Around the Verse 3.27

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

A sok beérkező kérésnek eleget téve mindenkit biztosítanak róla, hogy lesz nyomtatott Jump Point 3. rész.

Az előfizetőknek szánt akció, ami szerint havonta kipróbálhatnak egy hajót, állandó szolgáltatássá válik.

Az Imperator szintű előfizetők mostantól az új frissítések LIVE verzióját követően minden hajóhoz és azok változataihoz is hozzáférnek egy hétig. Ezen kívül bizonyos idegen hajókat is kipróbálhatnak, amikor azok megjelennek.

Beszámoló – Los Angeles

Hajók:

Az elmúlt hónapban sokat dolgoztak a Drake Buccanneeren, ami a 2.6.2-es PTU verzióban már repülhető. A hajó fegyverzet felfüggesztései, különböző részletességű modelljei, sérülésrendszere, repülési beállításai és a grafikai effektek kerültek előtérbe.

Sokat haladtak az RSI Arurorával is, végeztek a WhiteBox fázissal, valamint a pilótafülke elrendezését is véglegesítik és továbbküldik a GreyBox fázisba.
Más hajókon is dolgoztak és érkezni fog pár hajókkal kapcsolatos javítás is a 2.6.2-es verzióban.

Tech Design csapat:

Befejezték az energia, hő, hűtők, pajzsok, fegyverek, elhárítók és rakéták kezelésére használt többfunkciós érintőképernyők tervezését.

Minőségbiztosítás:

A 2.6.2-es verzió több javítását ellenőrizték, valamint besegítettek az austini minőségbiztosító csapatnak a tudatvesztés, füst és a bevetés tesztelésénél.

Új tagok is érkeztek a csapatba, akiknek a betanítását végezték, hogy felvegyék a ritmust.

Tesztelték a hajók megsemmisülésének vizuális megjelenítését, a tárgy-rendszer 2.0-t, a felszerelés változtatását, az új célpontkereső rendszert és az ESP kódot.

Tartalom:

További 3.0-ás küldetések, poszterek készültek, hogy élettel töltsék meg az univerzumot.

A Xi’An történelemnek és társadalomnak készítettek egy időkapszula formátumú idővonalat.

Karakter:

A karaktergenerálás lassan összeáll, megoldották, hogy az különböző etnikai csoportokhoz tartozó fejekhez megfelelő test legyen hozzárendelve.

Mérnökök:

Elkezdtek dolgozni az új boltokat irányító rendszeren, ami a szerveroldalról kapott információk alapján rendezi a raktárban található tárgyakat, azok adatait, stb.

A járművek belső helyi fizikai hálóját megbabrálták, aminek köszönhetően memóriát spórolnak.

Fejlesztik a keretrendszerét a repülésvezérlőnek, ami lehetővé teszi az autópilóta beépítését, egy mesterséges intelligenciával, ami kezelni tudja különböző szituációkat, köztük a fel- és leszállást.

Új fejlesztések, hibajavító készletek, hibajavítások készültek a szoba rendszerhez és az atmoszféra rendszerhez.

A felszerelések használódás és koszolódás adatokkal lettek felruházva.

Elkezdtek dolgozni a “dolgok birtoklásának kezelőjén”, ami a különböző dolgok birtokosát, valamint élettartamát fogja kezelni.

A szkennelés alrendszere is készül, valamint újraszámolták a tárgyak adatbázisát, ami így támogatja, hogy a tárgyak tárolhassanak alárendelt dolgokat. Ez biztonságosabb adatkezelést és jobb erőforrás felhasználást tesz lehetővé.

A szkenneléssel kapcsolatos munkák két összetevőre koncentrálnak, az egyik a pingelés, a másik pedig a fókuszálás szöge.

A pingelés az a folyamat, ahol a játékos kiküld egy hullámot, hogy a tárgyakat észlelje a szkennelés hatótávján belül. A jelet visszaverhetik hajók, aszteroidák, vagy azok a helyek, ahol kvantumugrásba léptek, vagy onnan kilépnek.

A fókuszálás szöge lehetővé teszi a játékosnak, hogy csökkentse a szkennelés szögét, amivel távolságot nyer, vagy kisebb távolságra, de nagyobb szögben szkenneljen.

Technikai tartalomért felelős csapat:

A csapat fejlődését ért el a rácsvonal csúcs és a pozíciók megjelölésénél, ami többek között csökkenteni fogja az új verziók méretét.

A csapat emellett javított a Python programba építésén, ami lehetővé teszi, hogy a Python több tulajdonságát használják fel a szerkesztőkben, mint eddig tehették. A csapat most scriptelhet olyan különböző sandbox eljárásokat, mint moduláris előőrsök készítése, aszteroidák, stb.

Változtattak a sisakok formátumán, hogy azok a jövőben ne tűnjenek el.

Készítettek új eszközöket is a fejlesztőknek, amikkel bizonyos munkát a korábbi egy nap helyett pár perc alatt elvégezhetnek.

Minden fejet átállítottak, hogy az emberi bőr árnyalást használja, amivel a memóriafelhasználást 90%-kal csökkentették.

A férfi karakter több ezernyi animációját küldték át a női karakterre, hogy befejezzék a mozgáskészletét.

A csapat elkészült az eszközzel, ami nyomon követi és jelenti a Squadron 42 1255 oldalas forgatókönyvét, ami minden történetszálat és mellékszálat tartalmaz. Ha minden szál bekerül a rendszerbe, akkor ezek a játékos akciói alapján lesznek berántva az adott szituációba, valamint lehetőséget biztosítanak véletlenszerű mellékszálak megjelenésére, így nem ugyanaz ismétlődik majd mindig.

A csapat a fentiek mellett készített egy eszközt az átvezető animációkat készítő csapatnak, ami lehetővé teszi a jelenetek megtekintését, mielőtt azok a motorba kerülnének, így gyorsabban végezhetőek el a szükséges változtatások.

Karaktertervező csapat:

Elkészült a törvényen kívüli nehézpáncél magas poligonszámú verziója, valamint a játékon belüli rácsvonala, amely hamarosan az animációs fázisba kerül.

A női könnyű, közepes és nehéz tengerészgyalogos páncél és alsóruházat is jól halad. A női felfedező páncél a magas poligonszámú fázist tudta maga mögött.

Az EVA fedélzeti személyzet és a tengerészgyalogos alsóruházata már a textúrázás alatt van.

Az OMC törvényen kívüli csoport közepes és nehézpáncélján is dolgoznak, a gépesített Titan páncél pedig a kutatás és fejlesztés fázisában jár az idegen páncéltervekkel együtt.

AtV Színfalak mögött: MegaMap

A MegaMap egy új fejlesztés, ami csökkenti a töltési időt és felszámolja a töltőképernyőket.

Ez nem azt jelenti, hogy a MegaMap mindent egyszerre betölt, hanem szükség szerint töröl és betölt új tartalmakat a tárolóba.

Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy sokkal gyorsabban és kisebb erőfeszítéssel váltson a különböző játékmódok között, ezzel is növelve az állandóságot.

Egy bug ennek köszönhetően lehetővé tette, hogy a hangárban történt becsípést követően részeg, “homályos” Free Flightra induljunk az Arena Commanderben.

A MegaMap a többjátékos verzióban összetettebb, a magas számú játékosok miatt, akik ugyanazt a területet akarják meglátogatni egy időben.

a MegaMap képes újratöltés nélkül váltani egyjátékos és többjátékos mód között.

A tárgyak betöltődnek és kitörlődnek a tárgytartókba a pozíciónktól függően, valamint más tárgytartókra vált át a rendszer, hogy eldöntse, mit jelenítsen meg.

A Star Marine és az Arena Commander használja a MegaMapot, de ki akarják terjeszteni a PU-ra is.

Az eredeti műsor 2017. március 23. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.