Várható megjelenések ütemterve

Egy érdekes írást találtam az INN-en arról, hogy jelenlegi tudásuk szerint hogy fognak zajlani a megjelenések, és milyen formában, így ez mindenképp megért egy fordítást.


“Üdvözlet polgártársak! Meg szerettem volna osztani veletek, hogy a jelenlegi tudásom szerint miként fognak zajlani a Star Citizen következő időszakában a megjelenések.

Ezen írásra a lendületet egy subredditen kapott kérdés adta, azzal kapcsolatban hogy a CIG-nek mik a tervei a megjelenésekkel, és hogy meg fogjuk-e még kapni a PU alfát az év vége előtt. A válaszom meglehetősen hosszú és terjedelmes volt, és a társaim megkértek, hogy ezt itt is osszam meg veletek, kifejtve:

A tervek olyan dolgok, amik könnyen megváltozhatnak! Biztosan nem fog úgy zajlani minden ahogy eredetileg gondolták, de az élet már csak ilyen.

Az eredeti terv az volt, hogy a PU alfa 5 rendszerrel indul, mindegyik egy-egy leszállási zónával. Ezek a következők lettek volna (Rendszer/Bolygó/Leszállási zóna):

 • Stanton/ArcCorp/Area18
 • Nyx/Delamar/Levinski
 • Terra/Terra/Prime
 • Magnus/Borea/Odyssa
 • Helios/Tangaroa/Mariana

Ezt a megközelítést elvetették a PU alfa indulási fázisaként.

A jelenlegi tervük az, hogy egy rendszert (Stanton) teljesen végig építenek, ez lesz a “minta”. Rengeteg információt és tapasztalatot tudnak majd szerezni, hogy célszerű és mennyi ideig tart megépíteni egy rendszert. A Stanton rendszer kezdőpontnak is jó, mert van négy leszállózónája, és a nagyobb rendszerek közé tartozik, amit meg kell építeniük.

Az ArcCorp elemei gyakorlatilag készen állnak, legalábbis a kezdeti fázisra, ez fokozatosan nőni és terjeszkedni fog, ahogy a többi landolási zóna is. Jelenleg a Microtech-en dolgoznak, és be kell fejezniük még Crusadert és Hurstont is. Ezek a területek sokkal gyorsabban fognak elkészülni mint a eddigi, mivel minden landolózóna és bolygó a Stanton rendszerben hasonló építési stílust használ. Ez azt jelenti, hogy használhatják az ArcCorp moduláris építőelemeit hogy a három másik bolygó landolási zónáit létrehozzák. (Megj: mivel az épületek hasonlóak, csak olyan hatásúvá kell tenni, amit az adott bolygó mutat, tehát más festésű, hatású lesz a Microtech jégbolygóján ugyanaz az épület, mint a Crusader gázóriása körül lévő, más égbolttal/effektekkel/megvilágítással.)

A Stanton rendszer különböző bolygóihoz alakított épületeket így kell elképzelni
MicroTech_LookFeel_Concept_01
A Microtech koncepcióképe
Stanton-Crusader_Medium07
A Crusader koncepcióképe

Sajnos nincs kép Hurstonról perpillanat.Ha olvastad Tony Zurovec írását a Social Module jövőjéről, láthattad hogy a Social Module “Quantum” fantázianevű frissítése tartalmazni fogja a teljes Stanton rendszert, ahogy említettem fentebb.

Meg kell említeni, hogy eközben dolgoznak egy másik landolási zónán, a Nyx rendszer Delamar állomásának Levski zónáján, ami remélhetően elérhető lesz még idén, hasonlóan az Area18-hoz, várhatóan a hangárban található liftből, ahogy a jelenlegi esetben is.

A harmadik, Terra rendszer Terra nevű bolygója egy hatalmas város, amin már régóta dolgoznak, de még sokat kell, nem is csoda, elnézve a koncepciórajzokat

Tehát miután a Social Module “Quantum” frissítése kiadásra kerül, fogják összekötni a Stantont más rendszerekkel, hogy kialakítsák az “első öt” rendszert, amit már korábban mondtak.

A köztes időben más érdekes dolgokat is fognak csinálni. Először is a Star Marine fog valamikor a közeljövőben remélhetően megjelenni. Úgy gondolom, a Star Marine lesz az első nagyobb Social Module frissítés, az október 10-i CitizenCon előtt.

Ez rávilágít a következő fontos dologra. A Star Citizen kódja kb. fél éve lett elágaztatva, hogy felkészüljenek a Star Marine megjelenésére, amire eddig még mindig nem került sor, főként az animációk körüli technikai problémák miatt. Ezt a programágat 1.2-nek hívják, és ez az, ahol a GIM (Generic Instance Manager) rendszer is elkészült. Tehát amikor a Social Module-t kiadták, az 1.2-es ágból kellett kiadniuk, mivel a GIM-re szükség van az ArcCorp többjátékos részéhez.

Ez azt is jelenti viszont, hogy sok fejlesztés ami abban a fél évben történt, jelenleg nincs benne, nincs használva a Social Moduleban. Ezek a fejlesztések az úgynevezett GameDev programágban vannak.

Ami tehát most történik, az a nagy 2015-ös kód-összefésülés. A CIG jelenleg azon dolgozik hogy az 1.2-őt visszaintegrálja a fő GameDev ágba, hogy minden modul élvezhesse az új fejlesztések gyümölcseit, mint a zóna rendszert, a “nagy világ” rendszert, számos optimalizációt, grafikai fejlesztéseket és hasonlókat.

Mit jelent ez a támogatóknak? Nos azt jelenti, hogy röviddel azután hogy az összefésülés kész (kb. szeptember második fele), várhatóan érkezhet a Star Marine, és egy jelentős Social Module frissítés is. Úgy hiszem, az animációk is egységessé válnak az egész játékban, olyanokká, amiket a Star Marine számára fejlesztettek jócskán tovább.

A CitizenCon után várhatjuk az Arena Commander 2.0 megjelenését, ami a többszemélyes hajók repülhetőségét hozza el számunkra. Némileg bővítették az AC 2.0 tartalmát, nem csak egy pályát fog tartalmazni amin a többfős hajókkal harcolhattok, hanem lesz egy “nagy világ” pálya amiben bolyongani lehet ahogy a normál Star Citizenben is tervezik majd. Ezt a nagy világ pályát Chris Roberts “baba-PU”-nek nevezi. Rengeteg játékmechanikai tesztet tudnak majd benne tartani a PU-hoz és a Squadron42-höz is, tehát azt várnám hogy ekkor fogunk elsőnek munkalehetőségekkel találkozni (bányászat és szállítmányozás), egy sandbox világocskában, ahol az emberek találkozhatnak más emberekkel, beugorhatnak a gépeikbe és együtt mehetnek kalandozni. A térkép maga számos NPC ellenféllel lesz feltöltve. CR azt is említette hogy boltok is lesznek a pályán, amint a Social Module “Shops” (boltok) frissítésében kiadásra kerülnek. A “nagy világ” pálya a Gamescom többfős hajós demójával azonos lesz. CR megerősítette, hogy ez a “nagy világ” térkép nem az “igazi” univerzum része lesz, hanem egy tesztkörnyezet a játék többi részének tesztelésére, ahogy az AC pályái is.

Ez egy nagyon hosszú mese volt azzal kapcsolatban hogy a régi tervek hogy szorultak háttérbe és változtak, módosultak, esetleg váltak redundánssá és feleslegessé, és milyen némileg különböző úton haladnak most.

A pletykák arról is szólnak, hogy a CitizenCon-on esetleg kapunk egy Squadron 42 Episode 1 megjelenési dátumot, és noha jelenleg nem tudunk sokat róla, a CitizenCon-on egyik központi eleme a Squadron 42 lesz.

Tehát mi fog megjelenni az év végéig?

Social Module “Persistence” frissítés

 • A következő nagyobb frissítés.
 • Jobb kommunikáció a webes háttérrendszer és a játék között.
 • A játékbeli tárgyak megtartják majd az állapotukat.
 • Átjárható hangárok.
 • Casaba ruhabolt megnyílik ArcCorp-ban.
 • Sok látványbeli javítás ArcCorp-ban, különösen a boltok bejáratai körül.
 • A Millió Mérföldes Klub elérhető lesz a hangárbeli liftből azok számára, akik tagok.
 • Jelentős fejlődés a chatrendszerben, emberek ignorálása, privát üzenetek és még robusztusabb UI.
 • 40-re nő az instance-enkénti emberek száma.
 • Rengeteg háttérrendszeri javulás.
 • Ez a kiadás lehet hogy ketté lesz vágva, mivel amint készen vannak a kód-ágak összefésülésével, lehet hogy kiadják gyorsan azt, ami akkor épp már elérhető hogy tesztelni lehessen, míg a többi funkció egy második frissítésben kerül megjelenésre.

Star Marine kezdeti verziója

 • Gold Horizon térkép.
 • Mindenki mindenki ellen játékmód.
 • Küldetés-orientált játékmód.
 • Ez a kiadás alaposan feljavítja a karakterek animációit a játék minden területén.

Arena Commander 2.0 kezdeti verziója

 • “Nagy világ” pálya.
 • Retaliator és Constellation repülhetővé válik.
 • Többfős hajók csatái!

Social Module “Shops” frissítés

 • Ez a frissítés a “Persistence” frissítést fogja követni.
 • Lehetővé teszi hogy az emberek dolgokat vásárolhassanak a boltokban, pl ruházatot, amivel remélhetően elkezdhetik testre szabni a karaktereiket.
 • Az egész vásárlási élmény ekkor lesz feltöltve, tovább részletezve, beleértve az AR és mobiGlas felületeket.
 • Az orvosi részleg scannerei és gyógyítási funkciói is elérhetővé válnak.
 • A tárgyak/árak/elérhetőségek mind a megfelelő háttérrendszerhez lesznek már kötve, amiket idővel számos dolog (pl. játékosok és NPC-k) befolyásolni tud majd.
 • Rengeteg háttérmunka.
 • Esetleg pár meglepetés.

Social Module “Subsumption” frissítés

 • A világ intelligens NPC-kkel való feltöltése.
 • Ez a frissítés fogja behozni várhatóan a második bejárható környezetet a Social Module-ba, mégpedig a Levski leszállási zónát a Nyx rendszerben.

Meglehetősen magabiztos vagyok abban, hogy ezek a frissítések még az év vége előtt megérkeznek. Tony Zurovec említette hogy november környékét célozzák a “Subsumption” frissítéshez. Chris és ő is említették hogy meglehetősen rendszeres frissítéseket szándékoznak a következő időszakban kiadni, de mint minden a játékfejlesztésben, ez is csúszhat majd fennakadások miatt.

Azt is meg kell jegyezni, hogy lehet hogy más jelentős frissítések is lehetnek majd az AC-ban, pl több repülhető hajó, pálya) és a Star Marine-ben (különösen  a Sataball-ra gondolva), de abszolút bizonytalan, hogy mikor kerülhet be ilyen.

Távolabbra tekintve:

Social Module “Final Frontier” frissítés

 • egyszerű bolygófelszíni és űrbeli küldetések megjelenése.

Social Module “Quantum” frissítés

 • Teljes csillagrendszer-térkép.
 • A Stanton rendszer teljes bejárhatósága, beleértve a négy landoló zónát.

Squadron 42 Episode 1

 • Kb 20 órányi játékidővel kecsegtető első fejezet az egyjátékos kampányban.
 • Ennél SOKKAL többet tudunk majd meg október 10-én a CitizenConon.

Persistent Universe megszületése

 • Valamikor el kell kezdenünk PU-nak nevezni a Social Module-t, hisz valahol az is. Azt javaslom, akkor amikor már egyik rendszerből a másikba tudunk majd repülni, ez legalább olyan jó pontja mint bármelyik más. Látni kezdjük a környező rendszereket, ahogy hozzákapcsolják a Stanton rendszerhez. Nem lepne meg, ha az első rendszer amivel kapcsolatunk lesz, a Nyx rendszer lesz, és a Levski landolózónája.

Köszönöm hogy elolvastátok! Természetesen ezek az én ismereteim és meglátásaim a jelenlegi tervekről, noha közelről figyelem a Star Citizen fejlődését, természetesen megeshet hogy elkerülhette valami a figyelmem.

Ha van kérdésetek, a kommentek alatt feltehetitek.”
Eredeti szerző: Nehkara

 

Forrás: http://imperialnews.network/2015/09/star-citizen-release-plans/

  • 2015-09-02 - 15:49
   Permalink

   én csak fordítottam 🙂

   Válasz
 • 2015-09-06 - 16:06
  Permalink

  Nálam nem látszik a szöveg csak akkor ha kijelölöm. Olyan mintha fehér alapon fehér betű lenne.

  Válasz
  • 2015-09-06 - 16:10
   Permalink

   most nálam is, valami változhatott a css-ben

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.