Around the Verse 3.23

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

A 2.6.1-es javítást múlt héten lőtték fel a Spectrummal együtt. A javítással érkeztek a régiós szerverek, az egy játékos Mega Map, valamint a hajók és fegyverek egyensúlyának további finomítása.

A következő hajó, aminek a terveit bemutatják, az Anvil Hurricane és február 24. naptól lesz megvásárolható.

KEP-01

 

Beszámoló – Los Angeles

A technikai tartalomért felelős csapat a mérnökökkel együtt dolgozik a sebzésrendszeren, ami véletlenszerűbb, élethűbb sérülés effekteket hoz létre, procedurálisan generált alapanyagok és belső váz segítségével.

További rombolhatóságon is dolgoznak a Tárgy Rendszer 2.0 keretein belül, a hálózat, a persistence és a VFX már fejlesztve lett, de még további kellékeknél is szükséges elvégezi a munkát.

Az animátorokkal együttműködve a pilóták arckifejezéseit is beépítik.

Készítettek egy eszközt, ami különböző zónákat jelöl ki a karakterek testfelületén, aminek a segítségével megoldható, hogy a ruházat különböző rétegei ne lógjanak át egymáson. Ez úgy működik, hogy azokon a területeken, ahol nem látható a ruha, nem is jeleníti meg azt.

KEP-02

Készítette egy olyan eszközt, ami automatikus elhelyezéssel és elosztással képes elhelyezni több felszerelést a karakter felületén, ami a karakter megjelenítését gyorsítja.
A csapat több fejlesztésen is dolgozik, amikkel hamarosan játékelemként találkozhatunk, ezek közül kettő különösen fontos:

Az egyik az Interaction-rendszer, ami majd meghatározza, hogy az univerzumban melyik játékos irányíthat, vagy használhat-e különböző tárgyakat, például hajókat, irányítópultokat, stb.

KEP-03

 

A másik ilyen rendszer az lesz, aminek a segítségével a játékos irányíthatja a különböző alkatrészeket, hajórendszereket, ezzel befolyásolva az elektromos és hőkibocsátást, amivel a hajó bemérést könnyítheti, vagy nehezítheti meg.

Dolgoznak a Drake Cutlass Black, a Drake Buccaneer és az RSI Aurora hajókon, valamint egy olyan hajón is, amiről még nem beszélhetnek.

Az oldalon található hajóleírások frissítve lesznek az új adatoknak megfelelően és a tervek szerint folyamatosan frissíteni fogják azokat a változtatásoknak megfelelően.
Készítettek eszközöket a designerek számára, amikkel könnyítik a munkájukat és így az egyes feladatokra szánt időt.

KEP-04

 

A töltés nélküli átmeneten is dolgoznak, az alapkód egyes részeinek átírásával elérték, hogy sokkal több tartalom kerülhessen a játékba egy időben a teljesítmény romlása nélkül.
A radar-rendszer területén is haladtak, készült egy tárgy-adatbázis, ami meghatározza, hogy egy-egy tárgyat mennyi ideig érzékeljen visszhangként a rendszer, valamint azt is, hogy a radar mennyire képes azt érzékelni.

Az adatbázis fejlesztésével elérték, hogy a különböző tényezők elválaszthatók legyenek a felettük állóktól.

Az új scanner lehetőségek, amelyek kötődnek a radar rendszerhez, új mechanizmussal bővülnek, amik az észlelt tárgyról jelenítenek meg információkat.

A mérnökök dolgoznak a különböző megvilágítási fázisokon, amik a hajók, űrállomások belsejében jelzik majd az alacsony energiaszintet, riadót, stb.

KEP-05

 

Ezt jelenleg különböző rétegekkel oldják meg, de ez nem hatékony, ezért világítás-csoportokat fognak létrehozni, amik kezelik a belső világítási rendszereket.

A fedélzeti személyzet ruházata a magas poligonszámú modellezés fázisában jár.

A felfedező (Explorer) űrruhán az utolsó finomításokat végzik és már tovább küldték a vázzal történő tesztelésre.

KEP-06

 

A kalóz nehézpáncél 3D tervei elkészültek és ha rábólintanak, akkor tovább küldik készítésre.

A tengerészgyalogosok nehézpáncélja már bekerült a játék motorjába és a felszerelések tesztelésére tovább küldték.

KEP-07

 

AtV Színfalak mögött: Spectrum

A Star Citizen egy hatalmas projekt és ehhez mérhető kommunikációs felületre van szüksége.

Amikor 2012-ben elindult a projekt, akkor egy sima weboldaluk volt, a szokásos fórummal és a chatrollal. Idővel a felület egy része fejlődött, például a Chatroll helyét átvette a saját XMPP-alap rendszerük. Ezek alatt az évek alatt sokat beszéltek a fórumok fejlődéséről és arról, hogy az orgoknak saját fórumot kellene biztosítani.

A fejlesztőcsapat készített egy tervet egy új fórummotorhoz, ami lehetővé teszi, hogy a kb. 30.000 orgnak külön fóruma lehessen. De ez még mindig csak egy fórummotor volt, valamint a kulcsfeladat az volt, hogy a felületek a játékon belül és kívül egyaránt elérhetőek legyenek.

Bár az orgok már most is elképesztő módon kihasználták a lehetőségeket, a Spectrum további lehetőségeket fog biztosítani a számukra.

A Turbulent tovább dolgozott és mindent számításba vettek, megfigyelték a Discordot, a Redditet, különböző fórumokat stb.

Az elvárt eredmények eléréséhez ki kell bővíteni az RSI felületet, hogy valós-idejű szolgáltatásokra is alkalmas legyen. A Spectrumot a csapat a React és a Redux alapjaira építette. Az előbbit egy nyílt forráskódú keretrendszer, amit a Facebook tart fent.

Fontos lépés volt a felhasználók jelenlét-rendszerének megoldása, ami összehangolja a játékot, a webes és a mobilos felülettel és lehetővé teszi azt is, hogy egy játékos egyszerre mindhárom felületen jelen legyen.

Jelenleg az a feladatuk, hogy a további tervezett fejlesztéseket beleültessék a rendszerbe, valamint a felhasználók visszajelzései alapján elvégezzék a szükséges változtatásokat. A fejlesztések között szerepel a mobil felhasználói felület, a hang alapú kommunikáció, stb.

A Spectrum lassan mindent le fog cserélni, a fórumokat, a régi chatet és egy egységes rendszerbe fogja gyűjteni azokat, megfelelő felületet nyújtva a játékosoknak és az orgoknak, lehetővé téve a hang alapú kommunikációt.

Az eredeti műsor 2017. február 23. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

Around the Verse 3.23” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.