Around the Verse 3.35

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Beszámoló – Los Angeles

A stúdió komoly lépéseket ért el az Item-system 2.0-hoz kapcsolódó területeken.

A minőségbiztosítók segítettek kiegészíteni az ellenőrzőlistát az új állapotoknak megfelelően.

A mérnökök javítottak az inventory-n és a persistence-n, ami így lehetővé teszi olyan tárgyak lekérdezését is, amelyek még nem spawnoltak, valamint listázni tudja az elhagyott tárgyakat és hajókat, miközben azok nem online-ak.

Haladást értek el a hajóban szállított hajók területén is, valamint az Ursa Rover szállításában is úgy, hogy az ne robbanjon fel.

A kvantumhajtóművet is fejlesztették, ami így már képes lesz navigációs pontok tárolására, valamint használni fogja a hajó ellátórendszerét (Pipe-system), amelyen keresztül az üzemanyagot és az energiát kapja majd.

Szintén bekerült egy autópilóta rendszer a repülésvezérlő rendszerbe és képi támogatás a meghajtók animációihoz.

A hajótervező csapat elkészült az Aurora ES és LN üléseivel és elkezdtek dolgozni a hajtóműveken, amelyek már az Item-system 2.0-t használják, valamint közel járnak az Anvil Terrapin greybox fázisának végéhez.

A technikai tervezőcsapat fejlesztésével már lehet változtatni a karakterek szemének színét.

A mérnökcsapat megoldotta, hogy a fej és a test bőrszíne össze legyen kapcsolva, egységes legyen, elkészítették az eljárást, ami szimulálni fogja a hajtóművek nyomát a légkörben, valamint haladtak a procedurálisan elkészülő bázisokkal.

A technikai tervezőcsapat elkészített egy teljesen felszerelt, női tengerészgyalogos közepes-páncélt és egy férfi törvényen kívüli nehéz-páncélt és számos más karakterrel is haladtak, így az UI csapat megkapta a sisakok belsejének határértékeit, ahol dolgozhatnak.

AtV Színfalak mögött: Megvilágítás és köd

A témáról Nathan Dearsley, Chris Campbell, Emre Switzer, Maria Yue és Ben Parry beszélt.

A világítás fontos, mivel rossz megvilágításban egy jó dolog is szörnyűnek tűnhet, de jó megvilágításban egy béna dolog is nagyon szépen nézhet ki.

A CryEngine sajátosságaiból adódott, hogy remek kültéri megvilágításokat lehetett vele készíteni, de a beltéri megvilágítások nem voltak igazán jók.

A nagy kihívást az jelentette, hogy meg kellett oldaniuk a világítást a szobák szintéjtől egészen a rendszereket megvilágító csillagokig.

A fények erőssége az asztali lámpáktól a csillagok fényéig terjedt.

A világításnak emellett dinamikusnak kell lennie, biztosítani kell, hogy egy szoba minden fényforrása kilőhető legyen. Nagyjából félúton tartanak jelenleg.

A planetáris fényeket teljes mértékben a bolygó légköre határozza meg.

A hajókban lévő világítás is 100%-ig dinamikus és fizikailag helyes lesz. Emiatt a megvilágítással foglalkozó csapat együttműködik a tervezőkkel, hogy a fényforrások a megfelelő helyre kerüljenek.

A korábban használt megvilágítási-rendszerrel voltak problémák, a file-ok méretei hatalmasak lettek a rengeteg (sokszor használaton kívüli) fényforrástól, valamint két állapotuk volt, be és kikapcsolt, nem volt lehetőség színárnyalatokra, vagy átmenetekre.

Az új megvilágítási-csoport rendszerben minden szobának saját energiaellátása van, ami be-, vagy kikapcsolható. Egy irányítórendszer kezeli az átmeneteket és képes reagálni pl. a sérülésekre.

A külső és belső megvilágítás közötti egyensúly megtalálása kihívást jelentett.

A megvilágításnak komoly szerepe van, hogy egy terület megfelelő hangulatát megteremtse.

A megvilágítás hatással van a játékelemek összhangjára, segíti a játékost és növeli a játékélményt.

Minden fényforrásnak három része van: a fény erőssége, a fény tulajdonságai és maga a világítótest.

A régi köd-technológiával sok gond volt. Nem reagált megfelelően a fényre, valamint az árnyékokra.

Az új dinamikus ködrendszert már beépítették a Lumberyard motorba. A fény így már hatással van a ködre, a szín és a sűrűség meghatározására pedig 3D képpontokat használnak.

Az eredeti műsor 2017. május 18. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

Around the Verse 3.35” bejegyzéshez egy hozzászólás

 • 2017-05-20 - 17:14
  Permalink

  “A hajótervező csapat elkészült az Aurora ES és LN üléseivel és elkezdtek dolgozni a hajtóműveken”

  A cutlass redizájnja és ez után a hír után akkor remélhetem, hogy az avengert is újratervezik? Van erről valami infó? Csak mert a középső féltérdelős rész nagyon fapados megoldás, amellett hogy bugos még nagyon nem szeretném ha térdre kellene ereszkedni, hogy bemászhassak a pilótafülkébe. Amúgy nagyon klassz minden, karakterek páncélokban való futkosását látva kíváncsi vagyok a levetett sisakig eljutunk-e. Tehát hogy megérkezem egy űrállomásra, és a páncélt nem, de a sisakot leveszem. És akkor két opció van, vagy leteszem valahova, vagy rácsatolom a ruházatom egy pontjára. Szerintem ezt meg kell csinálniuk.
  Köszi szépen Shed a fordítást, Szőrösnek meg üzenem, hogy lassan borotválja le a hátát, mert jön a nyár.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.