Around the ‘Verse – 39. rész

Minden csütörtökön adásba kerül az Around the ‘Verse, mely műsor keretein belül Sandi Gardiner és Ben Lesnick vezetésével járhatjuk be mi minden történt a héten a ‘verzum körül. A harminckilencedik részben Will Weisbaum meginterjúvolja  Cherie Heiberg archívum kezelőt. Emellett további hírekkel szolgálnak a stúdiókból szerte a világon, és újabb részt kapunk a bugsmashers szegmensből is.

Az 39. rész tartalma:

 
 

 

EMPIRE REPORT

Empire Report 2

Instabillá vált a Mars? Lehet, hogy a Martin terraformálás befejezetlenül maradt?

Black Mountain tea – milliók isszák naponta, de lehet, hogy megbetegíti az embereket?

Mi az öt legbosszantóbb dolog, ha meglátogatja a Stanton 3-at?

AROUND THE ‘VERSE

AtV3901

Bejelentették, hogy ezen a héten remélhetőleg megjelenik az 1.1.1 (korábban 1.1a). Kedden került ki a tesztuniverzumba, és remélik, hogy a műsor napján vagy rá egy nappal sikerül átadni.

Komoly frissítéseket tartalmaz: A Gladiator repülhető lett, és a Super Hornettel és a Cutlassal együtt használható bennük a második ülés más játékosok számára.

Chris Roberts Londonban van, és a SQ42 digitális mozgásrögzítésével foglalkozik.

Disco Lando mostantól a közösség vezetője a szerkesztőség középpontjában.

HÍREK A SPEKTRUMBÓL

AtV3902

Santa Monicából jelentkezik Darian Vorlick és Lisa Ohanian.

Érdekes dolog készült Randy Vasquez tervezésében, egy sandbox pálya, vagyis egy nyitott játéktér, egy tesztkörnyezet, ahol tesztelhetik, hogyan viselkedik az AI. A játékosok valószínűleg sosem fogják látni, de nagyon hasznos a fejlesztőknek.

Jelentés a hajókról: Dolgoznak a Genesis Starliner koncepcióján. Külső művészek kapták a munkát, és egy igazán klassz, nagyméretű cirkáló lesz.

Lesznek kísérőküldetések, és a játékosoknak meg kell tanulniuk röpködni körülötte, hogy megvédhessék a hajót.

Az 1.1.1 az első frissítés, ami engedélyezi a többszemélyes hajók használatát. Egy második játékos beülhet egy tornyot irányítani a Super Hornetben, a Cutlassban vagy akár a Gladiatorban. A műsor időpontjában már majdnem kész voltak, próbáltak még levadászni pár hibát, és végül ezen a héten meg is kaptuk.

AtV3903

Denverből jelentkezik Travis Day és David Lengeliers az Ilfonictól.

Kész a Sataball prototípusa, ami egy jövőbeli sport, és az Astro Arenaban tartják a meccseket. A jövőben azon dolgoznak majd, hogy bekerüljön a kódba.

Az Astro Arenaval sokkal életszerűbb animációkat kapunk zéró-g alatt. A karakter egész teste mozog, ahogy körbenéz.

A zéró-g elővetítése most készül el. Ezzel már megmutathatják, hogyan kell kinéznie az összes mozgásnak, és az animátorok dolgozhatnak ez alapján. Jelenleg nagyon jól néz ki.

Minden fegyver, gránát és műszer vizuális effektjét újradolgozzák. Megpróbálják egyezővé tenni őket a hajóknál és a kézifegyvereknél, tehát ugyanazt a technológiát alkalmazzák. Ha a hajólézerek használnak egy bizonyos effektet, akkor a pisztolyok is ugyanazt fogják. Nagyon jól néz ki, és következetes kapcsolat lesz a gyártók, a technológiák és a fegyverek között.

AtV3904

Austinból jelentkezik Jake Ross és Nathan Blaisdell.

Elmondják, hogy Tony ezen a héten dolgozik a lakatlan területek meghódításán, az ismeretlen területek feltérképezésén.

Dolgoznak a fogókarok új animációin, amit Los Angelesben fejlesztenek. A játékosok bizonyos pontossággal felvehetnek vele dolgokat.

A szociális modulban való vásárlással kapcsolatban azt próbálják kitalálni, milyen más élményt adjon a különböző boltokban való vásárlás. A fegyverboltokban valószínűleg több kirakati áru lesz, míg a hajóboltokban valószínűleg több hologram.

A Cubby Blastban azt akarják, hogy legyen egy lőtér hátul, így ki lehet próbálni a fegyvereket. Ez csak egy dolog lesz a szociális modulból, ha megjelenik.

AtV3906

AtV3907

AtV3905

Luke Presley és danny Reynolds jelentkezik az Egyesült Királyságból.

Dolgoznak az AC tutorial módján, mert szeretnének valamit, ami segít az új játékosoknak, de tartogat majd újdonságokat a tapasztaltabbaknak is. Mindezen információkat sok narratíva mellett adják majd át.

Ebben a játékos beiratkozik egy katonai oktatásra, amit egy veterán oktató vezet.

Olyanok lesznek benne, mint a leszállás, alapvető repülés, megismerkedés a hajó rendszereivel és végül, hogy hogyan kell harcolni.

Ez az első alkalom, hogy valami olyasmi jelenik meg, ami összetett és történetalapú. Sokat tanultak belőle, mely tudást felhasználhatják a SQ42 készítésében.

Lesz egy új aszteroida hangár, teljes belső és külső térrel. Amint a tutorial kész lesz, megpróbálják elhelyezni az új hangárt a free-flight módban, és ott le és fel lehet majd szállni róla.

Alig várják, hogy megjelenjen a tutorial, és hogy hallják róla az emberek véleményeit.

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS AZ AUSTINI MŰVÉSZEKKEL

AtV3908

Jenny Varner jelentkezik, az asztal körül pedig az austini művészek: Patrick Thomas, Vanessa Landeros, Josh Coons, Lee Amarakoon.

Janny Varner: Túlnyomórészt Austinban folynak a PU munkálatai, mondanátok pár szót, hogy min dolgoztok?

Patrick Thomas: A látványvilág hihetetlen. Elértük azt a pontot a videojátékokban, hogy minden úgy néz ki, ahogy a filmekben. Minden nagyon részletes. A fehér dobozos fejlesztési szakasz nagyon érdekes. Sok lenyűgöző készletet a Behaviour készített.

AtV3909

Vanessa Landeros: Szintén érdekes, ahogy több száz animációval töltjük fel. Felkérni egy színészt, hogy játssza el, hogy elhányja magát kétségtelenül mókás. Ezek az animációk sokkal élethűbbé teszik a PU-t. Remélem, lesznek különböző tulajdonságú AI-k, félénken vagy részegen táncoló emberek, és őrült személyiségek, hogy a játék sokkal élethűbbnek hasson.

Josh Coons: Én a hajókat készítő csapatban vagyok, de kapok alkalmi munkákat is a PU-ból. A legutóbb egy szenátor szobrán dolgoztam.

Lee Amarakoon: Effekteken és részecskéken dolgozom, és próbálom megelőzni, hogy az emberek videokártyája felrobbanjon. A hologramok és a kivetítések szórakoztatóak, ahogy a PU hirdetések is. Amikor kivetítést készítek, próbálok belecsempészni pár easter egget. Az űrbéli effektek és a csillagködök, aszteroidák is klasszak.

AtV3910

WILL WEISBAUM INTERJÚ CHERIE HEIBERGGEL

AtV3911

Will Weisbaum: Sok érdekes dolog zajlik. Mára már négy stúdiónk van Santa Monica, Austin, Manchester és Frankfurt és nagyon gyorsan nőnek. Jelenleg az információkat a belső wiki oldalon át osztjuk meg, de ez egy nehezen kezelhető dolog. Cherie azért jött, hogy biztosítsa a wiki rendezettségét.

Mit gondoltál, mikor először jöttél, és megláttad a rengeteg információt?

Cherie Heiberget: Azt gondoltam „Úúú!” Láttam, hogy mindenki a saját rendszerében tölti fel a dolgokat és a káosz organikusan nőtt. Valaki akart tudni valamit a földi rakétalövegekről és vagy nyolc különböző oldal volt róluk, egy része elavult információkkal.

Will Weisbaum: Nincsenek földi rakétavetőink, legalábbis erről nem volt semmi megerősítés.

Cherie Heiberget: Csak úgy példaképp mondtam.

Will Weisbaum: A dolgok összekuszálódása abból fakadt, hogyan kezelik az emberek nap mint nap a dolgokat. Sokaknak volt egy elképzelése, hogy kell rendezni a dolgokat. Milyen volt mikor először beszéltél velük?

Cherie Heiberget: Többnyire mindenki izgatott volt, hogy jön valaki, aki segít. Először volt egy megbeszélésem egy irodányi emberrel, de később pár személyes megbeszélésem is például Forresttel és Dannnel, kiknek meglehetősen határozott véleményük volt a dolgokról.

Will Weisbaum: Voltak egyet nem értések?

Cherie Heiberget: Eleinte voltak eltérő vélemények, de kitaláltam, hogy dolgozhatnának együtt. Volt egy kézikönyvünk, így mindenki tudta, hogy használja az eszközöket, és erről beszéltem velük. Átrendeztük a dolgokat, hogy ha van egy oldal egy bizonyos hajóról, akkor könyörgöm, minden információ az alá kerüljön!

Will Weisbaum: Elképesztő! 😀

Cherie Heiberget: Elképesztő! 😀

Will Weisbaum: Tehát ezen a ponton Chris megjelent, és elmondta, hogy ő hogy gondolja, mert ugye ő mindenben részt vesz, és ez elképesztő.

Cherie Heiberget: Igen, így volt.

Will Weisbaum: És mit mondott, hogy kéne rendezni az adatokat?

Cherie Heiberget: Azt mondta, hogy ez a rendezési elv jó ötlet és figyeljek oda, hol vannak a mérnöki és művészi munkák, és mindenkinek a folyamatban lévő munkája és a jóváhagyatlan munkák, mint az ötletelések.

Will Weisbaum: Így gyorsan meg lehet nézni, hogy hol vannak a fejlesztés alatt álló folyamatok.

Cherie Heiberget: Igen, ez nagyon fontos, mert előtte nem voltak jelzések, hogy ez már jóváhagyott-e vagy sem.

Will Weisbaum: Igen van egy idővonalunk, hogy BCR és ACR, hogy Chris látta-e már vagy sem. Tehát, hogyan bizonyítottad, hogy te vagy a legalkalmasabb a munkára? Mi a múltad?

Cherie Heiberget: Van egy könyvtártudományi diplomám a Californiai Egyetemről, és a digitalizáció volt a szakom.

Will Weisbaum: Igen, olvastam a szakdolgozatodat és a videojátékokkal kapcsolatos, igaz?

Cherie Heiberget: Igen a szakdolgozatom a videoátékok megőrzéséről szólt. Mert, mint a filmtörténet korai szakaszában, amikor rengeteg film veszett el, majd az 50%-uk és senki sem figyelt oda, hogy megőrizze ezeket, és ugyanez történik a videojátékokkal is. Senki sem tudja, hogy pontosan melyik napon jelent meg a Super Mario Brothers, de van, aki úgy gondolja, hogy többet kéne tudnunk ezekről a remek játékokról.

Will Weisbaum: Őrület, nem is gondoltam volna. Biztos vagyok benne, hogy sok támogatónk nagyra becsüli azt, hogy egy csomó oldschool játék visszatér. Félelmetes. Remélhetőleg az erőfeszítéseidnek hála megőrizhetjük a Star Citizent is a történelemnek.

Cherie Heiberget: Abszolút!

Will Weisbaum: Lenne itt valami, amiről korábban beszéltünk, hogy több száz információs oldal halmozódott fel, és akkor bevezetted ezt az új rendezési rendszert. Hogy tudtad elvégezni ezt a temérdek munkát amellett, hogy folyamatosan generálták az újabb anyagokat? Félelmetesen nagy vállalkozás lehetett.

Cherie Heiberget: Létrehoztam egy új oldalt, a régi rendszeren kívül és amint kész volt a váz, rászántam egy hétvégét, amikor nagyon kevesen voltak bent, és átvittem mindent oda. Elég sokáig tartott, de szerintem mindenki elégedett az új rendszerrel.

Will Weisbaum: Azt hiszem ez egy alulértékelt része a videojáték-fejlesztésnek. Ha annyi mindenki dolgozik egy projekten, akkor fontos a fájlrendezés és a hierarchia, hogy mindenkinek az elképzelései összhangban legyenek.

Cherie Heiberget: Igen, nagyon könnyen elveszhet az információ a digitális világban. Gondolj bele, hogy néznek ki a fájlok a gépeden. Lejegyeztél valamit egy éve, elnevezted mondjuk doc1-nek mert nem érdekelt akkor, mi a neve. Mostanra valószínűleg már elveszett.

Will Weisbaum: Ez problémává vált, szenvedélyesen próbáltam összerakni a történelmet, és biztos voltam benne, hogy hitelesek lettek. Aztán körbenéztem pár oldalon, néha rajongói oldalon, és azt láttam, hogy sokkal hitelesebbek a történetek. Nehéz megbizonyosodni róla, hogy a lehető leghitelesebbek lettek a történetek az univerzumunk számára. Jó lesz, ha lesz egy végleges információforrás, és ezeket az információkat átadjuk a nyilvánosságnak a Galacrapedián keresztül.

Cherie Heiberget: Igen.

Will Weisbaum: Tehát téged is belevontak ebbe?

Cherie Heiberget: Igen. Én készítettem az összes oldal felépítését, így minden helyes információ elérhető lesz, mint a klíma, a történelem, demográfia. Minden elérhető adat fontos lehet egy városról vagy a gazdaságról, például, hogy hol tudsz megvenni egy bizonyos hajósorozatot, mint a Mustang, ami csak a Rytefen kapható.

Will Weisbaum: Érdekes munka volt elkészíteni a saját enciklopédiádat?

Cherie Heiberget: Igen, imádtam!

Will Weisbaum: Mit hoztál bele, amiről úgy gondoltad, hogy más enciklopédiák jól vagy rosszul csinálják?

Cherie Heiberget: Ez sokkal mélyebb lesz, mint amit egy normál játékban láthattunk, mint a kódex a Mass Effectben. Szórakoztató, de nem ad sok információt a meglátogatott bolygókról, de a Galactapedia olyan mélységű lesz, mint az Encyclopedia Britannica.

Will Weisbaum: Megrémít a gondolat, hogy be leszek vonva a megírásába.

Cherie Heiberget: Minden információba, amire egy polgárnak csak szüksége lehet.

Will Weisbaum: Az érdekes része az lesz, amikor életre kel a PU, és a felfedezéseket a támogatók fogják megtenni, és bekerülnek a hivatkozások ezekre az emberekre.

Cherie Heiberget: Igen folyamatosan bővülni fog, nem egy változatlan dolog lesz.

Will Weisbaum: Úgy érzed, hogy most már egy Star Citizen szakértő vagy, ahogy olvasod ezeket?

Cherie Heiberget: Haladok felé.

Will Weisbaum: Mi a legérdekesebb dolog, amit megtanultál az SC-ről a mély kutatások alatt?

Cherie Heiberget: Nem igazán tudom, hogy…

Will Weisbaum: Nyugodtan megmondhatod. Ha nem használhatjuk fel, akkor kivágjuk.

Cherie Heiberget: Engem az érdekelt a legjobban, hogy…

Will Weisbaum: Nyugodtan megmondhatod. Ha nem használhatjuk fel, akkor kivágjuk.

Will Weisbaum: Nyugodtan megmondhatod. Ha nem használhatjuk fel, akkor kivágjuk.

Cherie Heiberget: Engem az érdekelt a legjobban, hogy…

AtV3912

“Csak poén!” – Disco

Cherie Heiberget: Engem az érdekelt a legjobba, hogy a Teverin…

Will Weisbaum: Ó, a Tevarin.

Cherie Heiberget: A Tevarin…

Will Weisbaum: Ezért van egy kiejtési kézikönyvünk.

Cherie Heiberget: Látod, ezt szeretném csinálni. Lehetnék a helyes kiejtés hangja.

Will Weisbaum: Tehát mi érdekelt a legjobban bennük?

Cherie Heiberget: A történelmük. Egy harcos faj volt, akik a saját módjukon akarták felfedezni a galaxist, aztán találkoztak az emberekkel, akik azt mondták „Hé, fiúk, mi csak terjesztjük itt a birodalmunkat.” – mire a Tevarin „Nem, itt a mi birodalmunkat terjesztjük”, és végül elveszítették a szülőbolygójukat ellenünk. A végső ütközetben a Centaurinál, amikor a hadúr lekapcsolta a pajzsot és belépett az atmoszférába, mint egy lassan széteső üstökös. Ez a rész megérintette a szívemet.

Will Weisbaum: Nos, emlékszel korábban volt egy beszélgetésünk a Terra vs. Föld témában…

Cherie Heiberget: Terra!

Will Weisbaum: Cherie rendíthetetlenül a Terra mellett áll!

Will Weisbaum: Nos, nagyon izgalmas, hogy a fedélzeten vagy, és remélhetőleg az elkövetkezendő hónapokban több mindent megoszthatunk a Galactapedián. Tehát még egyszer, én Will Weisbaum voltam, ő pedig Cherie Heiberget. Találkozunk a ’verzumban!

BUGSMASHER

AtV3913

Amint láthatjátok az élet citromokat adott. De ezekből nem tudok limonádét készíteni. 😀

A mai bug a Gladiatorban van. A hajó kapcsolatba lép a játékossal, és amint elindul, megöli őt.

A játékosnak megvan a maga fizikája, ahogy a hajónak is. Nem kéne ütközniük, de mégis ezt teszik.

Tehát az volt a gond, hogy a hajó nem ignorálta a játékos fizikáját, és ezért megölte. Azt kellett mondani neki, hogy ha megváltoztatja a játékos fizikáját, akkor legyen biztos, hogy hozzáadja a kizárási listájához. És a játékos ezután remekül repült, és nem halt meg többé.

LEZÁRÁS

A GamesCom jegyek a műsor másnapján felkerültek az oldalra, természetesen több információ kíséretében. Megváltoztak a tervek a jövőbeni eseményekre, így többen lesznek kint a csapatból: Sandi, Ben, James, Chelsea, Alexis, és páran Manchesterből és Frankfurtból, és sokkal több minden lesz, minthogy Chris előad egy prezentációt.

Megjelent a dizájn poszt az FPS-ben való lőállásokról és lélegzésről. Ha eddig nem tudtuk, hogyan kell levegőt venni, akkor most már igen.

Eladást indítanak pár kétüléses hajóból, a Super Hornetből és a Gladiatorból. Mindkettővel lehet repülni és free-flightban leszállás után egy másik játékos beülhet a második székbe. Még nincsenek menük a lobbyban erre, de free-flightban lehet próbálgatni.

A műsor másnapján jött a videó a frankfurti csapatról.

SNEAK PEEK

A fordítás az Imperial News Network cikke alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.