Around the Verse 3.31

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Beszámoló – Los Angeles

A Los Angelesi stúdió beszámolóját szokás szerint Eric Kieron Davis tartotta, aki ennek során megemlítette, hogy az ottani csapat 74 fősre növekedett, ebből 12 fő mérnök.

Az új hajók már működő a hő- és energiakezelő rendszerekkel érkeznek, amelyek már hatással lesznek a tényleges hőkibocsátásra, ez pedig befolyásolni fogja az infravörös jelkibocsátásukat.

A vásárlás jobban fog működni egy új rendszernek köszönhetően, ami csökkenti a vásárlás során küldött adatmennyiséget.

Fejleszteni fogják a ruhapróbálás módját is.

Fejlesztik és egyszerűsítik a megvilágítás kezelését. A hajók energiaszintjén alapuló megvilágítás és belső rendszerek kezelése lesz a következő feladat.

Az irányításkezelő kezelni tudja a tárgyak, rendszerek átadását pl. egy AI részére, amit a játékos tud átirányítani. Az egész bekerült a DataForge-ba, ami segíti a fejlesztők munkáját.

Az Anvil Terrapin whitebox verziója elkészült és most greybox fázisban van.

Az RSI Aurorával a tervek szerint haladnak, legutóbb pl. a pilótafülke irányítórendszerével, képernyőivel, valamint a pihenőhelyiséggel foglalkoztak.

A minőségbiztosító csapat annyira élvezi a 3.0-ás verzióban érkező planetáris technológia tesztelését, hogy nem is akarnak hazamenni.

Az animációkat tartalmazó adatbázist logikai szempontok szerint felosztották, hogy az animációk közötti átmeneteket megakadás nélkül tudják megoldani.

Elkészült egy új szerkesztő eszköz, ami a karakterek felszerelésének kezelését egyszerűsíti és gyorsítja. Egy másik új eszköz az összetett felületek elkészítését gyorsítja meg.

A technikai grafikusok dolgoznak azon, hogy a karakteren látható felszerelések mindig a megfelelő helyre kerüljenek, a rajtunk lévő páncéltól függően.

Elkészült a nehéz tengerészgyalogos. Jelenleg ez a legösszetettebb karakter a csatatéren, annyi tárgy van nála. A törvényen kívüliek nehéz-páncélja sincs messze, mint ahogy a különböző egyenruhák és egyéb ruhák, vagy idegen fajok.

A Xi’An és a Banu lassan elkészül, ennek alkalmából pedig Rudo és Miles Eckhart felkészül, hogy a velük kapcsolatos kérdésekre válaszoljanak.

AtV Színfalak mögött: Banu

Történelem/Lore:

A Banu az első intelligens idegen faj, amivel az emberiség kapcsolatba lépett.

A Banu nép megalkotása során a perzsa birodalomból vettek át dolgokat az írók, de ezt alkalmazták a többi idegen fajnál is, a Xi’Anok a kínaiaktól, a Vanduulok a nyugati gótoktól, a tevarinok pedig a japánoktól kapták az alapokat.

Vernon Tar volt az első ember, aki kapcsolatba lépett a Banuval. Ő egy menekült volt, aki az egyik szövetség elől menekült.

A Banu kultúrában a fizikailag birtokolt tárgyak határozzák meg valakinek a vagyonát.

Általában az összes vagyonukkal együtt utaznak, ami megmagyarázza a hajóik méretét, díszítéseit és minőségét.

A banukat nem izgatja a történelem, nem tartják számon, hogy valamit ki, mikor, hol épített, azzal foglalkoznak, hogy mi működik, és mennyire hatékony.

A banuk életstílusa az, hogy minél több tárgyat halmozzanak fel, ami bemutatja, hogy milyen életet éltek, hol jártak, kivel találkoztak, stb.

Design

A Banu eredeti kinézeténél több él, redő volt a fejen és ijesztőbb volt.

Megpróbáltak több színt vinni, felfedezni különböző bőrszíneket, amik működhetnek.

Próbálták megtartani a korábbi elképzeléseket úgy, hogy kicsit emberi jellemzőket is csempésznek a designba, hogy a játékosok jobban tudjanak kötődni hozzá.
Az öltözködés nagyon egyedi lesz, sokféle szabásmintával, színekkel, amik bemutatják a helyeket, ahol jártak.

A faj tagjai nagyon komolyan specializálódnak, ha valaki katona, kereskedő, stb., akkor egész életében erre a szerepre készül.

A banuk kicsit agresszívan, kicsit kínosan néznek ki, és azzal, hogy megmutatják a vagyonukat, birtokolt tárgyaikat, még inkább össze akarnak zavarni minket.

AtV Ship Shape: Banu Defender

A hajó neve már körül is írja a szerepét, a védelmet. A hajót agresszívra tervezték, hogy a pilóta megvédhesse azt, amit fontosnak tart.

A hajó tervezése során a tervezők szorosan együttműködtek David Haddock és Will Weissbaum írókkal, tekintve, hogy idegen hajóról van szó.

18 kezdeti ötletük volt arra, hogy hogyan nézzen ki, ezeknek különböző felépítése volt.

A banuk másképp repülnek a hajóikkal, mint az emberek, náluk a hagyományok szerint külön személy a pilóta és a lövész, így ketten együtt dolgoznak, ez magyarázza a dupla pilótafülkét.

Amikor elkezdtek dolgozni a hajón, akkor az emberi mértékeket vették alapul, de rájöttek, hogy nem működik rendesen és nem olyan, amit szerettek volna. Sok munka volt, hogy a hajót olyan irányba tereljék, ami természetesnek és jónak tűnik.

A hajó a tervek szerint nagyobb pajzzsal fog rendelkezni, mint a többi, méretbeli hajó, de a pajzs erősítéséért cserébe a hajótest páncélzata gyengül.

A hajó meghajtását egy áttervezett Xi’An hajtómű végzi. Ennek a helyén korábban egy emberi hajtómű volt, amit lecseréltek a jobb teljesítmény érdekében.

A banuk nem azokat a dolgokat ünneplik, amiket mi, emberek, ezért is fordítanak kiemelt figyelmet a hajóik megépítésébe, kialakításába és megjelenésébe.

A hajó tervezése során az volt a cél, hogy a pilóta tudja vezetni a hajót és kezelni a fegyverzetet, de ha szükséges, akkor egy másodpilóta, mérnök, vagy lövész, akkor ezt a feladatot átadhassa egy másik személynek.

Az eredeti cikk 2017. április 20. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

 • 2017-04-26 - 17:23
  Permalink

  Subnauticában épp most nézegetem az új frissítést (Shed ha nem játszol vele, azonnal vegyed meg, és belebolondulsz).

  Végre lehet a tengeralattjárónkat fejleszteni, és ahogy nézegettem a lehetőségeket és elképzeltem hogy egy carrackon mennyivel durvább lesz ugyanez, hát megzavarodtam gyönyörűségemben. Az amikor majd végigfutjuk, hogy egy nagyobb űrhajón mennyiféle fejlesztés lesz lehetséges, és hogy az mind egy-egy cél lesz majd a játékon belül. Amikor majd 1 hetet grindelünk egy jobb pajzsgenerátorért, aww!

  Válasz
 • 2017-04-27 - 09:00
  Permalink

  😀 Láttam róla videókat. Izgalmas, meg jó, meg elszórakoznék vele, de valahogy nem csaptak át a hullámok a gáton 🙂 Majd egyszer valamikor lehet…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.