Around the Verse 3.30

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Bevezető

A bevezetőben szóba került, hogy a héten már érkezni fog a 3.0-ás frissítéshez tartozó Schedule Report, valamint a hétvégén egy ingyenes próbaidőszak veszi kezdetét, aminek során a Super Hornetet próbálhatjuk ki.

Beszámoló – Foundry 42 (Manchester)

Az angol stúdióban folyik az interaktív környezet rendszer fejlesztése, ami – más fejlesztések mellett – lehetővé teszi a pilótafülke gombjait már külön nyomkodhassuk.

A tárgyak kezelésének új rendszerével pedig kiválaszthatjuk, hogy a kézben tartott tárgy lehelyezéskor milyen irányba nézzen, de akár el is dobhatjuk azt, ha kartávolságon túlra akarnánk letenni.

Dolgoznak a kimerültség funkción, aminek hatása alatt a karakter nehezebben, vagy egyáltalán nem lesz képes végrehajtani bizonyos akciókat, például nem fog sikerülni a fedezéken átugrás. A felszerelés és a ruha súlya már befolyásolni fogja, hogy milyen gyorsan fárad el egy karakter.

Elkezdtek dolgozni az űrruha kilyukadásán, az oxigén visszatöltésen és a nyomáscsökkenésen.

Az UI csapat komoly haladást ért el a boltok vásárlói felületén.

Dolgoznak azon, hogy egységesítsék azt, ahogy a játékosok a játékon belül a különböző felületekkel érintkeznek.

A grafikus csapat a feliratok új megjelenítésével foglalkozik, amit az UI csapat fel is használ a sisakon belüli kijelzőkhöz, valamint azt is tesztelik, hogy a látószög/látótér változásával hogyan változik majd a szöveg olvashatósága.

Az audio csapat minden játékbeli fejlesztésnél jelen van. Most az egyik munkájuk, hogy a hang szobáról-szobára terjedését megfelelően megoldják, aminél számítani fognak olyanok, mint pl. hogy nyitva vannak-e az ajtók, vagy ablakok. Ezen kívül fejlődött a keverést kezelő rendszer is, amiket a szobáknál is fel fognak használni.

Szintén fontos, hogy a WordUp eszközzel komoly előrelépést tettek, ami azért fontos, mert ez a rendszer kezeli majd a Squadron 42 és a Star Citizen nagy mennyiségű párbeszédét.

A grafikai tervezőcsapat befejezte a Gemini ballisztikus sörétespuska és egy új, Preacher gyártmányú hajófegyver tervezését.

A környezettervező csapat folytatta a munkát a teherállomások és űrállomások belsején, valamint a MicroTehc New Babbage leszállóhelyén és a lakómodulokon.

A hajótervező csapat a Hull C és a Reclaimer hajókat vette kezelésbe.

A VFX csapat a Buccaneerrel, az Aquiliaval és a Prospectorral foglalkozik, valamint dolgoznak a hajók hajtóművének csóvájával. Emellett a KLWE Gallant energiapuska, az APR Scourge railgun és a KSAR Devastator plazma sörétes is náluk van. A csapat egy útmutatót is készített arról, hogy milyen lövedék milyen nyomot hagy a felületeken.

Az animációs csapat dolgozott a karakterek különböző animációin, például a vállon hordozott railgunos animáción, a légzéshez és kitartáshoz kapcsolódó, a fegyvertelenül ugrós és a Devastator és Gallant Arrowhead újratöltős animációkon.

A Darbyban létesített stúdió folytatta az arckifejezések gyártását a Squadron 42 és a Star Citizen számára, ennek során a 3.0-ás verzióhoz is készítettek felvételeket.

AtV Ship Shape: Az Aegis Javelin

A Javelin azért született meg, mert szükség volt egy újabb birodalmi capital hajóra.

A Javelin tervezésének kb. 60%-nál az Idristől lopták az ötletet.

Az első fázis a belső helyiségek megtervezése volt, ami a Javelin esetében fedélzetenként teljesen elkülönül rendeltetésben és kinézetben is.

Lesznek válaszfalak, amikkel lezárhatunk egy egy részleget.

A Javelinnek nem lesz hatalmas hangára, azonban ezt ellensúlyozza majd a király átszállóhajó-stílusú hangár.

A Javelin emellett rendelkezik egy hatalmas dupla-ágyúval hátul, ami egy sínrendszeren fedezékbe húzódik, amikor nincs használatban.

A belső tervezése során figyelembe vették a támogatók visszajelzéseit, a kiegyensúlyozott helyszíneket, valamint azt, hogy a terület megfeleljen egy jó FPS harcra.

Az angol stúdióra jellemző, hogy a tervezés során megnövelnek területeket.

A tervezés során végig szem előtt tartották a Squadron 42-t és egyeztettek az írókkal.

Sok ember, sok területről lett bevonva ebbe a kihívásokkal teli, de nagy eredménnyel járó vállalkozásba.

Az eredeti műsor 2017. április 14. napon jelent meg.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

 • 2017-04-14 - 20:54
  Permalink

  Beszarok, 4:49-nél ott a sisakon az oxigénkijelző százalékos formában. Ez volt az álmom. Ugye idáig a videókban csík jelezte az oxigénszintet, de az annyira de annyira de annyira nem sci-fis, minden valamirevaló űrös filmben százalékban jelzik az oxigén és üzemanyagszintet. És végül itt is így lesz. Hallelujaa!!!

  Válasz
 • 2017-04-14 - 22:48
  Permalink

  “Elkezdtek dolgozni az űrruha kilyukadásán, az oxigén visszatöltésen és a nyomáscsökkenésen.”

  Sírok a gyönyörűségtől.

  Válasz
 • 2017-04-14 - 23:11
  Permalink

  “Sok ember, sok területről lett bevonva ebbe a kihívásokkal teli, de nagy eredménnyel járó vállalkozásba.”

  Konkrétan játéktörténelmet csinálnak, ja. 😀

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.