Around the Verse 3.15

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

Az Intergalaktikus Űrrepülő Expó ötlete viszonylag rövid idő alatt született meg, ezt követően egy régebbi arcot vettek elő, amelyet feljavítottak a megfelelő szintre.

A Star Citizen 2.6-os verzióját az Evocati csapat már teszteli. Ha már elég stabilnak tűnik, akkor több embert hívnak be a PTU szerverekre.

Beszámoló – Foundry 42 (Manchester)

A stúdióbeszámoló első felében az aszteroidákról volt szó. Ezeket korábban kézzel helyezték el, ami sok idejükbe került a művészeknek és a fejlesztőknek.

Az új rendszert úgy készítették el, hogy több ezer, vagy millió aszteroidát is le tudjon rakni, bármilyen sűrűségben.

Az új aszteroidamezők új tulajdonságokat kapnak: sűrűség, szín, típus, magasságot. Négy fő tulajdonsága lesz az mezőknek.

Bemutatták a régi és az új rendszer közötti különbséget, amelyből látszott, hogy az új rendszerben sokkal nagyobb sűrűséget lehet elérni, valamint az aszteroidák finoman forognak a tengelyük körül. A nagyobb aszteroidák lassabban, vagy egyáltalán nem, így azokra telepíthetnek bázisokat.

Lesznek kézzel készült területek is, ahol a rendszer nem kap engedélyt aszteroidák generálására.

Az új rendszer izgalmas új játékélményt hozhat majd.

Az aszteroidák után a kamerakezelésben várható változásokat foglalták össze.

A 2.6-os verzióban minden járműnek, hajónak elérhető lesz a már megszokott, belső (FPS) nézete, a külső, követő nézete, a külső, forgatható nézete, valamint a karakter körül forgatható nézete.

Az új billentyűk a régin alapulnak, a fő módosító gomb az F4 marad.

Az “F4” és “+/-” gombok lenyomásával a látószöget változtathatjuk. Alaphelyzetbe az “F4” és “*” gombokkal állíthatjuk a kamerát.

Az új rendszerben a követőkamera már nem csak a hajó közepénél helyezkedhet el, az “F4” és a nyilak lenyomásával a kamerát eltolhatjuk a kiválasztott nyíl által meghatározott irányba. Az “F4” és “Page Up/Page Down” billentyűk a kamerát a hajóhoz közelítik, vagy attól távolabbra viszik.

Az “Y” billentyű szabad forgatható kamerára vált, amivel körbejárhatjuk a hajót. Ebben a módban a korábban megszokott billentyűk maradnak.

Ha meghalunk, akkor a Star Marine-ban, vagy az Arena Commanderben, akkor a kamera automatikusan egy csapattársunkra vált, külső, forgatható nézetben.

Ilyenkor az “Y” billentyű lenyomásával szabadon mozgatható kamerára váltunk, amellyel bejárhatjuk a teljes pályát.

Valamint az “F4” és a szám (“1-9”) billentyűk lenyomva tartásával elmenthetjük az adott nézőpontot, amelyet aztán az “F4” és a szám lenyomásával újra betölthetünk.

AtV Színfalak mögött: A Star Marine hangjai

Ross Tregenza és Sam Hall sok időt töltött azzal, hogy a játékban található zenéket egy globális rendszerben egységesítsék.

A Star Marine játékmenete lehetővé teszi, hogy a PU-ban és Squadron 42-ben használtaknál sokkal filmszerűbb átmeneteket alkossanak a zene logikai rendszerében.

Sok alsó és felső áteresztő filtert használtak, hangeffekteket, stb., szóval a zene három fázisa finoman elkülönül.

25%-nál egy lágy zenét kapunk, 50%-nál elkezdjük érezni az energiát, 100%-nál pedig a zene teljes erejével tör ránk.

Hogy elkerüljék a kellemetlen hanghatásokat, az érték nagyon lassan emelkedik és az emelkedés sebességének van egy határa.

Nicola figyel arra, hogy a csapat a megfelelő információk birtokában legyen és így mindig a legfontosabb feladaton dolgozzon.

Az Echo 11 műhelyeiben sötét és ipari háttérzaj hallható, sok gőzzel, csörgéssel és a fémes visítással.

Lehet hallani, ahogy a víz mozog a csövekben, ahogy a gőz előtör a padlóból, stb.

A környezet reagál a fegyverek zajára, visszaverődik bizonyos tárgyakról, mások pedig rezonálni kezdenek.

AtV Színfalak mögött: Repülési modell változások

A repülési modell változásai azon fognak változtatni, hogy milyen módszerrel repülünk, nem a repülés alapjain.

A változtatásokat a közösség visszajelzései alapján készítették el.

Az SCM sebességet a felére vették le, a Cruise sebességet pedig kivették, hogy a harcokat érzékelhetőbbé, zártabbá tegyék.

Az utánégetővel érhetjük el a korábbi sebességhatárokat. A gyorsításhoz gyorsan fogja égetni az üzemanyagot, azonban a sebesség megtartásához már sokkal lassabban.

A használata során csökkenni fog az irányíthatóság.

A boost használatával minden irányba növelhetjük a gyorsulást, mivel ez plusz erőt ad a másodlagos hajtóművek.

A versenyzés az új repülési modellel nem lett lassú, viszont sokkal összetettebb így, hogy az utánégetőt és a boostot is használnunk kell.

A hajók irányíthatósága minden hajónál változó lesz.

A hajók alkatrészeit újra fogják balanszolni, összetettebb lesz a rendszer.

A hét leghasznosabb polgára

Végül megtudtuk, hogy a hét leghasznosabb polgára címet Noobifernek ítélték oda, aki a CIG hajókészítési folyamatáról készített egy videót.

Az eredeti műsor 2016. december 01. napon került adásba.

A fordítás az INN munkája alapján készült.

Around the Verse 3.15” bejegyzéshez egy hozzászólás

  • 2016-12-03 - 08:35
    Permalink

    Én arra várok, hogy végre a joystick nézelődő kis biszbasza működjön, hogy repülés közben körbe tudjak nézni a cockpitban. Amíg ez nincs kész, nem teljes a szimulátorélmény.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.