Around the Verse 3.24

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

Tony Zurovec Los Angelesben van, hogy segítsen a csapatnak a PU-hoz tartozó játékmechanikák készítésében. Ennek keretében elkészült egy valós idejű, subsumption szerkesztő, ami nagyon nagymértékben felgyorsította a designerek munkáját a mesterséges intelligenciával.

Tony beszélt a shopping-rendszerről is, aminek az első verziója lassan elérhetővé válik és elmondta, hogy ez hatással lesz a küldetés-rendszerre is, mivel ha a gazdaság területén valamiből hiány mutatkozik, akkor meg fog jelenni pár erre irányuló küldetés is.

Beszámoló – Foundry 42 (Frankfurt)

A német csapat idő közben 67 fősre nőtt, a munkatársak 14 különböző országból érkeztek.

A technikai művészeti csapat készített egy eszközt az animátoroknak, amivel könnyítik a munkájukat.

Az átvezetőkkel foglalkozó csapat a Squadron 42 történetének elmesélésére koncentrál, különösen arra, hogy minden úgy nézzen ki, és olyan érzést keltsen, mint amilyet szánnak neki.

A kézifegyver-tervező csapat a végős simításokat végzi a Behring és a Klaus & Werner fegyvereken, valamint a Kastak Arms által gyártott duplacsövű sörétespuskán.

kep-01

 

A hajófegyver-tervező csapat véglegesíti az új gyártósor-rendszert a jövőben megjelenő moduláris és fejleszthető fegyverekhez.

A VFX csapat elkészült egy rendszerrel, ami átveszi a régi részecskerendszer helyét, így sokkal egyszerűbbé téve a részecskék beállítását az ezt követően készülő bolygókon.

A csapat a levegő-rendszer kezdeti verzióján is dolgozik, amelynek részeként kidolgozzák az effekteket, amik alacsony oxigénszint esetén jelentkeznek.

Foglalkoznak azzal is, hogy az MI számára lehetővé tegyék, hogy a használati tárgyakat használják, valamint a készül a Squadron 42 egyes szereplőinek subsumption viselkedése és ennek tökéletesítése, hogy 24/7-es elfoglaltságot adjanak nekik. Ha ez elkészül, ezt kiterjeszthetik minden szereplőre.

kep-02

 

A pályatervező csapat három típusú felszíni épületet tervez: egy növénytermesztéssel, egy bányászással és egy raktározással foglalkozót, amelyek egymással konfigurálhatók különböző módokon, külső, vagy belső rendszerekként is.

kep-03

 

A motort készítő csapat átnézi a felhőtextúrák különböző távolságú megjelenítéseit, valamint fejlesztettek a felhőrendszeren is, további lehetőségeket, színezhető felhőket adtak hozzá, amelyeket az idegen bolygóknál használhatnak fel.

kep-04

 

A naprendszer-készítő első verziója már majdnem készen van. Erre az objektumok mérete miatt nagy szükség van.

A Crusader bolygó holdjai, a Yala, Daymar és Cellin komoly fejlődésen estek át, mindegyikük egyedi hangulatú lett és az ökoszisztémájuk is elkészült. Most a munka a geológiai elemek megalkotásával és a különböző, játékosok által felfedezhető objektumok hozzáadásával folytatódik.

kep-05

 

Az MI csapat elkészült két alaprendszerrel a subsumption részére, ami lehetővé teszi a Crusader rendszerben a kutatás és mentés típusú küldetések bevezetését. A csapat emellett készített egy subsumption megjelenítőt is, ami lehetővé teszi a rendszer valós idejű javítását, ami nagyban csökkenti a designerek feladatait és így gyorsítja a munkavégzést.

AtV Ship Shape: Hurricane

A Hurricane-t a Casse Aerospace eredetileg abból a célból tervezte, hogy felülkerekedjen Tevarinok fejlett pajzsán, azonban a háború a végéhez közeledett és a programot megszüntették.

Később a Vanduul fenyegetés hatására az Anvil Aerospace vette elő a terveket.

kep-06

 

A Hurricane-t eredetileg kezdőhajónak szánták, amely lövegtoronnyal van ellátva.

A gyártó stílusát és a korábban elkészült hajók egyes elemeit felhasználták a tervezésnél, ami felgyorsítja a hajó megépítését.

Sokszor különböző hajók egyes részeit előveszik és összemossák, hogy egy gyors vázlatot készítsenek egy új hajó számára, amiből aztán kiindulhatnak.

A Hurricanet úgy tervezték, hogy kiegyensúlyozza a Prowlert, amivel egy időben készítették.

A felépítése alapján erősen oda tud csapni, majd gyorsan eltűnik, miközben az őt követőkkel is felveszi a harcot.

kep-07

 

Minden mást feláldoz azért, hogy használható meghajtása és nagyon erős fegyverzete legyen.

Az Anvil stílus egyértelműen felfedezhető a megjelenésében.

AtV Színfalak mögött: Karakter testreszabás

A karakter testreszabásának bevezetése sok különböző részleg együttes munkájának az eredménye.

Az alap CryEngine/Lumberyard motor nem tette lehetővé, hogy a geometrián változtassanak, ami elegendő volt az olyan játékok számára, ahol nagyjából 20 különböző karaktert kellett elkészíteni, azonban az SC egy MMO lesz, játékosok ezreivel, valamint nemjátékos karakterekkel, amelyeknek különbözően kell kinézniük.

Miután a hajó testreszabásának rendszere elkészült és bevezetésre kerültek a tárgy-csatlakozók, a rendszert átültették a karakterekre is, de itt sokkal finomabb munkára volt szükség, mivel ez pl. az öltözetet is magába foglalta.

kep-08

 

Az SC-ben kiválaszthatjuk majd a fejet, a bőrszínt, a hajat, a szemeket, stb., de ami igazán különlegessé teszi a karakter-testreszabási rendszert, az a réteges rendszer.

Ez a réteges rendszer lehetővé teszi, hogy az öltözék bármelyik elemét lecseréljük, valamint engedni fogja azt, hogy rétegesen öltözködjünk, pl. pulóvert, nyitott kabátot vegyünk az ingre, pólóra, úgy, hogy az eredeti póló a felső ruházat által nem takart helyeken látható.

kep-09

 

Ezt a zóna rendszernek köszönhetően tudták megoldani, ami a nem látható helyeken, takarásban lévő ruharészleteket eltünteti. Ezzel nem csak a rétegek egymáson való áttűnését akadályozzák meg, de a teljesítményen is javítanak. A rendszert rugalmasan készítették el, akár 20 zóna is kialakítható, így pl. a pólóknak lehet más szabása, lehet hosszabb és rövidebb ujjú verzió is belőlük.

Ez a már korábban említett teljesítményjavítás mellett nagyobb szabadságot is ad a tervezőknek.

Ezt a rendszert szintén bevezetik a páncéloknál, ahol úgy alakíthatjuk a páncélt, ahogy akarjuk, az az aktuális ruházatunk fölé fog kerülni, miközben nem tölti be azokat az elemeket, amelyek takarásban vannak.

kep-10

 

Az EVA képes ruházat azonban meg fog követelni egy aláöltözetet, így a Hawaii ingre és rövidnadrágra felvett páncél nemfog minket megvédeni a világűr durva hatásaitól.

A rendszer lehetővé teszi a köpeny-jellegű ruhadarabok hordását is, aminél figyelik, hogy hogyan ütközik a többi ruhadarabbal és ennek megfelelően fog viselkedni.

A karakterek testreszabásáról, azon belül is az arc változtatásáról még egy későbbi részben fognak beszélni, most csak egy gyors bemutatót mutattak.

kep-11

 

Az eredti műsor 2017. március 02. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

 • 2017-03-04 - 00:53
  Permalink

  Tök jó hogy a felszínre is kerülnek épületek, a bolygó körül űrállomások keringenek, de kicsit álmodozva mennyire menő lenne egy Cloud City a star warsból 😀

  Válasz
  • 2017-03-06 - 21:01
   Permalink

   Oooh ezt még nem is láttam! Megvettek kilóra 😀

   Válasz
 • 2017-03-04 - 10:25
  Permalink

  Egy kis optimalizáció sem ártana apránként 😮 Nagyon unom, hogy ratyin megy a gépen, alig tudok összehozni egy normális gameplay-t Star Marine-ban… Örülök, ha sikerül hasznosat alakítanom, még mások 41-7-el rohangálnak… 🙁

  Válasz
 • 2017-03-05 - 09:52
  Permalink

  Juno (Dzsúnó) lesz a női karakterem neve. Ő a Descentben a kedvencem. Ahogy a végén összecsapnak a mutáns emberszörnyekkel, az beleégette magát az agyamba.

  http://cdn2-www.afterellen.com/assets/uploads/2013/10/NatalieMendoza.jpg

  De most ez nem azt jelenti, hogy ti is felhasználhatjátok! Ez az én nevem, stipstop! Nem használhatjátok fel, senki sem! Francba, most már késő, leírtam, mindenki Juno lesz, az is aki férfikarakterrel tolja. Mért kell mindig kiszórnom a jó kis infóimat, mért?? 🙁

  (mindenesetre most letöltöm a Descentet, felizgattam magam. Lehet az első két részt egyben letöltöm, de lehet külön)

  (nem használhatjátok fel a Juno nevet!!)

  😀

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.