Around the Verse 3.09

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

A CitizenConig már csak egy hét van. A műsorral kapcsolatos részletek már fent vannak az oldalon, többek között az is, hogy hol követhetjük majd a Twitch közvetítést.

A jövő heti CitizenCon miatt elmarad a csütörtöki Around the Verse és a pénteki Reverse the Verse, azonban a Galaxis Útikalauz Történetíróknak szerdán jelentkezni fog. (Szerk.: Korábban “Történetírók kézikönyve a Galaxishoz” néven futott nálunk,. Sajnálom, nagyon lassan esett le… – Shed)

Beszámoló – Foundry 42 (Manchester)

A manchesteri csapat nagyon dolgozik a 2.6-os verzióval és a CitizenConnal kapcsolatos dolgokon.

Szkennelés

Will Maiden és David Pollard a radar-szkenneléssel kapcsolatos mechanikákon dolgozott. A radar-szkennelés alapvető funkció, sok munka épül erre. A cél, hogy a rendszer jól működjön az összes munkaterületen.

Dolgoznak azon is, hogy mind a hajókon, mind azokon kívül működjön.

Érdekes kihívás valamit úgy kidolgozni, hogy az nem teszi tönkre a korábban szerzett jó tapasztalatokat.

A hajó keresztmetszete fontos lesz az észlelés szempontjából. Például felülről valószínűleg könnyebben lehet majd észlelni egy hajót, mint oldalról.

Az infravörös és az elektromágneses jelek az objektumon található tárgyak alapján lesznek kidolgozva. Ha több energia kell, akkor az több hőt termel, ami nagyobb infravörös jelet generál, így könnyebb lesz az észlelés.

Az FPS résznél a hangerősséget fogják mérni, a sétálás, a lövések hangja jelenik meg a radaron.

A játékosok és a hajók hasonlóak, szóval ugyanazt a rendszert fogják használni.

A passzív radart felerősíthetjük aktív pingeléssel, de ezzel kockáztatjuk azt, hogy felfedjük magunkat.

A mostani rendszer megfelelő információkat mutat a csatákhoz, de a jövőben további dolgokat is leolvashatók lesznek, pl a szállítmánnyal, vagy a bűnözői státusszal kapcsolatban.
Ez egy olyan rendszer lesz, amit érteni kell. Nem elég megtalálni az embereket, el is kell tudni kerülni őket.

Gondolkodnak a felderítő-szkennelésen, amikor valaki előreugrik, megnézi, hogy ki van a rendszerben, majd az információkat egy csapat a tervezéshez felhasználja, vagy a felderítő eladja azokat.

Vanguard Hoplite

Paul Dalessi dolgozik a hajón.

Az alap Vanguard felhasználásával készül a hajó, eltávolításra kerültek a mentőkapszulák, a belső részt kiszélesítették, így az emberek körbe tudnak sétálni. Nagyobb rámpát szereltek fel, így egyszerre több ember tud ki és beszállni.

Mivel UEE hajó, ezért a szokásokhoz híven ez is zöld színű lett.

A hajó belső kapszulája nem cserélhető, ez egy teljesen egyedi változat.

A fegyverzete – a tornyot is beleértve – megegyezik az alapmodellel, csak a belseje változik.

AtV Ship Shape: Repülési modell változás

Még soha nem nyúltak bele annyira a hajók kiegyensúlyozásába, mint a most.

Az első és legalapvetőbb dolog, amit megváltoztatnak, az a repülési modell.

A jelenlegi repülési modell sok mindent lehetővé tesz, de az SCM sebesség túl gyors. Ezért kiválasztottak egy hajót, a Gladiust, aminek a sebességét lecsökkentették 140-re, a többit pedig ehhez igazították.

Felgyorsították a sebességváltozásokat, így gyorsabban meg lehet állni és kevesebb csúszás tapasztalható, ami jobb irányíthatóságot jelent.

Javítottak az utánégető üzemanyag limitjén, hogy a használatának több értelme legyen.

A tesztelők visszajelzése eddig pozitív volt, ezért hamarosan készül egy frissítés, amit az Evocati fog megkapni. Ez a frissítés a hajók pajzsain is változtat: már vannak előre számolt értékeik, hogy az újratervezés, újraszámolás után milyen értékeknek kellene megjelenniük és ezeket az új számokat beillesztik a régi rendszerbe, hogy egy előzetes képet kapjanak a pajzsok teljesítményéről. Sok visszajelzésre és ezek alapján végrehajtott változtatásra számítanak.

Szintén változni fognak a rakéták. Sok rakétaállvány egy hajóhoz készült és nem lehet cserélni azokat, valamint ezeknek méret-elrendezése is ellentmondásos, a különböző méretű állványok ugyanazokat a rakétákat szállíthatják. Azt akarják, hogy akkor is felrakhassunk állványt, ha nincs beépítve.

Végül a hajófegyverek: a különböző fajtájú fegyvereknek különböző szerepet szánnak, ugyanúgy, ahogy a kézifegyvereknél is van.

Sok különböző dolognak változó hatása lehet a fegyverek értékeire.

Az energiafegyvereknek lehet további sebzéstípusa, például plazma vagy lézer fegyver.

Az a terv, hogy a jelenlegi fegyverarzenált megfelelően kalibrálják az új repülési modellhez és csak ez után bővítik a különböző típusokkal.

UI hírek: Menü rendszer és mobiGlas

A Star Citizen felhasználói élményénél egy átfogó javításra van szükség.

Eldöntötték, hogy az egész rendszert darabokra szedik és az alapoktól építenek egy újat.

Az eredmény egy sokkal tisztább, kifinomultabb és szórakoztatóbb kezelői felület lett.

A 2.6-tal könnyebb lesz a barátokkal csapatban játszani, valamint testre szabhatjuk a harcosunk felszerelését a Star Marine-ban.

Dolgoznak egy teljes képernyős hajó beállításon is, ami lehetővé teszi, hogy kicseréljünk alkatrészeket, valamint minden részletet megfigyelhessünk egy egyszerű, 3D-s környezetben.

Az eredményjelző táblák az oldalról a játékba kerülnek, így nem kell majd kilépkedni az oldalra, ha meg akarjuk nézni a helyezésünket.

Az új mobiGlas úgy lett kialakítva, hogy jobban illeszkedjen a világba, különös tekintettel arra, hogy a mobiGlas képernyője a karunkon jelenik meg.

A kijelző színét is kedvünk szerint változtathatjuk majd, nem kell megőrizni az alap kék színt.

A játékosok különböző appokat is telepíthetnek, vagy törölhetnek a kijelzőről, attól függően, hogy mit akarnak ott tudni.

Ezekre a változtatásokra a 3.0 után számíthatunk.

Közösségi hírek

Az eheti szavazást a dogfighter hajókról az Aegis Sabre nyerte a Mustang Deltaval szemben.

A hét leghasznosabb polgára címet Leadhead nyerte egy 300i homokszobor készítéséért.

Az eredeti műsor 2016. szeptember 29. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

 • 2016-09-30 - 21:22
  Permalink

  Nagyon szépen köszi!

  Gábornak is! 🙂

  Válasz
 • 2016-10-01 - 18:52
  Permalink

  Hehehe 🙂 Igazán nincs mit!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.