Around the ‘Verse – 44. rész

Minden csütörtökön adásba kerül az Around the ‘Verse, de ezúttal csak Ben Lesnick vezetésével járhatjuk be mi minden történt a héten a ‘verzum körül, mivel Sandi Angliába utazott a Squadron 42 forgatására. Amellett, hogy világszerte további hírek érkeznek a stúdiókból a negyvennegyedik részben Chris elmeséli, hogy halad a Star Citizen kampányának digitális mozgásrögzítése, és a Ship Shape után kaptunk egy interjút, melyet James Pugh tartott Kirk Tome-mal. Végül pedig a befejezése előtt Pete Mackay és John Pritchett beszélget a hajók vezérléséről, viszont ez utóbbi része a műsornak most nem került lefordításra.

Az 44. rész tartalma:

 

BEVEZETŐ

AtV4401

Ben egyedül vezeti a műsort a héten. Sandi Londonban van az SQ42 forgatásán. Nem tudni kit játszik, vagy mit filmeznek vele.

Elég tartalmas hetünk volt. Pénteken kaptuk meg a Hyper Vanguard Force-t, egy nagyszerű játékot, melyet Dave Richard és Christine Marsh készített a Behaviournél.

Szintén aznap érkezett a friss hírekkel szolgáló FPS cikk. Szó volt benne a karaktermodellekről, a háttérben futó kódokról, az audiómunkákról. Ez nem csak az Illfonic munkáját mutatja be, hanem az összes iroda benne van.

Ezen felül felkerült egy hír a MISC Starfarerről. Ez a tankerhajó volt egy a sok közül, mely tervezésében Ben is részt vett a kampány elején. Később átvette a Foundry 42, hogy elkészüljön a SQ42-höz.

Megjelent a Starfarer Gemini. Eredetileg csak egy írásban szerepelt, de a rajongóknak annyira tetszett, hogy elkészítették. Lenyűgöző hajó, több páncélzattal és fegyverrel, de lassabb és kevesebb rakományt bír el.

Ezen a héten lehet kérdéseket feltenni a Starfarerről. Ha szeretnénk megtudni valamit róla, kérdezhetünk a fórumon vagy a Redditen.

Nagyon jól halad a gyűjtés. A Starfarernek köszönhetően elértük a 82 milliót.

John és Brenda Romero a hét elején meglátogatta A CIG-et. Jhon az FPS-ek szülőapja, a Doom társalkotója. A feleségével játéktervezési mesterkurzust tartanak, és körbevezették őket a CIG-nél.

A Star Citizen alreddit közössége elérte az ötvenezer főt. A CIG-nek nincs beleszólása a Reddit működésébe, de imádják a közösséget. Valójában a Reddit már azelőtt felfedezte a Star Citizent, hogy megnyitották volna az RSI oldalát, és már korábban volt hét tagjuk.

Üdvözüljük a fedélzeten Patrick Prost, az új vezető moderátort. Ő válaszol a SC megkeresésekre, és moderálja a fórumot.

HÍREK A ‘VERZUM MINDEN RÉSZÉRŐL

AtV4402

Santa Monicából jelentkezik Darian Vorlick és Travis Day.

Az elmúlt időben az Illfonicnál segédkeztek. Dolgoztak a járművek radarrendszerén, a keretrendszer beágyazásán, hogy több mindent támogasson, például, hogy a hanggal járó események, radarjeleket váltsanak ki. Lényegében egy új érzékelési módot kaptunk, ami a hangokra jelez. A különböző anyagból készült tárgyak hangokat adnak ki, ha történik velük valami, és ez megjelenik a radaron. Nem a hajók radarjáról van szó, hanem az FPS-ről.

Ezt Mark Abent valósítja meg, aki nem csak egy “bugsmasher”, hanem egy “feature-smasher” is.

Chad Zamzow az Ai programozója a tauntrendszerrel foglalkozik, mely segítségével elvonhatod magadról az ellenség figyelmét, például azzal, hogy a utasítod a szárny egyik tagját, hogy támadja meg a célpontodat, stb.

AtV4403

Az Illfonictól jelentkezik David Langeliers és Chuck Brungardt.

Felszereléseket és stratégiákat próbáltak ki a tesztelés alatt.

Van egy hologram és egy személyi pajzs eszköz. Normális esetben egyet választhatsz, de ha nehézgyalogos vagy, akkor többet is. Mókás, mikor egyszerre használja az ember a személyi pajzsot és a hologramot, így az ellenfél a védelem alatt álló hologramot lövi, és észre sem veszik, hogy hologram, amíg meg nem közelítik.

Az egész csapat a lökéshullámgárnátot állította be magának, és próbálták behúzni a játékosokat a raktárba, ahol nincs gravitáció, aztán egyszerre eldobták a gránátjaikat. Ennek az lett az eredménye, hogy mindenki repült mindenfelé, így viszont elég nehéz irányítani a csapatot.

AtV4404

Autinból jelentkezik Jake Ross és Lee Amarakoon.

A Szociális modulon dolgoznak. Egy emoterendszerük van, amit tesztelnek. A Behaviour, építi be a chatbe: /dance, /clap, /cheer

A játékos-információ- és megjelenés rendszerét vizsgálják felül, mely majd bekerül a hálózati kódba, hogy simábban fusson a játék.

Lee a Nyx vizuális effektjein dolgozik, és a csatornarendszereken, melyek úgy néznek ki a belső falukon csöpögő vízzel, mint a Tini nindzsa teknőcökben lévő csatornák. Sokmindent adtak a Nyxen kívüli területekhez, hogy úgy nézzen ki, mint egy aszteroida egy bázissal a közepén. Sok köd, füst és gőz került a légkörbe.

Szintén Lee készítette a kristálydarabokat az előfizetőknek ajándékozott kőre.

AtV4405

Az Egyesült Királyságból jelentkezik Eric Kieron Davis és Forrest Stephan.

Normális esetben Los Angelesben tevékenykednek, de most Angliában dolgoznak a karaktereken.

Az FPS megjelenése miatt, felkészítik a karaktereket, hogy megfeleljenek az univerzum többi részéhez. Növelik a modellek felbontását, hogy sokkal jobban nézzenek ki.

Hogy magasabbra emeljék a lécet, készítenek pár új technikát. Ezek nem lesznek benne az első megjelenésben, de később emelik majd a színvonalat. Láthattuk, hogy néznek mi most az FPS-ben a karakterek, de a közeljövőben a részletessége még nagyobb lesz.

SANDI ÉS CHRIS

AtV4406

A negyedik hete tart a forgatás. Chris szívesen elmesélné nekünk a történetet, persze nem lehet, de nagyon jól érzik magukat munka közben. Már beszéltek róla, hogy mi az a motion capture és performance capture, a performance capture esetében mindent fevesznek az arcmozgásokat és a testmozgásokat is. Láthatjuk, hogy különböző tárgyakat mozgatnak a színészek, minden ugyanolyan méretű, mint a játékban lesz, így tudják hova kell nyúlni.

Az Imaginarium ealingi stúdióiban vannak. Rengetek kulisszák mögötti anyaguk van már, és amint játszhatunk az SQ42-vel ezeket is nyilvánosságra hozzák. Nagyon izgatott, és elmondása szerint még nem láthattuk korábban, hogy bárki ilyen szinten adná át azt az élményt, hogy egy űrhajó fedélzetén vagyunk. Bár a legelső Wing Commander idején is ehhez hasonló ígéretek hangzottak el, most valami nagyon magával ragadó készül. Reméli, hogy nem csak ő látja ilyen szépnek.

Még ki kell dolgozniuk pár technikát de már most is nagyon jó felvételeket készítettek, személyes, érzelmi, jellemformáló dolgokat. Remélhetőleg lesz időnk leülni, beszélgetni kicsit a legénységgel, kapcsolatot építeni, többet megtudni róluk, hogy amikor történik valami később a sztoriban, akkor annak hatása legyen ránk, mint játékosokra, mert már érzelmileg kötődünk hozzájuk. Dave videózik épp, Chris bízik a vezető íróban, aki a SQ42 forgatókönyvét készítette. Elképesztő munkát végzett, mely eddig 450 oldalt tesz ki, de mire kész lesz körülbelül 550 oldalas lesz. Ez több, mint amennyit Chris valaha készített egy munkájához a Wing Commander 4-et is beleértve.

SHIP SHAPE

AtV4407

Lisa vendége Marc Toscano a fényekért és megjelenésért felelős művész.

Lisa Ohanian: Mark, mesélj nekünk kicsit a munkátokról!

Marc Toscano: Nos, alapvetően az a dolgunk, hogy fogjuk a hajó modelljét, és betesszük egy semleges környezetbe, szó szerint egy szürke szobába, és ott dolgozunk rajta. Kivilágítjuk a hajót, kiemeljük egyes részeit, amitől sokkal királyabbul fog kinézni.

Lisa Ohanian: Mik az alapvető fényforrások egy SC hajón?

Marc Toscano: Négy kategóriára bontjuk. Vannak navigációs fények, ezek futkosó vagy villódzó fények. Vannak kiemelő fények, melyek az emblémákat világítják meg és a hajó formáit, hogy karakteresebb legyen a kinézete. Vannak díszfények, melyek egy katonai hajó esetén a harcrendi fények, más hajóknál pedig további fények, melyek javítanak a hajó összképén.

Lisa Ohanian: Említetted, hogy karakteresebbé teszitek őket. Milyen dolgok befolyásolják a hajó karakterét, és stílusát?

Marc Toscano: Leginkább attól függ, hogy milyen hajóról van szó. Például a Mustangnak van 4-5 variánsa, katonai, civil, verseny. A katonai sokkal visszafogottabb lesz, futkározó fények, talán egy-két villódzó is lesz rajta. A versenyhajón a szponzorok logóit szeretnéd kivilágítani rajta, hogy nagyon klasszul nézzen ki.

Lisa Ohanian: Tehát a gyártó befolyásolja a hajó megjelenését?

Marc Toscano: Igen. Épp a különböző gyártók stílusirányait rakjuk össze, tehát mindnek egyéni kinézete lesz. Annak ellenére, hogy Star Citizen világába készülnek a munkák, mindennek lesz egy szabványa, mint például a navigációs fényeknek, de minden gyár egyéni módon tekint ezekre.

Lisa Ohanian: Mit szeretsz legjobban a hajók kivilágítási munkájában?

Marc Toscano: A stíluselőírásokat, hogy meghatározhatod benne mindennek az összképét.

Lisa Ohanian: Nos, köszönöm, hogy csatlakoztál hozzánk. Én Lisa voltam, ő pedig Marc. Jelezzétek felénk, hogy mit szeretnétek legközelebb látni a Ship Shapeben.

AtV4409

AtV4410

AtV4411

AtV4412

AtV4413

AtV4414

JAMES PUGH INTERJÚ KIRK TOME-MAL

AtV4408

Krik a GOST rendszeren dolgozik, mely egy nagyon komoly vezérlőrendszer a hajók számára.

Az Avenger esetébe, ha belépünk a hajóba, végigmegyünk a pilótafülkéig és beülünk a botkormány mögé, akkor előre beállított eseményeket hajt végre a karakter.

Egy új hajó esetén korlátozottak a lehetőségek. A GOST-al lehetőség nyílik rá, hogy a tervezők is beépítsenek akciókat, melyek kifejezetten egy elemhez kellenek. Ez fontos az olyan hajóknál, melyeknek nagy belterük van.

Tehát ahelyett, hogy lefutna egy animáció, hogy lemegy a karakter a létrán és beül a pilótafülkébe, meg lehet azt csinálni, hogy lemegy a karakter a létrán, vége az animációnak, és egy új lépésként beül a fülkébe.

Ezzel megadatik a lehetőség, hogy ha lementünk a létrán, akkor esetleg a másodpilóta ülésébe üljünk be, mert nem fut le egyben az animáció.

Dan Tracy volt az, aki kezdeményezte egy jobb rendszer megalkotását, így az angol irodával együttműködve hozták létre a GOSTot. Még elég kezdetleges, de ahogy dolgoznak vele idővel a tervezők munkája is könnyebb lesz.

Kirk ezen kívül a Constellation whitebox fejlesztésén dolgozik. Korábban a Gladiatoron dolgozott.

Az ő feladata a rakéták kibalanszolása is. Legutóbb a Tempesttel dolgoztak. A közösségnek hála megtudták, hogy szinte lehetetlen volt kitérni előle. Véletlenül úgy állították be, hogy átlásson a zavarásokon, és így nem vette figyelembe az elterelő rendszereket. Ezen kívül visszavettek a manőverező képességéből is, így hatékonyságában már közelebb áll a többi rakétához.

De ez most nem arról szól, hogy egyedivé formálják őket, kizárólag a kiegyensúlyozásról, így nem áll fenn a veszélye, hogy egyformák lesznek. Sok más dolog van, ami megszabja egy rakéta egyediségét, pl. hogy EM, vagy robbanófejes, a keresztmetszetük. Csak játszanak a számokkal, hogy mennyire legyen érzékeny, milyen gyors legyen, mekkorát robbanjon, mekkora legyen a lökéshullám, mekkora legyen a robbanás hatóköre.

LEZÁRÁS

Évekkel ezelőtt volt, hogy az egész cég Benből és Peteből állt egy szobában, ahol íróasztal sem volt. Szép idők.

Az előfizetők ellenőrizzék az előfizetői részleget, mert a műsor utáni napon jön a Jump Point magazin legújabb száma.

James Pugh Disco Landoval a Twitchen fog vezetni egy jótékonysági élő műsort ezen a héten, hogy hajókat adjanak át! Május 16-án, szombaton veszi kezdetét délelőtt tíz órakkor PDT idő szerint.

Ha Németországban élsz, jövő héten a Fed Conon az egyik legnagyobb SC szervezet a Phoenix Interstellar önkéntes alapon szervez egy bemutatót az SC-ről. Május 21-től 24-ig tart Duesseldorfban, a Martin Hotelben.

Ha te is bemutatod az SC-t egy saját eseményen, akkor oszd meg velünk a fórumon!

Ezen a héten szabad repülés van, minden Aurora és Mustang típusú hajó ingyen kipróbálható lesz.

SNEAK PEEK

A fordítás az Imperial News Network cikke alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.