Around the ‘Verse – 43. rész

Minden csütörtökön adásba kerül az Around the ‘Verse, mely műsor keretein belül Sandi Gardiner és Ben Lesnick vezetésével járhatjuk be mi minden történt a héten a ‘verzum körül. Amellett, hogy világszerte további hírek érkeznek a stúdiókból a negyvenharmadik részben az előfizetői sarok után helyet kapott egy James Pugh interjú, amiben Pete Mackayt hívták meg. Utána egy rövid kerekasztal beszélgetés zajlott le a kontrollerek kiegyensúlyozásáról. Végül pedig Lisa Ohanian mutatta be az átdolgozott Censtellationt a Ship Shapeben.

Az 43. rész tartalma:

 

 

BEVEZETŐ

AtV4301

Véget ért a Hull sorozat koncepciós vására. Sokan vásároltak új hajókat, és befejezték a Hull nevével való szójátékokat is… Háll-a égnek.

Az áprilisi hónap jelentése felkerült a weboldalra, ami szét is esett miatta. A valaha volt leghosszabb hír volt ez, amit feltöltöttek, és rájöttek, hogy van egy karakterlimit a CMS-ben. Ha legközelebb ennyi mondanivalójuk lesz, akkor két részre szedik.

Elértük a 81 milliót, eszméletlen!

A műsor előtti napon debütált a Bugsmashers külön vett adása. A legrosszabb az egészben, hogy Ben többé nem kiálthatja, hogy BUGSMASHERS!

HÍREK A ‘VERZUM MINDEN RÉSZÉRŐL

AtV4302

Santa Monicából jelentkezik Darian Vorlick és Travis Day.

Dolgoznak a javításrendszeren, a kis és nagyobb hibákon, a fizikai és az elektronikus sérüléseken. Szeretnének egy olyan rendszert, ami lehetővé teszi, hogy a mechanikai hibákon kívül számítástechnikai problémákat is kijavíthassunk. Calix teljes erőbedobással dolgozik most ezen.

Az elektronikával kapcsolatban Matt Sherman néz utána az EWAR lehetőségeinek. Az ötlet az, hogy betörhessünk az ellenség rendszerébe, és kikapcsolhassuk annak hajtóművét, vagy hibát idézzünk elő a számítógépében. Nem feltétlenül tudjuk majd átvenni a hajója felett az irányítást, de kiiktathatjuk a radarját, vagy átverhetjük azzal, hogy hamis jeleket küldünk rá.

Akik szeretnek szórakozni az EWAR-ral, vagy bütykölgetni, javítgatni, azoknak tökéletes lesz ez a két játékelem, ami a Star Citizen műszaki oldalát domborítja ki.

Nagyon fontos, hogy ez nem olyasmi, amivel passzívan foglalkozhatunk. Ez egy aktív odafigyelést igénylő rendszer, és a hajót is fel kell készíteni rá. Nem lehet csak úgy beülni egy Hornetbe és jobbra-balra meghekkelni bárkit. És olyan sem lesz, hogy „hekkelés-gomb”, jónak kell lenni benne.

A Reliant egy kétszemélyes kezdőhajó lesz, amit a közösség szavazott meg. A hajó rengeteg Xi’An technológiát használ, mert az elképzelés szerint a MISC-nek van egy megállapodása a Xi’Anokkal, és a munkáikat erősen befolyásolja ez az egyezség. Ebből többet láthatunk majd a Reliantban, mint más hajókban. Nagyon király, ahogy végleges formát öltenek a tervek.

AtV4303

Denverből az Illfonictól jelentkezik David Langeliers és Chuck Brungardt.

Sokat soldoznak a hálózat optimalizálásán, hogy minden olyan simán fusson, ahogy kell. A legtöbb probléma a sávszélességgel, az objektumok mozgatásánál merül fel. Sok megsemmisíthető, felborítható, elrúgható dolog van, ami problémát okoz. Egy hálózati fejlesztő az Illfonicnál dolgozott pár sráccal a Wyrmbyteon, és ők segítenek az iPredictor-ös dolgokban, amit masszívan használnak a dogfightban. Ezt bírják működésre az FPS-ben is, a merev testek mozgatására. Ez a rendszer megjósolja, hova fog érkezni egy objektum, tehát ha megrúgunk valamit, a program tudja, hogy annak hol ér véget az útja. Nem szükséges, hogy olyan szinten követhető legyen, mint egy játékos, de az fontos, hogy hova érkezett, mert ez egy fő eleme a játéknak.

AtV4304

Austinból jelentkezik Jake Ross, Billy Lord és David Jennison.

Dolgoznak az FPS karakterein.

Az utolsó simításokat végzik rajtuk, hogy igazán jók legyenek. A művészek olyan technikákat használnak, melyekkel a legtöbbet hozhatják ki a CryEngineből, és ezt a módszert alkalmazzák a karakterek esetében is.

Minden karakterrel haladnak egyszerre, de elsősorban a közepes- és könnyűpáncélos tengerészgyalogossal, a könnyűpáncélos kalózzal foglalkoznak.

Az anyagokat és mintákat csiszolgatják, de úgy általában mindennek a minőségéért ők felelnek.

AtV4305

Nagy Britanniából jelentkezik Danny Reynolds.

A kiképzőmód már pár hete benne van a PTU-ban. Megnézték a Redditen és a fórumokon, milyen visszajelzések érkeztek róla. Megváltoztattak olyan dolgokat, mint:

Az oldalazás túl gyors a hangárban, így csökkentették a sebességét, hogy könnyebben lehessen navigálni a hangáron belül.

Nehéz volt megtalálni, hogy melyik hajóba kell beülni, ezért most már van egy jelölés a hajó fölött.

Hozzáadtak emlékeztető tippeket, azokból, melyek fölött a játékosok könnyen átsiklanak. Minden műveletet, amit végre kell hajtani, hogy véget érjen a tutorial 15 másodpercenként megismétlődik, míg végre nem hajtották.

Megváltoztatták a „Barrel Roll” sort „Axle Roll”-ra, mert az sokkal precízebb.

Folytassuk a visszajelzések küldését, el fogják olvasni, és javítanak a dolgon.

ELŐFIZETŐI SAROK

AtV4306

Újabb beszélgetés Dave-vel és Christine-nel a Behaviourtól, akik az új előfizetői ajándéksorozatról beszélnek.

A sorozatnak olasz neve lesz. Megnézték, a műsor előtt, de nem tudták rendesen kiejteni, hogy Puglisi.

Egy felfedező-gyűjtemény lesz. Ez egy cég, a Puglisi elküld minden előfizetőnek egy érdekes tárgyat az űrből, ami gyarapíthatja a gyűjteményüket és betehetik a hangárba. Egy klassz kis tokban érkezik egy kis leírással a tárgyról.

Ebben a hónapban egy elpusztult hold, az Ellis egy darabkáját kapják meg.

A jövőben több darab érkezik a sorozatból. Minden második hónapban jön egy Takuetsu modell, és egy ideig minden második hónapban egy Puglisi modell.

A Behaviour dolgozott még valamin, amit úgy hívnak a Hyper Vanguard Force. Dave általában pixelrajzokat készít egy kávézóban, és eldöntötte, hogy összevonja a két szenvedélyét, a pixelartot és az SC-t, és összehoz belőlük valamit. Készített egy Hornetet egy lövöldözős játékba, Ben is meglátta, és az emberek azt gondolták, hogy kéne belőle egy saját játék, így elkészítették.

Christine szereti az ilyen saját kezdeményezéseket, és Dave említette, hogy készít egyet, így ketten dolgoztak rajta. Teret adott a kreativitásuknak, és tulajdonképpen egész jól lett.

Ha előfizető vagy, akkor az ajándék hamarosan megjelenik a hangáradban. A műsor másnapjától pedig elérhető a Hyper Vanguard Force az oldalon.

JAMES PUGH INTERJÚ PETE MACKAY-JEL

AtV4307

James Pugh: Helló srácok, itt ülök Pete Mackay tervező mellett. Hogy vagy Pete?

Pete Mackay: Jól, és te?

James Pugh: Jól, kösz, hogy eljöttél. Jó látni téged itt Santa Monicában. Mikor voltál itt legutóbb?

Pete Mackay: Azt hiszem egy évvel ezelőtt jöttem el.

James Pugh: Komoly, szóval mit csinálsz itt?

Pete Mackay: Sok mindent csinálok a meghajtók finomításával. Fejlesztéseket készítek hozzájuk, és kitalálom, hogy lehessen cserélgetni őket a hajók között. Elég jó dolog.

James Pugh: Másokkal jöttél ide, mint egy kisebb találkozóra vagy egyedül érkeztél?

Pete Mackay: Egyedül utaztam Austinból, de John Pritchett kint van. Elsősorban én, John, Matt Sherman, Dan és Calix lettünk bevonva, abba amibe szükséges, hogy azok a dolog, melyeket el kell készíteniük, egyezzenek a másik munkájával.

James Pugh: És mivel járulsz hozzá a fejlesztés menetéhez?

Pete Mackay: Most az én részem az, hogy összeállítok Excel eszközöket, melyek segítségével nagyon részletesen ki tudjuk számolni egy meghajtó paramétereit, hogy megépítsük, beletegyük egy hajóba, és az Excelen belül lemodellezzük, hogy hogyan fog viselkedni. Végeredményként egy pontos számot kapunk, hogy mekkora tolóerő kell, hogy eltoljunk vele egy hajót, és látni fogjuk, hogy: Ó, ezt a hajót sokkal gyorsabban fogja felgyorsítani, vagy sokkal tovább tart majd felgyorsítani, mert változott a sebesség, vagy akármi. Sok adatot kapunk ebből, melyek segítségével megérthetjük a hajók működését, és végső célként létrehozhassunk egy fejlesztési vonalat, hogy tudjuk, mely elemek kompatibilisek egymással, tehát ezzel átláthatjuk, az egészet.

James Pugh: Amikor megkaptok egy új hajót, csak megnézitek az infromációkat, melyek már megvannak egy másik hajónál, vagy teljesen újként kezelitek?

Pete Mackay: Mindkettő. Mikor elkészítek egy excelt, akkor minden hajó számára nyitok egy új lapot, aztán végigmegyek rajtuk és lemodellezek minden felfüggesztési pontot, ami a hajón van. Aztán e pontok alapján egy adatlista készül, hogy mennyi energiát igényel ez a pont és mennyi hőt termel. Lényegében ez az erőforrás-gazdálkodás része a dolognak, nem a mozgási adatok. Ezután összesítjük a hajók adatait egyetlen táblán, így tudjuk egymáshoz viszonyítani őket.

James Pugh: Az utolsó dolog, amin együtt dolgoztunk a Hull volt. Emellett milyen hajókon dolgoztál még mostanában?

Pete Mackay: Most kezdtünk neki a Starfarer modellezésének. Végigmentünk rajta, és kitaláltuk, hogy hova kerülnek majd a meghajtók. Most már tudjuk, hogy hány lesz, és hol. Elkezdhetek dolgozni rajta, hogy mekkora tolóerőt kell adniuk, hogy megkapjuk azt a teljesítményt, amire szükségünk van.

James Pugh: Nos, köszönjük Pete, hogy eljöttél. Jó hogy itt vagy Santa Monicabában. Biztos vagyok benne, hogy az embereknek tetszik majd, amit a meghajtókkal művelsz. Bár nem ez az első dolog, amit látnak egy hajón, de ez az első, amit éreznek vezetés közben.

Pete Mackay: Pontosan. Sokkal inkább, mint bármely más elemét a hajónak. Már az első pillanattól megtapasztalja az ember a hatásukat.

James Pugh: Igen, köszi még egyszer.

KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS A KONTROLLEREK KÖZTI EGYENSÚLYRÓL

AtV4308

Az egyik legnagyobb téma, mely a játék legeslegeleje óta jelen van, a kontrollerek közti egyensúly létrehozása. Igyekeznek megnyugtatni minket, hogy ez egy tesztfolyamat, és a cél az, hogy akármilyen beviteli eszközzel játszhassunk.

Jelen van Ben Lesnick, Dan Tracy, Calix Renault és Matt Sherman.

Már beszéltek róla, hogy átnézik, és újradolgozzák a beviteli eszközök rendszerét.

A legszembetűnőbb dolog az volt a tutorialban, hogy nem lehetett gázzal adni a gyorsulást, és amikor kilépsz a hangárból, könnyen nekirepülhetsz valaminek. Van rá lehetőség, hogy finoman szabályozzuk a gyorsulást, de nincs rá gomb.

Annyi gomb van, mely befolyásolja a repülést, hogy nehéz kibalanszolni minden kontrollert.

A gamepadon FPS módban a ball joystickkal megyünk, és a jobbal célzunk, de repülés közben a balon a forgás van, nem a gáz. Szükségük van minél több visszajelzésre.

Van, aki kormánykerékkel és pedálokkal játszik, és nagyon jó velük.

Van egy programjuk, amivel begyűjtik az adatokat. Beállíthatják rajta, mire kíváncsiak, a találatokra, a megsemmisítésekre, ki milyen fegyvert, milyen hajót használ. Megnézhetik, hogy melyik beállítások a legsikeresebbek, mely játékmódokban.

A legnagyobb eredményt elért beviteli eszközök a billentyűzet+egér, és a joystick+egér párosok. Kicsit népszerűbbek az ügyesebb játékosok körében, több mint 50%-uk így használja. A jó játékosoknak 40%-a használ HOTAS-t.

Nehéz eldönteni, hogy hogyan kezeljék a gimballos és fix fegyvereket. Sokan aggódnak emiatt, de minél többet fejlesztenek rajta annál jobb lesz.

SHIP SHAPE

AtV4309

Helló emberek, üdvözlök mindenkit a Ship Shapeben!

Josh Coons és Chris Smith dolgozik a Connien. Három dolgot szem előtt tartva fejlesztik.

Sokkal részéletesebbnek, sokkal funkcionálisabbnak kell lennie, hogy belepasszoljon az SC univerzumába. Hozzáadtak egy válaszfalat, hogy elválasszák a pilótafülkét a lakórésztől. Betettek egy fegyvertartót a lakórészbe, és egy rakétatöltő rendszer került a raktérbe.

A második fontos dolog, hogy főleg kívülről jobban kell követnie az RSI stílusát.

A harmadik pedig, hogy kompatibilisnek kell lennie a moduláris rendszerrel. Így később könnyebb lesz elkészíteni a variánsokat, és a támogatóknak is lesz lehetőségük testreszabni az igényeik szerint.

Például a CIG könnyebben lecserélheti az olyan elemeket, mint az orr és a farokrész.

Ennyi volt a Ship Shape erre a hétre. Már várom, hogy a connie botkormánya mögé ülhessek, amint megjelennek a többszemélyes hajók.

AtV4310

AtV4311

AtV4312

AtV4313

AtV4314

AtV4315

AtV4316

AtV4317

AtV4318

AtV4319

LEZÁRÁS

Tudassuk velük, melyik hajót szeretnénk legközelebb látni a Ship Shapeben.

A műsor másnapján jön a Starfarer eladás. Elérhetővé teszik a Starfarer Geminit, egy katonai változatot.

Sandi pár hétig nem lesz. Londonba utazik a SQ42 felvételére.

Lehet, majd jelentkezik onnan pár friss hírrel.

SNEAK PEEK

AtV4320

AtV4321

AtV4322

A fordítás az Imperial News Network cikke alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.