Around the Verse 3.20

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Beszámoló – Foundry 42 (Frankfurt)

Az iroda sokat javított a fegyvereken,  ezek között vannak javítások, amik a kinézettel foglalkoztak és vannak olyanok is, amelyek a fegyverek sebzésével. Dolgoznak az új fegyvereken is.

Jó hír, hogy a német iroda létszáma további hat fővel növekedett.

Jól haladnak a környezetekkel és a fegyverekkel. A mérnök csapat együtt dolgozik a környezet- és VFX-csapattal az olyan dolgokon, mint például élővilág és a procedurális részletek hozzáadása a környezethez. Ezek közé tartoznak pl. fák, amelyekről hullanak a levelek, vagy akár a havas területek is.

Művészet és technika: A Squadron 42 zenéje

A Squadron 42 zenéjét készítésén dolgozó Geoff Zanelli gitárosként kezdte egy bandában. Tinédzser korában jött rá, hogy a zenében találhatja meg a karrierjét, azonban nem a bandák jelentették az ő világát, azon gondolkodott, hogy a zenének nagyobb hatást kellene gyakorolni, így jutott el a filmekhez és a játékokhoz.

Ez után elvégezte a filmzene és hangmérnök szakot a Berkeley Zenei Egyetemen.

A karrierje elején Hans Zimmer stúdiójában kezdett dolgozni, majd innen kis lépésekkel haladt előre, sosem jött nagy áttörés. Kezdetben John Powell alatt dolgozott asszisztensként, aki már megkérte, hogy rövidebb részleteket készítsen. Ez után a Hans Zimmer filmekben jutott lehetőségekhez. Hamarosan már a Karib-tenger kalózain dolgozott, önállóan.

Lee Banyard zenei igazgató a CIG angol szárnyánál. Nála ér össze minden, ami a hangokkal kapcsolatos, a zenék, a hangeffektek, a párbeszédek, stb. Megpróbálja egységesíteni azt a kreatív nézetet, amely Christől és tőle származik.

Ross Tregenza, jelenleg vezető hang designer zenészként kezdte, majd átállt a videójátékokkal való munkára. Dolgozott a CryTeken a kiváló és végtelen zenei rendszeren.

Lee Banyard elmondta, hogy az Squadron 42 zenéjét főként Geoff Zanelli, a PU-ét pedig Pedro Camacho írja.

Ross Tregenza rengeteg háttérmunkát végez.

Geoff Zanelli első zenei munkája a Star Citizennél a Constellation reklámjának zenéje volt, amely a felfedezés zenéjévé lépett előre.

A Squadron 42 számára az első zene a Bishop admirális beszéde alatt hallható volt.

Amit Geoff mindenképpen el akar kerülni, az az ismétlődés, mivel a játékosok többsége várhatóan több órán keresztül fog játszani. Egy dinamikus rendszert készítenek, ami reagál arra, hogy mit csinálunk és a különböző stílusok, tevékenységek között fokozatos átmenettel vált. A zene ezen kívül arról is árulkodik majd, hogy merre járunk.

Sokat haladtak a procedurális zene-rendszerrel, ami nehéz volt, mivel az nagyon különbözött attól, ahogy egy átlagos mozifilm, vagy játék zenéjét kell elkészíteni.

Az egyik kihívás az észrevétlen átmenet volt a különböző stílusú zenék között, amelyet úgy kellett megoldani, hogy ne legyen feltűnő, zavaró a játékosok számára. Ezt úgy oldották meg, hogy a zenében kijelöltek pontokat, hogy mikor válthat át, vagy mikor kezdődhet másik zene. A rendszert Sam Hall készítette.

A projektben való részvételi lehetőséget Geoff nagyszerűnek tartja és hálás azért, hogy itt dolgozhat és tagja lehet annak az elkötelezett csapatnak és közösségnek, ami a Star Citizen mögött áll.

Az eredeti műsor 2017. február 02. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.