Around the Verse 3.12

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

Chris visszatért Európából, ahol a 3.0-ás verzióhoz készített mocap felvételeket valamint találkozókon vett részt.

A Star Marine belső tesztek napi szintek folynak. A visszajelzések alapján folyamatos a modul javítása.

Dolgoznak a hálózat szinkronizáláson is, hogy csökkentsék a lagot.

Bekerült a Sisak 2.0 rendszer, ami egy új kijelzőt és widgeteket tartalmaz.

A harci karjelek is bekerültek, amelyek segítségével jelezhetünk a barátainknak vagy bosszanthatjuk az ellenséget.

Az Arena Commanderen is változtatnak az Evocati csoport visszajelzése alapján, ez pedig már a rakétákat is érinteni fogja.

Beszámoló – Austin

A Star Marine a taktikusabb FPS-ek közé fog tartozni. Az Echo 11 világítását úgy tervezik, hogy ne emelje ki a játékost és így reálisabb legyen. A világítás megalkotásakor végiggondolták, hogy a kalózok milyen világítást használnának és ez alapján készítették. Sok pislákoló, villódzó fényforrás lesz. A játékosoknak óvatosnak kell lennie, fedezni kell a csapattársakat és megfontoltan, taktikusan kell megoldani a különféle szituációkat.

Az Echo 11 sok szobából áll, amelyeket szűk folyosók bonyolult hálózata köt össze.

AtV312_001

Minden szobának saját hangulata van, így könnyen meg lehet majd különböztetni azokat.

A 2.6-os verzióval érkezik az új menürendszer, jönnek új küldetések, a GrimHexet kibővítik, valamint a bekerül a Vanguard Hoplite és a Drake Herald.

Tesztelik a hajó repülési modelljének változását, amely magában foglalja a pajzsok, fegyverek és rakéták változását is. Ezt az Evocati csoport csinálja. A csoport jelenleg 800 főből áll, akik 20 országból, 18 nyelvterületről és 5 kontinensről végzik a tesztelést. A tagokat egy erre fejlesztett algoritmus és kézi kiválasztás alapján szervezték be. Sok visszajelzést kapnak, ami alaján sok hibát meg az előtt javítani tudnak, hogy a verzió a nyilvánosság elé kerülne.

Minden nap van egy megbeszélés, ahol az aktuális verzió hibáit, akadályait megbeszélik.

A Star Marine tesztelését többek között FPS specialisták végzik, akik figyelnek a korábban felfedezett hibákra, de véletlenszerű és stúdiók közötti teszteket is használnak.

Az Arena Commander és a Star Marine felhasználó felülete egy komoly frissítést fog kapni.

AtV Színfalak mögött: Animációk

Brian Brewer, David Peng és Vanessa Landeros beszélt a játékba kerülő animációkról.

A csapatnak folyamatosan figyelembe kell venni az általános méreteket, amikor mocap felvételeket, vagy más dolgokat készítenek a PU számára. Ha egy új típusú tárgyat készítenek, például egy asztalt a pihenőbe, akkor az a tárgy lesz az összes későbbi ilyen tárgy számára az alap.

AtV312_002

Így amikor a mocap felvételeket készítik, a színészeknek konkrét utasításokat tudnak adni, hogy hogyan közelítsék meg a tárgyat és ez a méretezés részévé válik.

A megfelelő méretezés lehetővé teszi, hogy az átvezetők részeit újrahasználják még akkor is, ha eredetileg nem arra tervezték.

A mocap adatokat elemzik, letisztítják, majd legalább három részre szedik szét, ezek a “kezdés”, a “folyamatos végrehajtás” és a “befejezés”. Ezeket animációs csomagoknak hívják és elengedhetetlenek ahhoz, hogy az MI-k megfelelően használhassák a tárgyakat.

Az animációs csomagok kiegészíthetőek, például a folyamatos végrehajtás részhez többfélét is beilleszthetnek és ezeket véletlenszerűen játszhatják le.

A csapat figyel a kis részletekre is, hogy a Star Citizen tényleg valósághű legyen, például a karakterek dobálják magukat és forgolódnak álmukban, a mindenes pedig felmossa a padlót a játékos után.

A fejlesztők használható tárgyakat helyeznek el a játékban, amelyek lehetővé teszik, hogy az MI-k foglalkozzanak azokkal. Ezeknek van egy csatlakozási pontja, ahol az MI elkezdheti az animációt, valamint számon tartja, hogy a tárgy már használatban van-e.

Néha nem lehet megoldani, hogy mocap felvételeket készítsenek, ilyenkor a csapat kézzel készített animációkat használ.

Közösségi hírek

Folyamatban van az Esperia Prowler művészeti verseny, aminek november 11. napján lesz vége. A verseny lényege, hogy egy kézzel, vagy painttel készített rajzot kell készíteni arról, hogy szerintünk hogyan fog kinézni a Prowler, majd ezt csatolni kell ebbe a fórumba. A díjazottak között hajókat fognak kisorsolni.

Végül a hét leghasznosabb játékosa díjat is kiosztották, amelyet Lundfocinak ítéltek oda a Starship42 elnevezésű oldaláért, ahol a Star Citizen hajóinak 3D modelljeit tekinthetjük meg.
Az eredeti műsor 2016. november 03. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.