Around the ‘Verse – 45. rész

Minden csütörtökön adásba kerül az Around the ‘Verse, melyben megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül. Amellett, hogy világszerte további hírek érkeznek a stúdiókból, a műsor különböző szegmensein keresztül nyerhetünk további betekintést a fejlesztők munkáiba.

Az 45. rész tartalma:

 

FRISS HÍREK SANDITŐL ÉS CHRISTŐL

bscap0001

Vicon headsetekkel dolgoznak, így minden arcmozgást felvehetnek. Három kamera van az arc előtt és egy akkumulátor a fej mögött.

Sandi arcát mozgáskövető gömbök borítják. Legalább 50 kamera van a szobában, hogy felvegyék a színészek mozgásait.

Vannak még referenciakamerák, melyekkel pótolhatnak mindent, ami elveszett a zaj miatt.

BEVEZETŐ

bscap0000

Ünnepelnek Santa Monica-ban, mert sikeres volt a Starfarer vásár. Szeretnék tudni, hogy van-e igény rá, hogy visszahozzanak más hajókat is, mint a Caterpillar.

Múlt héten jelent meg az 1.1.3. Növelték a stabilitást, kijavítottak pár hibát, mikor megakadt a karakter egy pillanatra mozgás közben, frissítették a tutorialt, és előkészítették a terepet az FPS modulnak.

Nincs megjelenési dátum, de közeledik.

Továbbra is tesztrepülésen van az összes Aurora és Mustang modell. Tudassuk velük, hogy repülnek, mert ezzel segíthetünk nekik a játék kiegyensúlyozásában.

HÍREK A ‘VERZUM MINDEN RÉSZÉRŐL

bscap0002

SANTA MONICÁBÓL JELENTKEZIK TRAVIS DAY ÉS DARIAN VORLICK

Épp a forgatás közben zajlik egy hajómegbeszélés Lisa vezetésével. Próbálják repülhetővé tenni a Merlint. Folyamatban van a munka.

Az FPS miatt tovább segítenek az Illfonicnak. Mark Abent most készült el a radar munkálataival, amit átküldenek nekik.

Tovább dolgoznak az igazi többszemélyes hajók támogatásán, hogy a játékosok egy legénységként repülhessenek, hogy menet közben kiszállhassanak a pilótaszékből, és folyik a munka az új játékmódokon is.

Sok technikai akadály kerül elő, melyek nem fordultak elő a kis hajók esetében. Ilyen a zónarendszer, az instance-elés, a hajók belterének elkülönített fizikája.

Angliában azon dolgoznak, hogy a különböző posztokon át vezérelhessük majd a hajó megadott rendszerét.

Dolgoznak rajta, hogy a többszemélyes hajókon nagyobb legyen az interaktivitás, erre szolgál majd a GOST rendszer. A Retaliator videóban láthattuk, hogy felvillannak a vészfények, ha gáz tör ki a fedélzeten.

Ha kárt szenved a hajó, átlép egy sérült állapotba, ami elindítja az olyan dolgokat, mint a vészjelző fények és egyéb vizuális hatások, a tornyok működési módja, stb.

Az szeretnék, hogy a nagyobb hajók nagyon interaktív élményt nyújtsanak, mint a Star Trekben, és ne csak egy másik széket jelentsen egy poszt a hajón.

Zane dolgozik a különböző posztok HUD-jain, ahogy azon is, hogy mi van, ha egy ember irányít mindent.

bscap0003

AZ ILLFONICTÓL JELENTKEZIK DAVID LANGELIERS ÉS CHUCK BRUNGARDT

Azon dolgoznak, hogy a különböző sisakokban máshogy érezzük magunkat. A nehézsisak sokkal bezártabb lesz, míg egy könnyűsisak sokkal nyitottabb. Nagyon jó lesz a VR szemüvegekkel.

Kijavították a zéró-g hibát, és kiküszöböltek pár problémát a játék fizikáján is. Sok animáció bekerült, de nagy részük még mindig keyframe alapú nem mozgásrögzített.

Travis az AGIS rendszerről beszélt, mely a karakterek mozgatásával kapcsolatos. Volt némi problémájuk az elmúlt hetekben, de kijavították.

bscap0004

AUSTINBÓL JELENTKEZIK JAKE ROSS, TOM DAVIES ÉS JEFF URIARTE

A szociális modulon dolgoznak, azon belül is a Subsumtion-ön a békés AI-t irányító rendszeren. Ez határozza meg, hogyan viselkedjen az AI egy bolygón vagy űrállomáson.

Ez az eszköz segítségére van a tervezőknek, így megmondhatják egy karakternek, hogy kell viselkednie, és a rendszer aszerint irányítja. Például egy kocsmáros italokat töltsön, és söpörjön fel.

Tehát könnyebben elkészíthetik egy NPC egész napos rutinfeladatait, és ez már benne lesz a Szociális modul első verziójában.

bscap0005

AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBÓL JELENTKEZIK OMAR AWEIDAH ÉS ALISTAIR BROWN

Az a céljuk, hogy a karakterek jobban belepasszoljanak az univerzumba.

Az FPS-ben rengeteg lehetőség van rá, hogy a karakter felrobbanjon, de előbb ki kell fejleszteniük a rendszert.

Szeretnék, hogy a karakterek cserélgethessék az összes különböző felszerelést, mint a cipő, nadrág, felsőrész, stb.

Nem csak azt választhatjuk majd ki, hogy valami hogy nézzen ki, hanem azt is, hogy mennyire tűnjön elhasználtnak vagy újnak. Ehhez különböző anyagokat használnak.

Hogy különböző anyagrétegeteket kapjanak, egy olyan rendszert használnak, melyben egy textúra befedi az egész karaktert, és pixelenként állíthatják, nem csak azt, hogy milyen színű legyen, hanem azt is, hogy milyen anyagból legyen.

El lehet rejteni teljesen, de ki is lehet cserélni őket az alap textúrával, ahogy azt is beállíthatják, hogy idővel rajzolódjon csak ki szép lassan.

A technikai oldalról most azt kell megoldani, hogy minél kevesebb erőforrást felhasználva renerelhessék.

A következő hetetekben jobb kinézetű, kevesebb erőforrást igénylő karaktereket kell kapniuk.

SHIP SHAPE

bscap0006

A Reliant koncepciós munkáit Dave Hobbins készítette. Ő dolgozott a Mustangon is.

Ez egy feltuningolt többszemélyes kezdőhajó.

Ezen a héten kezdődött a koncepciós vásár, de most nézzünk a színfalak mögé, hogy milyen lett volna a korai koncepciók alapján.

Két fő jellemzőt kellett szem előtt tartani, elsőként a japán esztétikát.

Dave megnézett pár japán autót és utána nézett a japán hagyományoknak.

Végül úgy döntöttek, hogy mégis kicsit eltávolodnak ettől, és jobban figyelembe veszik a MISC stílusának jellemzőit.

A második fontos dolog volt, a Xi’An technológia hatása. Látható, hogy a hajó hogyan forog át vízszintesből függőleges állásba.

A Reliant egy mini szállítóhajó lesz. Eredetileg arra gondoltak, hogy a szárnyába lehetne pakolni, de ennek semmi értelme nem lenne, mert elrontaná a hajó egyensúlyát, tehát végül az egész rakodótér a hajó közepén kapott helyet.

A legérdekesebb dolog a tervezésben az volt, hogy hogyan alakuljon át vízszintes repülésből függőlegesbe.

bscap0007

bscap0008

bscap0009

bscap0010

bscap0011

bscap0012

bscap0013

bscap0014

JAMES PUGH INTERJÚ RICKY JUTLEY-VEL

bscap0015

Rick Jutley feladata, hogy átnézze, mit értek el eddig, és foglalkozzon a jövőbeli rövidtávú és hosszútávú tervekkel.

Az Arena Commander projektmenedzsereként a producerekkel, tervezőkkel és művészekkel együtt az a feladatuk, hogy átlássák, milyen hajóik vannak már meg a játékban, ezeknek milyen céljuk lesz a PU-ban és az SQ42-ben, és hogy hogyan hozhatnának be új hajókat, melyek jobbak a jelenlegieknél.

A többi modulnak hatalmas hatása van arra, az Arena Commanderrel kapcsolatos tervekre. Jelenleg az AC az egyetlen élő modul, de hamarosan csatlakozik mellé az FPS is. Az Arena Commanderhez rengeteg hosszú távú tervük van, ami a PU-hoz és az SQ42-höz kell.

Az AC egyszerre egy tesztpálya, és egy olyan dolog, amit élő játékmódként szeretnének fenntartani. Szeretnék, hogy ne csak egy bizonyos élményt ismerhessünk meg általa, hanem szórakozást, kihívást nyújtson és versengésre ösztönözzön minket.

Emellett jó, hogy bele tudnak építeni különböző elemeket, melyeket a PU-ban szeretnének majd használni.

DANIEL KAMENTSKY BESZÁMOLÓ A HAJÓANYAGOKRÓL

bscap0016

Az anyagok két kategóriára osztandók: fémek és nem fémek. A fémek fényesek és más tulajdonságaik vannak.

Készített egy anyagtárat, ahol a művészek megnézhetik a különböző textúrákat, eközben ők egy összefoglaló textúrakönyvtárat szeretnének létrehozni. Ez minden stúdió számára hasznos lenne, és itt megtalálhatják a fizikai tulajdonságaikban nekik megfelelő textúrákat, melyet használhatnak a Star Citizenben előforduló bármely felületen, a hajókon, a karaktereken és a környezeten.

A fémeknek különböző tükröződési értékeik vannak, a nikkelnél, az aranynál, a platinánál, a titánnál, az alumíniumnál, és az ezüstnél.

Nagyon jó dolog, hogy a CryEngineben könnyen lehet cserélgetni a shadereket anélkül, hogy ki kéne cserélni a textúrát is. Tehát a textúra cseréje nélkül állíthatják át, hogy milyen fémből legyen valami.

Minden shaderbe beépítették a kopást, és azzal kísérleteznek, hogyan mutatkozzon meg ez az idő múlásával.

Megmutat egy textúrát, majd egyre kopottabbá teszi, míg alig lehet ráismerni.

A festéseknél olyan színt választunk, amilyet csak szeretnénk. Tudják, hogy szeretnénk testreszabni a hajóinkat, így beépítik az RGB színmintákat hozzá. Lehet akár fekete Hornetünk, piros Mustangunk és akár rózsaszín Retaliatorunk is.

bscap0019

bscap0017

bscap0018

LEZÁRÁS

 

Ben továbbra is rossz szóvicceket puffogtat.

Ne feledjük el, hogy a héten kezdődött el a Reliant koncepciós vásár.

A Dave Hobbins tervezte hajó 50 dollárért vásárolható meg.

SNEAK PEEK

A fordítás az Imperial News Network cikke alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.