commandert.

Jól halad a 3.0-ás verzió részére készülő mocap felvételek előkészülete, a CitizenCon után nem sokkal elkezdik a tényleges felvételeket.

Beszámoló – Foundry 42 (Frankfurt)

1609234-1

Fegyverek:

David Sibbe a Foundry 42 frankfurti irodájában a fegyvereken dolgozik.

Az AtV-ben látható fegyverek egyike sem készült el véglegesen és elképzelhető, hogy a játékba más formában fog bekerülni.

Az a cél, hogy a különféle gyártól stílusa a fegyverek között is felfedezhető legyen. A gyártóknak lesz saját alapanyaga és egy általános megjelenése. A fegyvereknek felismerhetőnek kell lennie távolról is.

160923-2

Műholdak:

Benjamin Dare dolgozik a moduláris műholdakon.

A műholdaknak rengeteg különféle célja lehet, az őket alkotó moduloknak pedig különböző feladataik lesznek, tehát egy pajzs modul pajzsot képez a műhold körül, egy napelem modul energiát biztosít, stb

A műholdak moduljai hasonlóak a hajók moduljaihoz, csak automatizáltak.

A műholdak moduljait úgy akarják elkészíteni, hogy könnyű legyen felismerni a funkciójukat.

A modulok megsérülhetnek, ilyenkor EVA módban meg kell javítani őket, hogy újra működjenek.

A műholdak mérete és formája az elhelyezkedésüktől is függ. Egy naphoz közelebbi műholdnak például komoly hűtőrendszere lesz, egy katonainak pedig kevésbé sebezhető moduljai.

A központi moduloknak hat csatlakozási pontja lesz, ami lehetővé teszi, hogy rengeteg variációban készüljenek műholdak.

160923-3

Felszíni épületek:

Tobias Johansson a kisméretű, bolygófelszíni, moduláris épületeken dolgozik.

Az éületek kialakításához egy külső vázat kell választani, majd ezen belül be kell állítani, hogy milyen berendezést szeretnének. A külső vázhoz különböző kiegészítőket is lehet adni, hogy a helyszínek könnyebben felismerhetőek legyenek.

Lehet majd készíteni nagyobb épületeket több szobával, de a 3.0-ban meg csak kisebb, egy-három szobás épületeket terveznek.

AtV Színfalak mögött: Látás-stabilizálás

Ivo Herzeg a vezetp animációs mérnök a CIG-nél.

A legtöbb FPS-től eltérően a Star Citizenben a belső nézet a külső nézettel egységes és a szerint mozgó testet használ a karakteren.

Ha ennek során a kamerát simán a karakter fejéhez csatolták volna, akkor az nagyon zavaró rázkódást eredményezett volna. Ez a tényleges fejmozgás lett volna, ami a valóságban is hasonló, azonban ezt a szemünk és az agyunk stabilizálja.

Ekkor vezették be a szemstabilizációt, ami a szem forgását szedte ki és egy távoli pontra fókuszálta a képet, ami a zavaró mozgás 80%-át meg is szüntette, azonban ez a megoldás sem működött rendesen, amikor egy fal mellett oldalaztunk, vagy gyorsan megálltunk.

160923-4

A probléma megoldása érdekében vizsgálták az emberi látást és annak stabilizálását, de ezt a módszert nem lehetett alkalmazni a játékban. Végül a madarak nyújtották a megoldást, akik a látás stabilizálását úgy érik el, hogy a hosszú nyakuk a fejüket stabilan tartja, függetlenül a test mozgásától.
Így létrehozták a fejstabilizációt, ami lehetővé teszi a teljes látás-stabilizálást.

Szintén különbség a többi FPS játékkal szemben, hogy a Star Citizenben a lövedékek ténylegesen a fegyver csövéből fognak indulni és a fegyver csövének irányába repülnek, nem pedig az átlagos módon, hogy a képernyő közepéből kiindulva, a célkereszt felé száguldanak. Emiatt futás közben nem lesz könnyű eltalálni akármilyen célpontot.

Így tehát a távcsövek és az irányzékok nem pont oda mutatnak, ahová lövünk, a célpontok fölé kell céloznunk valamennyivel.

Közösségi hírek

A hajók párharcát múlt héten a Vanguard Warden nyerte meg a Super Hornettel szemben, így péntekig ez a hajó vásárolható meg, az új szavazásban pedig az Aegis Retaliator küzd meg az Anvil Gladiatorral.

Végül kiosztották a hét legértékesebb játékosának díját, amit Utho Riley kapott a Star Citizenhez írt zenéiért.

Az eredeti műsor 2016. szeptember 22. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.