Around the Verse 3.36

Ismét adásba került az Around the Verse, amelyben hetente egy-egy stúdió számol be az elmúlt időszakban történt fejlesztéseiről.


Beszámoló – Foundry 42 (Frankfurt)

A frankfurti iroda létszáma 74 főre növekedett, az éves találkozót idén Frankfurtban rendezik.

MI:

Dolgoznak az emberek gyalogos harcán, hogy azt az elvárt minőségi szintre hozzák. Ezek közé tartozik a lövések pontosságának beállítása, a baráti tűz és a viselkedés, amikor ellenséges személyt látnak, vagy hallanak.

A hajókezelő MI fejlesztésével már használni tudja a Tárgy-rendszer 2.0-t.

Dolgoznak azon, hogy a játékos megszabhassa az MI-nek, hogy milyen rendszereket irányítson a hajón.

Rendszertervezés:

Folytatódik a munka a légi irányítási rendszeren, amihez szövegeket vettek fel, valamint készítettek egy rendszert a pilótáknak a le- és felszálláshoz.

Az ajtókat frissítették a Tárgy-rendszer 2.0-val, ami szükséges olyan technikák beépítéséhez, mint az ajtó betörése, hackelése, vagy a légnyomás-változások kezelése.

Elkészült a mozgó reklámfelületek próbaváltozata, aminek a segítségével fontos információkat is tudnak közölni a játékosokkal, pl. egy folyamatban lévő Vanduul támadást.

Megvilágítás:

Tovább dolgoznak a felszíni bázisok megvilágításán.

A csapat egyik kiemelt feladata volt, hogy a bolygók és holdak sötét, árnyékos felének megvilágítását megoldja, mivel az túl sötét volt, ezért hozzáadtak egy újabb réteget a légkörhöz, ami elégséges mértékben megvilágítja majd a sötét oldalt is ahhoz, hogy kivehető legyen a táj körvonala.

A Squadron 42 megvilágítási munkálataiba is besegítettek.

Játékmotor:

Beillesztették az új IO ütemező kezdeti verzióját, ami gyorsítani fogja a textúrák, hangok és egyéb dolgok betöltését úgy, hogy nem növeli tovább a memóriafelhasználást. Ezen kívül a feladatkezelő is jobban tudja majd használni a CPU magokat azoknál a feladatoknál, hogy az IO-ra kellett várni.

Ez a rendszer ezen túl lefekteti az alapjait annak, hogy az SSD-k lehetőségeit jobban kihasználják.

Az új patchert belső tesztelésre küldték a minőségbiztosítókhoz. Ezzel végre sikerülne elérni, hogy csak a szükséges változásokat kelljen letölteni egy frissítésnél.

Újraélesztették a Memory Play nevű eszközt, amivel a memóriaszökéseket megtalálhatják és kijavíthatják, így növelve a szerverstabilitást.

Fejlődött a légköri repülés vizuális megjelenése a sötétebb területeken.

Tovább dolgoztak a tárgy-tároló rendszeren, a SolEd és a PlanEd rendszereken.

Környezeti tervezők:

Foglalkoztak a Levski külső részével, valamint a Levski körüli területet benépesítették kisebb bányászállomásokkal.

A Levski optimalizálása folyamatban van.

A Delamar megjelenését javítják és a különböző tárgyakat, köveket véglegesítik. Összeállítják az ott előforduló tárgyak, objektumok listáját, hogy azok az ökoszisztémának megfelelően jelenjenek meg az aszteroidán.

A jelenlegi bolygó-technológia jóval nagyobb számú textúra megjelenítését teszi lehetővé, amivel így változatosabb felszínt érhetnek el.

Technikai tervezők:

Dolgoznak a használati tárgyak animációin.

A Vanduul fegyverekkel kísérleteznek.

VFX:

Sikerült elérni, hogy a tárgyakra animált textúrák is kerülhessenek, amik követik a tárgy alakját.

Minőségbiztosítók:

John Land csatlakozott a csapathoz, és a GameDeveknek segít a kliens problémáinak megoldásánál.

Tesztelték az új “állóképesség-rendszert” (stamina), hogy a programozóknak több adat álljon rendelkezésre a szükséges javításokhoz és fejlesztésekhez.

Tesztelték a patchert, a szerkesztőket, a szerver-kapcsolatot és az SC klienst az új PAK rendszerrel.

Fegyverek:

Különböző festéseket készítettek, teszteltek a kézifegyverekhez.

A hajófegyver-készítő csapat a Preacher Armaments Distortion Scattergun és az Apocalypse Arms Ballistic Scattergun S1-S3-as verzióin dolgozik.

Átvezető animációk:

Arra koncentrálnak, hogy a minőségüktől függetlenül az összes átvezetőt a játékba ültessék, hogy a fejlesztők és vezetők jobb rálátást kapjanak arról, hogy merre felé kellene haladni.

Kialakítottak egy apró Mocap stúdiót, ahol órákon belül felállíthatják a rendszert, hogy pár animációt felvegyenek, majd ezeket aprólékosan összedolgozzák.

Programozók:

Többfajta torkolattüzet készítettek, hogy változtatni lehessen azt a fegyver lövési beállításainak megfelelően.

Elkezdődött a fejlesztett fegyver-rendszer tervezése, ami a tárgy-rendszer 2.0-ra épül és lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy könnyebben készítsenek többféle fegyvert. Remélhetőleg már a jövő héten elkezdhetik a rendszer integrálását.

AtV Ship Shape: Aegis Eclipse

Az Aegis az egyik legrégebbi vállalat, a hajóik alakját általában hosszúkás, hajlított vonalak és letisztult hajótestek jellemzik.

A hajóról szóló eligazításon egy olyan lopakodóbombázót határoztak meg, aminek a B2-es bombázó az alapja (a Star Citizen gyakran választ létező dolgokat kiindulási alapnak).
Eredetileg az Avanger megjelenését vették alapul, de később átálltak a Sabre-re.

A hajónak letisztult alakja van és minimális kiterjedése, ami segíti a lopakodást.

Kettő S2-es fegyvere van és három S9-es torpedót szállít magával, amiket egy új, forgó-mechanikájú indítórendszerrel tud kilőni.

Többfajta szárnybeállítást lehet beállítani, a légkörben teljesen lenyitott szárnnyal tud repülni.

A leszálláshoz összecsukja a szárnyait, amelyben a kerekek is elhelyezkednek.

A hajót nem közvetlen űrharcra tervezték, nem túl fürge, de ha talál egy nagy célpontot, akkor azt elpusztítja.

Az eredeti műsor 2017. május 25. napon került adásba.

A fordítás a RELAY munkája alapján készült.

Around the Verse 3.36” bejegyzéshez egy hozzászólás

  • 2017-05-27 - 15:28
    Permalink

    Ahol megdobbant a szívem: űrállomáson vészjelzés, vanduul flotta közeleg, majd a beérkező csatahajó és robbanások. Mániám ugye, hogy szükséges az állandó veszélyérzet végig, amikor az űrben vagyunk, tehát egy űrállomáson is. Nem jó, ha 100% biztonságban hisszük magunkat. A fejlesztők pedig most megmutatták, hogy akár egy űrállomással is történhet valami. Oké nyilván ez még csak bemutató videó és akármi lehet, de én megkockáztatom ezek után, hogy a rendszerekben szétszórt sok-sok ilyen olisarocska az ki lesz téve egy-két érdekességnek, meteorviharoknak például, fertőzéseknek, alien támadásnak, vanduul inváziónak, mittudomén. Még emlékszem is, hogy Shed nyafizott, hogy ne legyen ilyen nyaf nyaf nyaf. 😀 😛
    Köszi a fordítást!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.