Around the ‘Verse – 40. rész

Minden csütörtökön adásba kerül az Around the ‘Verse, mely műsor keretein belül Sandi Gardiner és Ben Lesnick vezetésével járhatjuk be mi minden történt a héten a ‘verzum körül. Amellett, hogy világszerte további hírek érkeznek a stúdiókból a negyvenedik részben Darian Vorlick tart interjút  Lisa Ohanian gyártáskoordinátorral.

Az 40. rész tartalma:

 
 

 

EMPIRE REPORT

Empire Report 2

A múlthónapban több száz rabszolga szabadult fel, és térhetett vissza az otthonába.

Lehet, hogy egy peremvidéki rendszer lesz a következő, amiből mindenki akar egy szeletet?

A tengerészgyalogsági hajók többletgyártása talán tökéletes alkalom lehet a hajóvásárlásra.

AROUND THE ‘VERSE

AtV4001

Elérték a 79 milliót, és gratulálnak mindenkinek érte.

Megjelent az 1.1.1 alfa. Hivatalosan így nevezik, Chris múlthéten tett közzé egy levelet a verziók elnevezéséről. Az 1.1.1 tartalmazza a többszemélyes hajórendszer egy kis bevezetőjét. Ha leszállunk egy platformon free-flight módban, akkor ki lehet szállni, és beülni egy másik hajó tornyába. A Cutlassal 3-4 ember is felszállhat.

Erre a hétre eladást indítottak a Super Hornetből és a Gladiatorból.

Sokan kérdezgetik, hogy mi a helyzet a játékmenet balanszolásával, a REC változásokkal, és az Aurorákkal. Egyik sem végleges, újra és újra előveszik őket, ahogy haladnak a fejlesztéssel.

Új dizájn poszt érkezett az FPS-ről. Szerintük remek gondolat, hogy a tüzelés közben a lélegzetvételre is figyelni kelljen.

HÍREK A SPEKTRUMBÓL

AtV4002

Santa Monicából jelentkezik Darian Vorlick és Lisa Ohanian (akik egymás nevében mutatkoztak be).

Hamarosan kész a Hull sorozat koncepciója. Ezt a hajót fogják értékesíteni a következő koncepciós vásáron.

Most fejezik be a karakteralkotás rendszerét. Ügyelnek arra, hogy minden kész legyen a karaktergyártáshoz. Minden elképesztően jól néz ki. Dolgoznak a Terrai lakosok koncepcióin, sok egyéb mellett a felső osztályon, a középosztályon és a szubkultúrákon.

Mielőtt megjelenne az 1.2 vagyis az FPS modul, lesz egy frissítés az 1.1.2 formájában. Ez tartalmazni fogja a tutorial módot, és sok beállítást az FPS-hez. Az 1.1.1-el jött pár többszemélyes hajók rendszerét támogató technológia, és most finomítanak ezeken, hogy a PU előtt kész legyenek.

AtV4003

Denverből jelentkezik David Langeliers és Chuck Brungardt (aki viccesen Travis Day nevét használta).

Ma nincs itt Travis.

Már említették párszor, de a Sataball egy zéró-g sportjáték lesz az FPS modulon belül. Tartalmazza a fogósugarat, a nullgravitációs mozgást és egy labdát, amit be kell dobni, hogy gólt szerezzünk.

Már majdnem kész a zéró-g animációk bemutató verziója. Chrisnek tetszett legjobban a karakterek mozgása. Több hasonló bemutató készül, hogy láthassuk a játék más elemeit is, többnyire jól néznek ki.

Most szétbontják őket, segítenek a kódolásban, és elkezdik komolyan tesztelni a Sataballt, hogy lássák milyen érzés játszani benne. A többi programozó keményen dolgozik az FPS-en, így a kettő egyszerre készül.

Dolgoznak, hogy jobb hálózati teljesítményt érjenek el. Sokat tárgyalnak a stúdiók egymás közt, hogy hogyan hozzák ki a maximumot. Sok problémát az FPS-ben már felismertek, és az elkövetkezendő két hétben javítják ki őket.

Ismét a Sataballal kapcsolatban említik meg, hogy az egyik animátor egy olyan ugrás bemutatóján dolgozik, mely használatával a nullgravitációs térben megfordulhatunk, miközben egy tárgy felé lebegünk, így a lábunkkal érkezünk és máris továbbugorhatunk. Jól néz ki, és hamarosan beépítik ezt is.

Chris kért pár apróságot, színbeli és méretbeli változásokkal kapcsolatban. A színek jól néznek ki, és a sataball méretét lecsökkentették, hogy egy óriás strandlabda helyett kezelhetőbb méretű legyen a karakterek számára.

AtV4004

Austinból jelentkezik Jake Ross, Patrick Thomas, Mark Skelton, Cort Soest, és Ian Leyland.

A környezetekkel kapcsolatos találkozó közepén vannak, és remélik, hogy ebben a formában már kiadhatják a kezeikből a munkát. A felülvizsgálat már befejeződött.

Meggyőződnek róla, hogy a PU, az SQ42 és az FPS környezetek ugyanazt a rendszert követik a megalkotásuk során. Mivel szétszórva dolgoznak több kontinensen, néha nem túl, hogy csak e-maileken és Skypeon át tudnak kommunikálni. Most összeülnek, hogy biztos legyen, hogy ugyanúgy képzelik el a dolgokat.

A környezetek meglehetősen összetettek, és szeretnének meggyőződni róla, hogy minden környezeti készlet ugyanolyan módon készül el. Így hozhatják ki a legtöbbet belőlük.

Az SQ42 készleteit az Egyesült Királyságban készítik, a PU-ét Austinban, így ez egy jó lehetőség, hogy lássák egymás munkáit.

Az Illfonic és a Behaviour a hét későbbi részén érkezik a találkozóra.

AtV4005

Az Egyesül Királyságból jelentkezik Michael Dalston.

Most csatlakozott a minőségbiztosítási csapathoz.

Folyamatosan nézik az RSI fórumot az 1.1.1 megjelenése óta.

Az austini minőségbiztosítási csapat már zökkenőmentesen dolgozik együtt a fejlesztőcsapattal. Steve Brennan az Egyesül Királyságból olvassa a Redditet és nézi a Twitch adásait, hogy biztos legyen benne, hogy a CIG minden problémának a végére járhasson.

Úgy tűnik, a szerver több játékost enged be, mint azt a szabályok engedélyeznék, ami rengeteg problémához vezet.

Nincs rá több esély, hogy bekerülhetünk a Dying Starra, mint a Broken Moonra. Ez nagy tévedés.

De mondja, hogy ne adjuk fel emiatt. Még mindig lehet játszani, és az SC csak az első napjait éli.

Folyamatban van a minőségbiztosítási teszt az AC tutorial módján. Különböző helyzeteket vizsgálnak meg, hogy biztos késznek nyilváníthassák az állapotát. Érdekes végigkövetni, hogy egy bughalmazból valami játszhatóvá válik.

A tutorialban először léphetünk kapcsolatba egy NPC-vel. Követnünk kell az utasításait, vagy különben…

Sokat tesztelték az FPS modult az elmúlt pár héten a stúdiók között.

DARIAN VORLICK INTERJÚ LISA OHANIAN-NEL

AtV4006

Darian Vorlick: Hogy vagy Lista?

Lisa Ohanian: Jól, és te?

Darian Vorlick:

*hallgatás

*nevetés

Darian Vorlick: Az emberek kérdezgetik, ki az új gyártáskoordinátor, honnan jött, hogy került hirtelen a kamera elé. Miért nem kezdjük azzal, hogy mondasz magadról valamit a támogatóknak?

Lisa Ohanian: Jelenleg én vagyok az egyetlen producer a művészcsapatban, ami elég ijesztő, de azt hiszem hamarosan más is jönni fog mellém, ami jó. Leginkább abból áll a napom, hogy ügyelek a művészek munkáira, hogy mind egy véleményen legyünk, és hogy amit csinálunk, a hajók, a karakterek, bármi a művészi munkákkal kapcsolatos dolog végül elnyerje Chris tetszését. És abban segítek, hogy tartsuk az ütemtervet ezekkel a feladatokkal.

Darian Vorlick: A közelmúltban volt egy külsős vezetőnk, és miután elment itt maradtunk sok mindennel a levegőben, hogy ki mit csinál, és hol tartunk éppen. De már át is nézted ezeket az anyagokat, mit gondolsz, segíthet nekünk ez a hajók megjelenésében?

Lisa Ohanian: Úgy gondolom nagyon hasznos, hogy minden információ egy helyen van, mert ha nincs ott az anyag ugyanarról az emberről ugyanazon az oldalon, ahol a munkafolyamat van, akkor nehéz beleilleszteni a menetrendünkbe. Például, tudom, hogy nem adhatunk valakinek több időt egy munka befejezésére, ha aznap lejár a szerződése, vagy ha tudom, hogy a különböző dolgozóknak mik az erősségeik, milyen feladatokat adhatunk nekik, akkor váltogathatjuk őket a különböző munkafolyamatok között. Tehát hasznos, ha tudjuk, hogy honnan jönnek az erőforrások, hogy a játék későbbi szakaszában, hogyan csoportosítsuk őket.

Darian Vorlick: Nos, ezt az ütemtervet, amit örököltél Alex készítette.  Fontos információkat tartalmaz, mert hatékonyan tudjuk vele követni, hol tartunk most. Mint producereknek, ez érdekes számunkra. Mindent meg kell szerveznünk.

Lisa Ohanian: Mikor Alex átadta nekem, és ez csak pár hete volt, az volt az első kérdésem, hogy hol a többi? Mire ő azt mondta: “Nincs több, csak pár hete kezdtem.”

Darian Vorlick: És mit tudsz elmondani a menetrendről? Pontosan mi van benne, hogyan tudod követni benne a dolgokat?

Lisa Ohanian: Különböző színes fülekkel van megjelölve benn egy csomó dolog. Sok Alextől maradt, és sokat én készítettem. Van két nagy csoport, a hátramaradt munkák és a tényleges terv. Ha egy új hajóra van szükségünk akkor megnézem a hátralévő munkák között, milyen fázisokon kell átesnie az elkészüléshez. Igyekszem figyelembe venni, hogy egyik-másik hajóra több időt kell szánni bizonyos szakaszokon. Fogom ezeket a fázisokat, és aláteszem az emberek neveit, hogy ki fogja elkészíteni. Egyszerűen hangzik, de ha nem látsz át mindent, akkor nem fogod észrevenni, hogy ez az ember nem készül majd el időben a munkájával, hogy átadja a másiknak.

Darian Vorlick: Fontos számunkra, hogy rendet tegyünk a káoszban. Egyszerűnek hangzanak ezek a dolgok, de az ilyenek nélkül, mit mi, hol lennénk?

Lisa Ohanian: Nem fogsz meglepődni, mert te is producer vagy, de rengetegszer kerültem nagy probléma elé, csak azzal, hogy néztem ezeket a terveket. Próbálok heti rendszerességgel ülést tartani az érintettekkel a menetrendről, hogy kinek mire kell még idő, min kéne dolgozni legközelebb a képességeiknek megfelelően. De meglennél lepve, hányszor hallom ezt, hogy “Ne, meg tudjuk csinálni mert változni fog a dolog. és emögött az ember mögött áll egy másik csapat, hogy dolgozzanak rajta egy ideig.” És ez úgy tűnik egyszerű, de közben trükkös lehet.

Darian Vorlick: Igen ez jóformán egy élő, lélegző dokumentum és nagyon fontos. Ez eszembe juttat egy másik dolgot, a külsős munkatársakat. Nem sokan tudják, hogy külsősökkel is dolgozunk, és nem csak követni kell a munkájukat, de ki is kell őket fizetni, mert hát senki sem szeret ingyen dolgozni, így erre is felügyelsz. Hogyan kezeled ezeket a dolgokat?

Lisa Ohanian: A fontos az, hogy elég magas minőséget tartunk, és Chrisnek nagyon egyedi látásmódja van, így ha odaadunk egy munkát egy külsősnek biztosnak kell lenni abban, hogy egyazon állásponton vagyunk, hogy milyen hajó lesz ez, milyen funkciókat lát el, hol helyezkedik el a világban, mert könnyen elmennek más irányba, és készítenek valami mást. Már volt ilyen korábban, hogy azt kellett mondanunk, hogy: “Szép hajó, de ez nem az a fajta, amire ennyi fegyver kéne. Miért van rajta ilyen sok?” Nem igazán veszik figyelembe, hogy ebben a játékban a játékosok a hajó fedélzetén fognak sétálni. Kívülről jól néz ki, de a belseje nem is passzol hozzá méretben, nem a hajó rendeltetése szerint lett kialakítva. Létrehoztam egy napi ellenőrzőrendszert. Tulajdonképpen megvan, mikorra kell teljesíteni a munkát, de aki szeretne részt venni benne, annak elküldök egy FTP címet, így feltöltheti oda, hogy hogyan halad, és tudja, hogy jó úton jár-e.

Darian Vorlick: Igen, láttam is néhányat közülük. Ez nagyon fontos, mert Chrisnek valóban egyedi látásmódja van erről a játékról, és a külső munkások nem csak ezeken dolgoznak, hanem speciális effekteken is filmekhez. Ez elvezet a következő kérdéshez, hogy mindez sok egyeztetést igényel a tervezőcsapattal. Ők egy megbízásban adják csak át a terveiket. Napi szinten mennyire vagy részese a kommunikációjuknak?

Lisa Ohanian: Nos, a tervezők… mint mondtam, jelenleg egyedül vagyok, mint producer a művészi csapatban, így hagyom, hogy a tervezési feladatokat te intézd, amennyire csak lehet, de próbálom ellenőrizni velük, hogy egy hajó rendeltetése egyezik-e azzal, amit mi csinálunk, és hogy folytatni tudják később a munkát azon, amit készítünk. Tehát a tervezőkkel is sokat egyeztetek, és igyekszem nem nagyon beleszólni a dolgaikba.

Darian Vorlick: Ez az, ami rám hárul!

Lisa Ohanian: Sokat dolgozom együtt a gyártástervezési vezetővel, Robbal, és a művészi vezetővel Lance-szel, hogy biztos tudják, milyen célok felé haladunk. Felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak, mert jól látják, hogy mik Chris elképzelései. Megnéznek valamit, és megmondják, mit fog mondani róla, és szerinte hogyan helyezkedhetne el az a valami az univerzumban, milyen változás szükségeltetik hozzá, így sok időnk marad alakítani rajta a vállalkozókkal. Próbálunk időnként megbeszélést tartani Chris-szel is persze, így azokat a dolgokat nézi meg, melyeket már korábban átvizsgáltunk.

Darian Vorlick: Nos, mi a legérdekesebb dolog, amin most dolgozol?

Lisa Ohanian: Azt hiszem a karakterek ütemterve, mert sok munkánk van benne. Nagyon klassz ott lenni az első megbeszéléseken és látni, hogy azok a dolgok, amiket jónak gondoltunk, jól alakultak, és megváltoztatni a menetrendet, mielőtt nekikezdünk a munkának. Nagyon jó, mert most sok koncepciós rajzot kezdtünk készíteni néhány karakterről. Néhányuk nagyobb karakter, sok Vanduul készül, és nagyon érdekesnek találom őket. Csak egyszerű karakterek más más bolygókról, de nagyon érdekes, mert ahogy alakítgatjuk őket, sokkal pontosabb képet kapok a világokról, hogy milyen a személyiségük, és jelenleg ez a legklasszabb dolog számomra.

Darian Vorlick: Ha belegondolsz, kilencszáz évvel a jövőben minden bolygónak meglesz a saját kultúrája, saját divatirányzata, hogy mi számít normálisnak, így sok kreatív munkát igényel ez az emberektől.

Lisa Ohanian: Fején találtad a szöget. Nem csak egy stílusú bolygónk van. Ott a katonai osztály, a határvidéki emberek, a felső osztály, az ellenkultúra. Annyi személyiségréteg van minden bolygón, és ez a legklasszabb dolog számomra, mert a változatosság olyan érzést kelt, hogy máris életre kel minden.

Darian Vorlick: Én is ezen akarok dolgozni!

Lisa Ohanian: Késő!

Darian Vorlick: Nos, Lisa, köszönjük, hogy időt szántál ránk erre a beszélgetésre. Tehát még egyszer, én Darian Vorlick voltam.

Lisa Ohanian: Én pedig Lisa Ohanian.

SANDI REPÜLŐISKOLA

AtV4007

Ben és az ügyfélszolgálat csapata úgy tesznek, mintha egy Star Trek hajó legénységét alkotnák.

Sandi megjelenik egy Caterpillarral és követeli a Ben elleni mérkőzését.

Ezután Sandi és Ben küzdelme következik. Sandi nyert.

Ben bosszúját a Star Marine-re tartogatja.

LEZÁRÁS

Még lehet kapni a Gamescom jegyekből, de vészesen fogynak.

Nagyon jó lesz. Sokan ott lesznek a Los Angelesi csapatból, Sandi, Ben, James, sok más ember és persze Chris Roberts is.

A CitizenCon részleteit jövőhónapban teszik közzé.

Felvesznek egy sorozatot az új Empire Report szegmensből és megkérték a támogatókat, hogy küldjenek be nekik háttereket hozzá.

A hétvégétől kezdve egy hétig tesztrepülésre bocsájtják a versenyhajókat. Kipróbálható az M50, a 350R és Mustang Gamma.

Felkérnek, hogy tudassuk a CIG-el, hogy legközelebb melyik meglévő hajóból indítsanak eladást.

A műsorhoz adott AC jeleneteket a támogatók küldték be, és továbbra is nevezhetünk a sajátjainkkal.

SNEAK PEEK

A fordítás az Imperial News Network cikke alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.