Around the Verse 3.21

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

A 2.6.1 tesztverziója elindult. A verzió javításokat tartalmaz a hajókhoz és a fegyverekhez, valamint a játékmenethez is. Ezen kívül lesznek bugfixek, valamint az egyjátékos módhoz elérhető lesz a MegaMap.

A frissítés legnagyobb újdonságai azonban kétség kívül a regionális szerverek lesznek, így nagyban csökken a pingünk, amivel sokkal élvezhetőbbé válik a játék, különösen a Star Marine modul.

Forrest olyan – játékon belüli – holografikus technológián dolgozik, amit majd a nagy hajókon az eligazításoknál fognak használni a Squadron 42-ben.

Beszámoló – Austin

Rob Reiniger befejezte az eladóbódék dizájn dokumentumát és most az elkészítés időrendjét tervezik meg. A bódé lehetővé teszi a tárgyak vásárlását (ruhák, fegyverek, alkatrészek, stb.) és a különböző szolgáltatások igénybevételét (javítás, üzemanyagújratöltés, stb.) is.

Az animációkkal foglalkozó csapat finomhangolást végez pár animáción (pl. az asztalnak támaszkodáson) és készíti a női változatait a már kész animációknak.

A hajók animációit készítő csapat a harci ki- és beszállás animációját javítgatja. Ezek után a csapat új, interaktív indítási műveleti animációkat fog készíteni a különböző pilótafülkékhez.

Chris Smith és Josh Coons jól halad a fejlesztett Super Hornetetel és Cutlass Blackkel.

A DevOps csapat a régiós szerverek beüzemelésén dolgozik és a világ különböző pontjain elhelyezett adatközpontok használatát tervezi.

Hajó Gyártósor: A tervektől a GreyBox fázisig

Luke Davis, a Foundry 42 producere beszélt arról, hogy a hajók gyártósorát hatékonyabbá tették azzal, hogy házon belül oldják meg a különböző tervezési lépéseket. Elmondta, hogy a hajók gyártása sokkal inkább arról szól, hogy a funkcióknak megfeleljen, nem arról, hogy készítsenek egy szép hajót.

Jim Martin a különböző segédanyagokat említette meg, amelyek segítenek a készítőknek a hajók gyártása során. Amikor beindul a folyamat, akkor az együttműködés ösztönzően hat az emberekre.

Elwin Bachiller fogja a terveket és újraépíti azt a WhiteBox fázisban, ügyelve a poligonszámra, valamint a különböző technikai megkötésekre.

Az egyik legnagyobb lépés a gyártásnál az volt, hogy kialakították a megfelelő méreteket és folyamatosan beszéltek a különböző részlegekkel, hogy mindenki meg legyen elégedve a hajónak azzal a részével, amiért ő felel.

A WhiteBox fázisban elkészített hajó egy durva vázlata a majdani végleges hajónak, már tud repülni, lőni, az alapvető dolgokat meg tudja csinálni, amiket elvárunk egy hajótól, így is segítve az ötletelést a végső megjelenéshez.

A GreyBox fázisban történik a végső geometria kialakítása, valamint ekkor kerülnek be az animációk is, mint pl. a létre, leszállótalpak, vagy kerekek, pilótafülke szélvédője. Azért csak ekkor kerülnek be, mivel ameddig nincs kész a végleges forma, addig nem tudják jól megcsinálni a mozgásokat sem.

A Technikai Tervező csapat a GreyBOx fázisban egyre inkább bevonásra kerül. Már elkezdődik a finomhangolás is, hogy minden megfelelően illeszkedjen.

A hajókat olyan kinézettel építik, amilyennek lenniük kell: lehetnek tiszták, letisztultak, pompázatosak, de kinézhetnek veszélyesnek, vagy szűkösnek is.

A csapat javított a művészeti tervezők és a kivitelező tervezők közötti munkafolyamatokon, így nem kell aggódni amiatt, hogy belerondítanak a másik munkájába.

Az eredeti műsor 2017. február 09. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

Around the Verse 3.21” bejegyzéshez egy hozzászólás

  • 2017-02-14 - 20:36
    Permalink

    Köszi szépen a fordítást.

    Gábornak is köszi!! 🙂

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.