Eloldozva: A Cutlass

A hírhedt Cutlass


A Cutlass megérkezett! A Drake Cutlass egy sokoldalú hajó, melyet a kemény élet szellemében építettek. Akár kutató-mentő műveleteket vezetsz, akár csillagközi kalóznak állsz, a Cutlass a hadihajó és a dedikált raktér ritka kombinációját nyújtja.

A Cutlass egy igazi ezermester hajó, mely harci és támogató feladatokra egyaránt alkalmas. A Cutlass nem csak a kincsüket kereső kalózoknak való: bármilyen célra átalakíthatóak a bűnüldözéstől a kereső-mentésig!

FEKETE (BLACK)


A Cutlass Black, a Drake alapmodellje, egy olcsó, könnyen fenntartható megoldás kisebb rendszerek helyi erőinek… vagy nagy általánosságában kalóz szervezeteknek. Az átlag feletti raktér, a RIO-ülés és a dedikált vonósugár teszi a Cutlass Black-et a csillagközi kalózok kedvencévé.

VÖRÖS (RED)


A Cutlass Red a Drake’s dedikált Cutlass ‘mentője’; felszerelve fedélzeti orvosi egységekkel és kutató-mentő felszerelésekkel a csataterek támogatója, ami vissza is tud ütni. Ha az osztagod a Vanduul ellen indul, sosem árt egy Cutlass Red a csapatban.

Slide_Cut-Red

KÉK (BLUE)


Ha egy Cutlass Blue van a hátsó kijelződön, rossz napod van. Ez a kétszer keményebb Cutlass változat arra készült, hogy betartassa a törvényt. A legtöbb Cutlass Blue a rendvédelmi szervek és határőrségek részére van fenntartva, de korlátozott számban fellelhető a szabadpiacon is.

Slide_Cut-Intro

Ugrás az eredeti cikkre az RSI oldalán.

 • 2014-10-11 - 18:33
  Permalink

  Egyre inkább hangulatosak ezek a valamik… 🙂

  Én még annyit beleírtam volna, hogy még csak hangár readyk, repülni nem tudnak… lehet soha nem is fognak tudni ^^ bruhahaha

  Válasz
  • 2014-10-11 - 18:59
   Permalink

   Én is gondolkodok egy ilyenen. Igazi svájci bicskának tűnik a cucc, jó lenne vele cuccok után kutatni. Minden attól függ, milyen lesz majd az Avenger. Kell-e rá CCU, vagy elég lesz egy sima is…

   Az még változhat. A leírás így egész.

   Válasz
 • 2014-10-11 - 18:42
  Permalink

  Olyan szép tágas hajók ezek. Nem is értem, hogy a Freelancerbe papíron hogy fér több rakomány. Az csak egy cső kb. ez meg rendes beltérrel rendelkezik.

  Válasz
  • 2014-10-11 - 19:04
   Permalink

   Csalókák a lépek. A Frici sokkal testesebb, a Cutlass méret- és súlytöbbletét a kiálló részek adják. Amúgy se fér sokkal több, mindössze 4,5 köbméter a különbség, ami 12%. Amúgy még a Reclaimer-nél írták, hogy pár hajó raktere drasztikusan meg fog változni, köztük a Freelancer MAX-é is, mert az oldalon egyelőre előzetes becslések vannak, csak a teljes 3D modell elkészülte után tudják lemérni, hogy mennyi is lett a raktér a végére.

   Válasz
   • 2014-10-11 - 19:21
    Permalink

    Már attól féltem, hogy elkezdenek csalni, és az adatok közt nagyobb értékek fognak szerepelni, mint ami szemmel látható.
    Kíváncsi leszek mi lesz a vége ennek.
    Sokat nézegettem a 3D-s modelleket is róluk, az RSI oldalon. Annyi szól mellette, hogy nem kell hely a mozgásnak a raktérben, és ott van a másodlagos raktér is a Freelanceren.
    A Cutlasson meg a lenyíló fegyvertoronytól kezdve a WC meg az ágy is abban a szobában van, ahol a rakománynak szorítottak helyet. Sz’al tényleg csalóka.

    Válasz
 • 2014-10-12 - 17:38
  Permalink

  Biztos hangulatos lesz majd ilyen böszme óriásokkal többen együtt szelni a nagy űrt 🙂

  Válasz
  • 2014-10-12 - 18:20
   Permalink

   Olyanok lesztek körülöttem, mint a döglegyek. 😀

   Válasz
   • 2014-10-12 - 19:01
    Permalink

    Észre sem veszed, azt minket is bedaráltál 🙂

    Válasz
    • 2014-10-12 - 19:24
     Permalink

     Szerencsére csak mozgásképtelen hajókat lehet bedarálni, és azokat sem ész nélkül. Igen kellemetlen eredményt hoz, ha a feldolgozóegységbe egy rakéta vagy egy reaktor kerül…

     Amúgy meg elkapni se lehet egy Cutlass-t azzal a lomha döggel, olyan fürge lesz. Talán csak a versenyhajók és a Xi’An vadász lesz fürgébb.

     Válasz
     • 2014-10-12 - 19:30
      Permalink

      Persze, tudom én. 🙂 Hála neked átfogó ismereteket szereztünk a Reclaimerről. x)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.