Around the Verse – 58. rész

Ismét adásba került az Around the Verse. Ezúttal az irodák beszámolói mellett Gurmukh Bhasin tartott részletes tájékoztatót a Vanguardról, Lisa Ohanian pedig a többszemélyes hajókról beszélt a Ship Shapeben.


Az elmúlt héten a fejlesztők a Herald készítésére gyúrtak rá, készül a hangárba tehető verzió és a repülhető változat is, emellett pedig előtérbe kerültek a Reliant munkálatai. Rengeteg játékos teszteli a szociális modult, és folyamatosan javítják a hibákat, hogy szinkronizálják a karakterek pozícióit, hogy kinyíljanak az ajtók, és sok egyéb aprósággal foglalkoztak benne a Gamescomos változat óta. Az FPS-hez készülőben van a HUD, ahogy pár hajó készítése mellett azok kezelőfelületével is dolgoznak, és folyik a munka a Shubin bányászállomáson. Ezekkel párhuzamosan pedig a SQ42-höz került rengeteg alapelem a játék motorjába, sorra gyártják a cinematic videókat, és az elmúlt pár héten az animációkon dolgoztak, melyekből párat már láthatunk majd a CitizenConon.
A műsor további részében Alyssa Delhotal mesélt a marketingtevékenységeiről a cégnél, és Gurmukh Bhasin adott mélyebb betekintést a Vanguard felépítésébe. A nehézvadász pilótafülkéje mögött a hajó belsejében lesznek a különböző berendezések, és minden variánsba más-más eszközök kerülnek majd, mint EWAR számítógép vagy bombarekesz. Tehát ezekben a változatokban kicserélték a létfenntartó kabint, a fegyvereket és a pilótafülkén is változtattak. A Harbingeren a torony egy 18 töltetes rakétatorony lett, a belsejében pedig egy üveglap mögött S2-es torpedók kaptak helyet. A Sentinel belsejében ezzel szemben egy szerelőpult és rackszerverek lesznek, melyekkel igen komoly elektronikus támadásokat lehet majd végrehajtani.

Az eheti Ship Shapeben Lisa Ohanian a többszemélyes hajókról beszélt. Jelenleg kilenc állomáshelyen dolgoznak, melyeken különböző feladatokat lehet végezni. A nagyobb hajókon ennél több hely is lesz, de a kisebbeken egy-egy posztra több feladatot is össze kell majd vonni. A kapitány fogja felügyelni az állomások működését, látja, ki mit csinál, átveheti a vezérlést felettük és beállíthatja a jogosultságokat. A pilóta vezeti a hajót, irányítja a dokkolási manővereket és más hajók megszállását. A gépész felel az energiaszintekért: fegyverek, pajzsok, hűtés stb. A taktikai poszton jelölik ki a célpontokat, kiválasztják, hogy melyik fegyvert használják, gazdálkodnak a töltényekkel és az elterelőrendszerekkel. A navigátor jelöli ki az útvonalat a csillagtérképen és szabályozza az üzemanyagot. A lövészek irányítják a saját tornyukat. A tudományos poszton lehet végezni az EWAR tevékenységeket, a gyógyítást, a letapogatást stb. A kommunikációs tiszt felel a ki és bejövő kommunikációs forgalomért, de ő ellenőrzi a gazdasági híreket is. A biztonsági tiszt posztján irányítják az NPC legénységet, vezérlik az ajtókat és a riadókat.
A műsor végén Sandi és Ben összegezte a Star Citizen eseményeit, bemutattak pár a Quake-Conon készült képet, a Sneak Peekben pedig pár bárban táncoló embert láthattunk.

 

A cikk az INN munkája alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.