Around the Verse 3.14

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

Múlt héten az évfordulós élő adás során bemutatták a Tevarin Prowlert, majd később a hivatalos Twitter csatornán a Tevarinokról is közöltek egy képet.

Az évfordulós vásár során négy egyedi festésű hajó érkezett, amelyekkel a háttértörténetben szereplő híres pilóták előtt tisztelegnek.

A gyűjthető termékeknél is akció van, ezek is megtekinthetőek a weboldalon.

Emellett a CIG kiadta a belső határidőket is, amelyek alapján a 2.6-os verzió kiadását tervezik, ebben leírják, hogy mikorra kellene befejezni egy-egy részletet és azt is, hogy mi kell, hogy azt be tudják fejezni.

Beszámoló – Foundry 42 (Frankfurt)

A frankfurti csapat a legutóbbi beszámoló óta újabb öt emberrel növekedett. Két környezettervező művész, egy technikai animátor, egy animátor és egy producer érkezett.
A 2.6-ban egy csomó új rakéta érkezik, de az eddigieket is optimalizálták és feljavították.

Új kézifegyvereket is készítenek, amelyek egy másik gyártótól, a Kastak Armstól érkeznek.

Bemutatták a GrayCat Industrial többfunkciós szerszámát, ami egy pisztoly méretű eszköz, különböző modulokkal az elején, amelyekkel fel lehet nyitni dolgokat, vagy be lehet foltozni, meg lehet javítani sérüléseket. Az eszköz rendelkezni fog egy kijelzővel, amely még nem készült el.

A gránátokon is dolgoznak, először az MK-4 repeszgránátot mutatták be, de lesz gyújtó-, fürtös-, EMP- és radarzavaró gránát is.

A pályakészítő csapat tovább dolgozik a moduláris elemekből összerakott épületeken és űrállomásokon, amelyekkel a 3.0-ás verzióban találkozhatunk. Ezeket az angol irodával együttműködve készítik, Frankfurt felel a white- és greybox fázisért, az Egyesült Királyság pedig a végső megjelenéséért.

A rendszerfejlesztő csapat használható tárgyakat készít, de foglalkoznak a karakterek feladat-végrehajtásával, valamint a hajók leszállórendszerével.

A környezettervező csapat dolgozik a már meglévő ökoszisztémák kibővítésén, valamint újak elkészítésén, aminek során szorosan összedolgoznak a játék motorját fejlesztő csapattal.

A következő alkalommal várhatóan a Subsumption (MI-ket kezelő rendszer) rendszerrel és a harcrendszerekkel kapcsolatos fejlődésről számol be a német iroda.

AtV Színfalak mögött: Star Marine

A Star Marine eredetileg a PU előfutára lett volna, de a 2.0-2.5-ös verziókban már megjelent az alap gyalogosharc és navigáció. A 2.6-tal megjelenik majd a fedezékrendszer, az akadályon átugrás, a gránátok használata és a közelharc.

A különböző készülékek és a légzés/fáradás rendszer később készül el.

Rengeteg animációra van szükség, test-, részleges test-, arc- és procedurális animációk készültek. A különböző viselkedésekhez készült egy eszköz, ami irányítja, hogy mikor melyik animáció következzen.

A hosszabb animációkat MoCap felvétellel készítettek, majd MotionBuilderrel, vagy Mayaval csiszolták, végül tesztelték a játékban.

Az olyan animációknál, ahol fontos volt a belső és külső nézet is, nem használhattak motion capture megoldást, itt kézzel készített animációkra volt szükség.

A Star Marine fejlesztése során mindig figyelembe veszik, hogy hogyan fog működni a PU-ban, mivel minden részét be akarják illeszteni a végső játékba.

A gránátokat kétféle képen lehet eldobni (hajítás, gurítás), ezek között egyelőre a dobási szög kiválasztásával lehet választani, de később itt lehet még változás. A dobás azonban nem csak a gránátoknál lesz fontos, a különböző eszközöket és tárgyakat is eldobhatjuk. A gránátokat lesz lehetőség késleltetve (az időzítőt már a dobás előtt elindítva) elhajítani.

A Star Marine az Arena Commanderhez hasonlóan teljesen át lesz ültetve a PU-ba, nem egy könnyített módot kapunk.

Az Arena Commander nagyon sokat segített a hajók kiegyensúlyozásában. A Crusaderen megjelenő FPS sokat segített, de nem úgy, mint az Arena Commander, kevés adat jött tényleges harcról, ezért jó hiánypótló lesz a Star Marine.

A Star Marine pályáinak és módjainak fejlesztéséről további információkat is meg fognak osztani.

Ezt követően a Star Marine első verziójában megjelenő két pálya készítéséről és annak folyamatáról beszéltek.

A játék kezdeti szakaszában könnyű és közepes páncélba öltözött tengerészgyalogossal, vagy kalózzal játszhatunk. Ugyanolyan tengerészgyalogosokkal fogunk találkozni, mint akik a Squadron 42-ben is lesznek. Ez lesz az első alkalom, hogy találkozunk velük. A tengerészgyalogos páncél keménynek, iparinak és modernnek tűnik.

A megjelenést követően visszajelzést várnak a visszalökésről, a közelharcról, a fedezékrendszerről és a további rendszerekről.

Közösségi hírek

Az évfordulós vásár szombatig tart, minden nap más hajókat lehetett megvásárolni.

Végül a hét leghasznosabb polgára címet Xeronnak ítélték oda a “Vengeance of the Damned” című videójáért, amiben összesen 83 támogató szerepelt.

Az eredeti műsor 2016. november 24. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.