Bombák Kioldva: Az Anvil Gladiator

A Bárka Vizuális Archívum Bemutatja

Évezrednyi Emlékek: Repülés Képekben

A legjobb 500 kép a csillagközi utazás elmúlt ezer évéből.

#167: A vihat előtti csend
Dátum: 2933-05-28 SET
Fotográfus: Taia Wallen, Őrnagy

Csak egy a Corin maréknyi képe közül, amit a tengerészet kiadtak. A fotográfus Taia Wallen őrvezető éppen befejezte az intenzív 6-órás zero-g átszállás-tréninget, mikor elhaladt az indítóálláson várakozó Gladiator-ok mellett. A szakaszt épp átirányították egy tengerészeti hajóhoz, ami ismeretlen harcterületre készült.

Miközben sokan felhozzák a szemcsésedést és a kontrasztot ami a pillanat közvetlenségének köszönhető, a pilóták az igazán feltünő elemei a képnek. Van valami higgadtság, ahogy az indulásra várakoznak valahová, ahol úgy képzeljük nagy veszélyek várják őket. Ez az UEE Tengerészetnél szolgáló férfiak és nők összpontosításának és kiképzésének testamentumául szolgál.

Mitől lesz a Gladiator laza?

Ready for action

A Gladiator a bizonyíték, hogy egy kis hajó is tud nagyot ütni. Kapitális hajók és telepített szerkezete ellen tervezve a Gladiátor az UEE elsődleges csapásmérő hajója. A Star Citizen világa tele van kapitális hajókkal az Idris-hez hasonló fregattoktól s Bengal-hoz hasonló hordozókig… és mi lehetőséget akarunk adni, hogy felrobbantsátok őket. A képességgel, hogy bombázó-rohamokat végezzen a toronnyal a hátán, egy tapasztalt legénységű Gladiátor bebizonyíthatja, hogy Dávid legyőzheti Góliátot! Némi sebességet és manőverezhetőséget feláldozva extra raktérért, a Gladiator kialakítható felfedezőnek vagy CnC platformnak.

Hol áll a Gladiator fejlesztése?

Gladiator concept artA Gladiator-t David Hobbins körvonalazta, aki a Javelin-t is tervezte és a Constellation-t  frissítette. Újabban a Foundry42-nél állt fejlesztés alatt, és jelenleg sínen van, hogy a következő hangár-kséz hajó legyen. Arra számítunk, hogy a Gladiator az AC1.0 és az AC2.0 között lesz repülhető. Annak ellenére, hogy multi-crew hajó (ember vezérelte torony/RIO üléssel), nincs benne hely körbejárni. Mivel mindkét matróz az ülésbe van rögzítve, korábban hadrendbe állíthatjuk, mint a Retaliator-t vagy a Constellation-t.

Mi inspirálta a Gladiator-t?

Initial Gladiator concept modelA Gladiátort a második világháború hordozóról indított zuhanó és torpedó-bombázói ihlették, mint a TBF Avenger vagy az SBD Dauntless. Eleinte a Squadron42-höz készült, ahol az Egyesült Földi Birodalom védelmében fogod repülni, de teljesen repülhető és módosítható lesz a Star Citizen állandó univerzumában is. Két fős Gladiator-csapatokat képzelünk, amint összedolgozva nagyobb vadászokat és kapitális hajókat támadnak, a partnered vezérelheti az ágyút, távol tartva a vadászokat, míg te összpontosíthatsz a lövedékek kerülgetésére és a torpedók kilövésére!

Eredeti leírás

Gladiator cockpit

A T3A Galdiator az UEE elsődleges hordozóról indítható bombázója. A Gladiator szakaszok tipikusan megoszlanak a feladatkörök miatt, egy hordozón egyaránt lehetnek torpedó-szakaszok és zuhanó-bombázó szakaszok. A hátsó ülést a lövész foglalja el, aki rádiós feladatokat is ellát.

Bár nagyot-ütő bombázó, a Gladiator könnyen módosíthatónak bizonyult, így elég népszerű lett a civil piacon. A bombarekesz könnyen átalakítható szállításra. Sok pilóta választja, hogy a hátsó lézer-tornyot kicseréli egy vonósugárra, így ideálissá válik könnyebb roncsmentő-küldetésekre.

 

Forrás: Bombs Away: The Anvil Gladiator

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.