Around the Verse 3.26

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

Chirs Roberts pár hétre visszautazott az Egyesült Királyságba.

A közösségi csapat tagjai jelen lesznek a South by Southwest kiállításon, az Austini stúdió pedig egy pultot is üzemeltet, ahol az Evocatiról, az Issue Councilról és egyéb dolgokról beszélgetnek.

Beszámoló – Foundry 42 (Manchester)

A manchesteri iroda létszáma a Derbyben létrehozott 9 fős kirendeltséggel 201 főre növekedett. Az új egység főleg az Squadron 42 számára készít arc és testanimációkat.

Ebben az évben már 22 új embert vettek fel és egy újabb szintet laktak be, ahol 76 további munkaasztal kaphat helyet.

A programozócsapat befejezte a Player Interaction (játékos tárgyhasználati) rendszer második fázisát, aminek segítségével jobban lehet használni a tárgyakat, valamint az Inner Thought (belső gondolat) rendszert.

A küldetés rendszer a harmadik fázisban jár és már új eszközöket használnak, hogy a PU számára küldetéseket készítsenek.

Az új eszközök/rendszerek segítségével sokkal nagyobb léptékben képesek tartalmat gyártani, mint korábban. Ilyen eszköz a SolED editor is, amivel vizuális megjelenítőn tudják összeállítani a csillagrendszereket, ezzel is növelve a hatékonyságot.

Elkészült két animáció a sétálás és futás, valamint futás és sétálás közötti váltáshoz, valamint az NPC-k útvonalkeresését is pontosították.

A grafikai csapat fejlesztette és optimalizálta a megvilágítás minőségét és pontosságát.

A hálózati csapat befejezett egy fejlesztést, ami csökkenti a PU számára szükséges sávszélességet, valamint egy új üzenetrendező rendszer is elkészült, amivel stabilabb adatcsomagokat tudnak küldeni.

Befejezik a többjátékos MegaMapot is.

Az animációs csapat a különböző fegyveranimációkkal van elfoglalva, ez érinti a P4AR-t, a P8SC-t, a P8AR-t, a Devastator sörétespuskát, a Railgunt, a Gallantot és az Arrowheadet is.

Dolgoznak az oxigénellátás és a kitartás szimulálásán is.

Visszajelzéseket adnak a női karaktervázhoz a végső verzióhoz.

Új fegyveres mozgási animációkkal készültek el, van köztük megállás, sprintelés, elfekvés, stb.

Az új stúdióknál már említették, hogy Derbyben az arckifejezéseken dolgoznak.

A tervezőcsapat az Aegis Reclaimer belsőterével foglalkozik.

A kézifegyverek újratöltésének képi megjelenése és részletei fejlesztésen estek át, de a hajófegyverekkel is foglalkoztak.

Rengeteg különböző épületterv és más objektum készült az Squadron 42 és a PU számára űrállomásokhoz, lakóépületekhez, leszállóhelyekhez és egyéb tájakhoz.

A környezeti csapat a Truck Stop (teherállomás) és a Planetary Service Outpost (Planetáris Szolgáltató Központ) állomáson dolgozik. Már végeztek az elsődleges művészeti tervekkel és a alap építőelemek is elkészültek.

Dolgoznak egy olyan rendszeren is, ami a moduláris elemeket felhasználva megépíti a bázisokat, ami sokkal gyorsabb, mintha kézzel készítenék el ezeket. Természetesen ezeket utána ellenőrzik, hogy ne legyen benne logikai baki.

A vizuális effektekért felelős csapat dolgozik azon, hogy a légköri viszonyok által keltett hatások vizuálisan is megjelenjenek .

Dolgoznak a Constellation Aquilia sérüléseinek, valamint a hajtóműveinek effektjein.

Az UI csapat tovább készíti a Squadron 42 és a PU számára a kezelőfelületeket. Ennek során haladtak az új vásárló-kijelzővel, ami minden helyen és minden típusú boltnál működni fog. A játékon belüli, gyalogos és hajón lévő kijelzők is fejlődtek.

Az Audio csapat az összes folyamatban lévő fejlesztés támogatásában részt vesz, de dolgozik a minőség javításán, valamint az eszközök fejlesztésén is.

Új hangokat kap a Dragonfly, a Constellation Aquilia, a Prospector és a Buccaneer is.

De készülnek a zenei aláfestések és a beszédek a Squadron 42 és a PU számára, valamint a fegyverek hangjának javításai is. A lépések hangján is dolgoznak, ami változni fog attól függően, hogy milyen felületen lépkedünk.

AtV Színfalak mögött: Pályatervezés

A Star Citizen pályatervezése nem a szokásos rendelésre készített folyamat, hanem egy modularitásra épülő, alaptípusokból álló, extrém nagyszámú helyszínt elkészítő rendszer, miközben az ismétlődés érzését próbálja elkerülni.

A CIG ezt úgy próbálja elérni, hogy nem csak alkotóelem-készletet készít, hanem nagyobb egységebe rendezi ezeket, amivel olyan szobák alakulnak ki, amik természetes érzést nyújtanak.

Ezeknek az alkotóelemeknek a változatosságát fokozzák a tartalmukkal, a különböző építészeti stílusokkal, technikai szintjükkel, a korukkal és sérülésekkel, koszolódással és aktivitással.

A fenti dolgok együttesen biztosítják, hogy minden területnek egyedi hatása legyen.

A technikai tervezők és programozók dolgoznak egy eszközön, ami egyénileg generál egyedi helyszíneket, amiket aztán lehet tesztelni és használni.

Egy táblázatot használnak, ami jelzi, hogy melyik szobának hol kellene lennie. A táblához hozzárendelt seed pedig elkészíti a helyszínt. Ugyanez a táblázat egy másik seeddel más helyszínt eredményez.

Ez a rendszer lehetővé teszi a tervezők számára, hogy naponta 20-30 elrendezést is készítsenek, azonban szükséges ezeknek az ellenőrzése és jóvá kell hagyni őket.

Amikor elkezdik gyártani a teherállomásokat, akkor 15-20 után elkészítése után megnézik, hogy mennyi ismétlődést találnak, majd ezeket csökkenteni fogják.

Elég alaptípussal kell rendelkezniük ahhoz, hogy a játékosok ne ugyanazt lássák minden területen újra és újra.

A whitebox fázisban a művészeti tervezők különválasztják az alkotóelem-készleteket, amik a műholdakhoz, teherállomásokhoz és felszíni állomásokhoz tartoznak.

A rendszert arra szánják, hogy az alacsonyabb és középszintű űrállomásokat készítse el, de még mindig lesznek olyan egyedi területek, mint a GrimHex, a Hurston, az Area 18, stb.

A jövőben szeretnék megnézni, hogy a rendszer képes-e arra, hogy egy egész várost felépítsen, de nem ez az eredeti célja.

Azt szeretnék, ha a különböző területek élethűek, hihetőek lennének, olyan területek, aminek olyan hatása van, hogy az emberek hónapokig élnek és dolgoznak ott, nem pedig játéktérnek készült.

Sneak Peek: hajók Manchesterből

A műsor végén bemutatót tartottak a Manchesterben készült hajók közül a MISC Razorról, a Javelinről, a HULL C-ről és a Reclaimerről.

Az eredeti műsor 2017. március 17. napon került adásba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.