Around the ‘Verse – 50. rész

Minden csütörtökön adásba kerül az Around the ‘Verse, melyben megtudhatjuk, mi minden történt a héten a ‘verzum körül. Amellett, hogy világszerte további hírek érkeznek a stúdiókból, a műsor különböző szegmensein keresztül nyerhetünk további betekintést a fejlesztők munkáiba.

Az 50. rész tartalma:

_

EMPIRE REPORT

bscap0000

Bíróság elé került Sheila a híres törvényen kívüli. Több mint 70 váddal néz szembe, köztük rablás, fosztogatás, és gyilkosság. A biztonsági szakértők attól tartanak, hogy megpróbál majd kiadni másokat kegyelemért cserébe. Később jelentkezünk a részletekkel.

A New United közzétette az éves listát az UEE legboldogabb rendszereiről. Hova sorolták az Ön otthonát?

Izzítsátok a hajtóműveket! Hamarosan indul az új Murray Kupa szezon. Új pilótákat ismerhetünk majd meg. Ki lesz olyan szerencsés, hogy a győztesek között legyen, és kiket fosztanak meg a címüktől?

 

BEVEZETŐ

bscap0001Sandi visszatért a műsorba, a GamesCom-ig nem tér vissza Európába.

Három hét van hátra a Squadron42 forgatásából, de már most elképesztő eredményt értek el.

Rengeteg történetet mesélhetne róla, de nem lehet. Amíg ott volt meglátogatta a Manchesteri irodát is.

Múlthéten tesztrepülésre bocsájtották az összes repülhető hajót, és volt egy kérdez-felelek a Vanduul Scythe-vel kapcsolatban.

 

HÍREK A ‘VERZUM MINDEN RÉSZÉRŐL

SANTA MONICÁBÓL JELENTKEZIK DARIAN VORLICK ÉS TRAVIS DAY

bscap0002Az angliai és austini producerek összeültek a santa monicaiakkal, hogy ráncba szedjék a terveiket, a felelősségeiket, és kitalálják, hogy mi legyen az év hátralévő részében.

Váltanak egy egységes termelési folyamatra a JIRA-val és hasonlókkal. Végeredményben eredményesebbek lesznek.

Dolgoznak a karakterárnyékoló technológián. Felülvizsgálták a karakterekhez tartozó gyártási tervet, hogy nagyon klassz dolgokat készíthessenek hozzájuk. Később láthatunk róluk képeket és videókat.

Forrest és Omar elutazik Austinba és Angliába, hogy felvázolják az új terveket a jövőre.

 

AZ ILLFONICTÓL JELENTKEZIK DAVID LANGELIERS

bscap0005A gránátokon dolgoznak, az EMP gránáttal kikapcsolhatjuk majd az összes többi eszközt, mint a személyi pajzsokat és hologramokat.

A műsor napján került be a rendszer az FPS-ben, hogy a karakter minden indulásánál és megállásánál bejátszódjon egy animáció, melyben éreztetik az ember súlyát.

Ha minden jól megy, akkor ezzel kész is az FPS ezen része, és már csak hibajavításokat kell majd végezni.

 

AUSTINBÓL JELENTKEZIK JAKE ROSS

bscap0003Véglegesítik a shaderekkel és textúrákkal való munkát a Nyx, Delemar és Levsky területeken. A Behaviour fantasztikus munkát végez, mint mindig.

Beteszik a csapos, az egyéb kiszolgáló személyzet, vendégeket és miegyéb animációit. Azon dolgoznak, hogy az NPC-k életre keljenek.

A tervezők Tonyval beszélnek arról, hogy legyen több szakma a PU-ban, mint a zsoldos, fejvadász, csempész, kalóz, utasszállító, kísérő, stb.

Fejlesztenek rajtuk az év hátralévő részében, tehát érdemes lesz nézni a design cikkeket róluk.

 

AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBÓL JELENTKEZIK PAUL JONES

bscap0004Dolgoznak az Idris külsejének megalkotásán, és a belsőtér textúrázásán. Fantasztikusan néz ki, és remek tesztlehetőség.

Repülhetővé teszik a Retaliatort.

Elkezdték elkészíteni a bányászrobotot, mely egyike az első gépeknek. Készült hozzá még pár koncepciós rajz, hogy megerősítsék, hogy ez egy igen strapabíró gép lesz.

A Xi’An teherszállító egy gyönyörűszép függőleges hajó lesz. Most teszik meg az első lépéseket vele a 3D-s modellezésben, és készül hozzá még pár koncepciós rajz. Szép kis hajó lesz.

A Begnal hídját Ryan Church készíti. Megkérdezték Chris hogyan szeretné látni, és eszerint készítették el. Most a felső-, fő- és alsó hangárt kezdik el készíteni.

Elkezdték készíteni a Behring shotgunt.

 

SHIP SHAPE

bscap0006

Lisa a hajók elrendezéséről beszél, hogy hogyan egyesítik a külsőt a belső térrel, és hogy hogyan készült a Genesis.

bscap0010bscap0011Egy vázlattal kezdik, mely megalkotásakor a hajó rendeltetését veszik figyelembe. Lehetnek benne különleges igények, és jól kell kinéznie.

Az első kép általában a külsőt mutatja. Utána átadják a művészeti tervezőknek, akik meghozzák a döntést a szükséges dolgokról, és előállnak egy képpel a belső térről.

bscap0012Jellemzően a nagyobb hajóknál nagyon komoly munka van az elrendezésben, mielőtt a terv jóváhagyásra kerülne, mely megmondja, hogy melyik szoba hova kerüljön.

Az átlagosnál jobban belementek a részletekbe a Genesisnél, hogy mindent figyelembe vehessenek, amit csak kell.

A pilótafülkét nagyobbra vették, hogy ott lakhasson a legénység.

Megnövelték a rakteret, hogy az utasok csomagjainak és a hajó ellátmányának legyen elég hely.

Készítettek egy átlátszó képet, melyen látszik a vázlatos belsőtér a hajó borításán át, ezzel bemutatva az elhelyezkedéseket. Látszik, hogy moduláris lesz, és a részlegek a különböző verziókban könnyen cserélhetők lesznek.

bscap0014 bscap0015 bscap0016 bscap0013

 

RENDY VASQUEZ A GENESIS STARLINERRŐL

bscap0017Az interjúban Rendy Vasquez bemutatja a Genesis Starlaner blokkokból készült vázlatát egy 3D-s közegben.

Az első elképzelés szerint, mely a koncepciós vásárra kerül ki, egy kombinált verziót kapunk, amiben lesznek luxusülések, luxuságyak, a hozzájuk tartozó társalgó, és lesz egy turistaosztály. A turistaosztályon kevesebb lesz a hely és kisebb ágyak lesznek.

 

bscap0023 bscap0021 bscap0020 bscap0022

bscap0024Egy másik verzióban az ülések megváltoztak, mosdók kerültek be, a pilótafülke tágasabb lett, de ez nem egészen az, amit ők szerettek volna.
Elkezdtek gondolkodni rajta, hogy mit szeretnének majd kezdeni a hajóval, és rájöttek, hogy nem gondoltak a biztonságra, arra hogy mennyi ideig tartana eljutni egyik bolygóról a másikra, és sok más kérdésre.

bscap0041A harmadik verzió az FPS szabványok szerint alkották meg, hogy biztos legyen rajta elég hely az utasok lábainak, hogy lehessen rajta futni, ugrálni, de ez még mindig nem volt elég.

_

bscap0025A negyedik változatot összehasonlítva az elsővel látszik, hogy korábban a fekvőhelyek a felső szinten voltak. Ezt megváltoztatták, és most több helye van az embereknek, van hely, hogy elhelyezzék a személyes holmijukat, mint egy mai utasszállítón.

_

bscap0026Az inspirációt Az ötödik elem című filmben látott hajó nyújtotta, a fekhelyekkel, amikben csak úgy elaltatták az utasokat. Ezt ötvözték a mai utasszállítókkal, így az emberek ülhetnek a helyükön, de ha akarnak, elmehetnek a fekhelyükre kicsit pihenni. Extra légzsilipeket adtak hozzá, növelték a biztonságot, de még nem találtak ki mindent. Bekerült a steward helység, a konyha, a társalgó és egy csillagfigyelő fedélzet, hogy az utasok láthassák a csillagokat utazás közben, de itt akár olvasgathatnak könyveket is és kikapcsolódhatnak.

bscap0027bscap0028Több változatot képzelnek el, az előző volt a dupla osztályú, amiben van első osztály és turista osztály is. Van luxus változat is, amiben fent csak pár ülés van, és aztán a hálókabinok, amik egy teljes szobának felelnek meg. Olyanok, mint egy lakosztály, saját fürdőszobával, saját rekeszekkel, de itt sincs elég hely, hogy az emberek mondjuk járműveket szállíttassanak magukkal, viszont a raktérben már elférnének ezek. Az első verzióban két bár is elfért, egy tárgyalószoba, amit az Airforce 1 ihletett, ami egy luxus üzleti magánrepülő.

_

_

bscap0029Szeretnének minél több verziót készíteni a visszajelzések alapján, hogy a közösség azt kapja, amit szeretne, és egy olyan világban érezzük majd magunkat, amiben bármit megtehetünk, és ehhez meg is adták a kellő eszközöket. Ebben a verzióban szintén van konyha, ebédlő, de egy fürdőző is, tehát jakuzzizhatunk is. Különböző társalgókat adtak hozzá, kanapékkal, kényelmes székekkel, kis asztalokkal, így akár kártyázni is lehet rajtuk, tehát megvan a kellő szórakozási lehetőség.

bscap0030Itt látható a raktér, ahova járművek és bármi egyéb kerülhet, és egy rámpán lehet fel- és lepakolni róla.

_
_

bscap0031Itt egy lift lett hozzáadva, amivel a három emelet között lehet közlekedni. És van egy másik lift is a személyzetnek, amin űrsétára mehetnek ki. Ennél a típusnál növelték a legénységszámot is, eredetileg 4 főből állt volna, de egy ilyen nagy hajónál szükség van stewardokra, gépészre, másodpilótára, kapitányra, fegyverzeti tisztre, séfre.
_

bscap0032A katonai változatnak valószínűleg nagyobb páncélzata és fegyverzete lesz, de a fontos átalakítások az utastéren történtek itt is. Az első elképzelés szerint egy eligazító terem lett hozzáadva, amiben egy kivetítő is van, így bármit meg lehet nézni benne, és van hozzá egy kis tárgyaló is.
bscap0033Itt látható a szálláshely az étkező mellett. Ezek sima ágyak, amiket akár több katona is használhat felváltva a beosztásuk szerint.

_

_
_

bscap0034Máshogy kellett elhelyezni a székeket is, hogy könnyebben tudjanak a katonák mozogni. Rekeszek lettek elhelyezve a fegyvereknek, és a felszerelésnek.

_
_

bscap0035A Constellationhöz hasonlóan a rakteret le lehet ereszteni, így könnyen ki-be lehet majd pakolni.

_

__
bscap0036A legénységi szállás itt a híd alatt lett elhelyezve és több fontos gép is itt kaptak helyt a gépészeti egységek is, mint a pajzsgenerátor, a motorok. A Starlinerben a biztonság az első, hogy ha valami elromlik, akkor egy másik egység átvehesse a feladatát, a legfontosabb, hogy célba érjen a hajó.
_
bscap0037

A hídra több eszköz került, egy holotábla, több konzol, szerverek, fegyverszekrények. Az egyik visszajelzésben volt, hogy kell egy fegyverraktár, több fegyvertartó és sok más.

_

bscap0038Az utolsó verzióban több a raktér, ami itt is leereszthető, akár sok buggyval is meg lehet pakolni. Bekerült egy fegyverraktár és itt is van konyha.
bscap0039

_

_

Ezen kívül a felső szinten helyet kapott egy orvosi szoba, szintén megtalálható itt egy kis eligazító, mellette pedig egy edzőterem.

_

bscap0040A katonák üléseit áthelyezték, hogy bekerülhessen közéjük egy fegyvertartó. Tehát ha bármi van, akkor könnyen hozzáférhetnek a fegyvereikhez, és mindent próbáltak úgy kialakítani, hogy megkönnyítsék az emberek gyors mozgását. Létrákat helyeztek el a szintek között, hogy csak felkaphassák a fegyverüket és könnyen elhagyhassák a hajót.

_

LEZÁRÁS

Az előző részben látott képeslapokkal az volt a céljuk, hogy a Starfarerrel kapcsolatban többet mutassanak meg. Nem csak a hajóról készült remek képeket szerették volna elénk tárni, ezért létrehozták a Meridian Transitot, ami egy a fikción belüli futurisztikus űrbéli légitársaság. Ehhez hoztak létre ezeket a reklámanyagokat melyeken a különböző úti célok láthatóak. A műsor násnapján a Turbulent megosztotta velünk a koncepciós vásár anyagát, amiben többet olvashatunk a Meridianról. Ezúttal több képet osztanak meg velünk, és láthatjuk, hogyan néz ki egy légiutas-kísérő, az első osztály és egy belső kabin.

_

SNEAK PEEK

bscap0044

FOTÓMONTÁZS

Egy korábbi részben kérték, hogy küldjünk képeket magunkról, hogy megmutathassák, kik támogatták a projektet. Az 50. epizódot a támogatókról készült képsorral zárták, melyek közé szerencsésen bekerült egy általam beküldött kép, és sikerült becsempészni a starcitizen.hu logóját is a műsorba. A műsorból kimaradt képek megtekinthetők az RSI fórumán, és arra kérnek minket, hogy folytassuk a képek beküldését, mert ha a műsorba már nem is kerülhetnek be, de ők kíváncsiak rájuk, ahogy mi is. Aki úgy dönt megosztaná a fórumon a róla készült képet, ne felejtse el ide is belinkelni!

A fordítás az Imperial News Network cikke alapján készült.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.