Around the Verse – 55. rész

Az AtV 55. epizódjában ezúttal a Microtech és a Nyx világáról esett szó, készítik az AI-t a nagy hajók vezetésére, gőzerővel csiszolják az FPS modult és az AC finomítása mellett részletes bemutatót kaptunk a Vanguardról is.


Nagyon izgalmas idők következnek a Star Citizen világában, hisz nemcsak hogy küszöbön áll az FPS, de szintén egy-két hónap választ el az AC 2.0-tól is, és valamikor a kettő között a szociális modul is be fog futni. Az AI-t már arra készítik, hogy megbirkózzon a többszemélyes hajók elvezetésével, ami különösen érdekes lesz, ha az úgynevezett kalózrajzás játékmódban fogunk játszani.
Lassan elkészülnek az FPS mód találatjelzőivel, és a folyamatos hibajavítások mellett azon fáradoznak, hogy az eddig csak telepíthető eszközöket, mint a félrevezető hologram, sokkal gyorsabban, egy egyszerű dobással juttathassuk a helyükre.
Mindemellett a szociális modul fejlesztése sincs parkolópályán, már tervezgetik, hogy hogyan fog kinézni a Microtech gyártengerekkel borított jeges világa, ahol a végletekig eliparosodott planétán így is találni fogunk némi szépséget. A stílus kialakításában ugyanis a díszes elemek felhasználását tervezgetik, itt-ott azért keverve az egyszerűséggel is.

Stanton-Microtech_Large10

A lakosok öltözködéséről sem érdemes megfeledkezni, a legutóbbi rész óta tovább folyik a munka a terrai alkalmi ruhákon, mely öltözeteket gyakran fogjuk látni a civilizált galaxis központjának tartott világ szimpatizánsain.
Emellett a Nyx rendszer fejletlen világa is kezd kibontakozni a tervezőasztalon, most ugyanis már a piacterét fejlesztik, ami valóban úgy fog kinézni, mintha a játék univerzumából visszazuhantunk volna a jelenbe. Az eladók kosarakban árulják majd a portékáikat, és egy talpalatnyi hely nem marad majd szabadon a nyüzsgő tömegtől, akik nézelődnek, alkudoznak majd a bódék között.

JumpPoint_02-11_Nov_14-First-Platform-Station 2

Szóba került a Dogfight további finomítása is, amit szeretnének úgy átalakítani, hogy a tehetséges játékosoknak több idejük maradjon a kibontakozásra harc közben. A mostani rendszer szerint egy folyamatos öt-tíz másodpercig kitartott találatsorozattal végezhetünk is az ellenfelünkkel, de ezt az időt egy-másfél percre tervezik növelni, így két játékos között egy összecsapás akár öt-kilenc percig is eltarthat majd.

Végezetül pedig a mélyűrvadászok egyetlen képviselőjét, a Vanguardot ismerhettük meg részletesebben. A rendkívül szívós gép, egy erős páncélzattal kerül majd játékba, és remek túlélőképességei lesznek. A mozgékonyságáért cserébe a kitartásával kárpótol majd minket, ezzel a hajóval ugyanis tankolás nélkül haladhatunk majd keresztül akár egy egész rendszeren. Az aszteroida mezőkben különösen nagy előnyre tesz majd szert, amit egy fejlett szenzornak köszönhet, és lesz rajta egy kétszemélyes mentőkabin is, ami szintén külön radart kap majd. Ezen kívül az utasok utolsó mentsvárát hibernáló rendszerrel és egy fejlett radarzavaró berendezéssel is felruházzák, így a hajó elhagyása után sem vész majd el a lehetőség a védekezésre.

A cikk az Imperial News Network munkája alapján készült.
Eredeti hír az RSI oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.