Esperia Prowler – Hajóvásár

Az Esperia egy újabb idegen hajó földi változatát készítette el, azonban most nem a Vanduuloktól kölcsönözte az alapokat, hanem a Tevarinoktól.


A Prowler egy modernizált változata a Tevarinok hírhedt páncélozott csapatszállítójának. Az Esperia mérnökei teljes hozzáférést kaptak, hogy tanulmányozhassák az eredeti hajót, amelyet nemrég fedeztek fel a Kabal-rendszerben. És így a Prowler tökéletesen ötvözte a két civilizációt: a Tevarinok elegáns és hatékony harci gépét a modern emberi technika megbízhatóságával.

Az Első Tevarin Háború egyik legendás hajója tehát egyenesen a történelemkönyvekből érkezett, gyönyörűen és aprólékosan újraépítve az Esperia elhivatott mérnökei és munkásai által. A Prowler félelmetes hírt harcolt ki magának, amikor eljuttatta az emberi bázisokra és hajókra a Naulle csapatokat, a speciális Tevarin átszállókat, akik hatalmas pusztítást végeztek a mit sem sejtő ellenfél körében.

Most, évekkel később, az Esperia ismét elérhetővé teszi ezt az egyedi hajót a gyűjtők és a hadigépek rajongói számára, megőrizve az eredeti Tevarin hajó érzését és formáját, de a leghatékonyabb és legbiztonságosabb alkatrészekkel feljavítva. És mint a többi Esperia hajó, ezt sem csak mutogatásra szánták, a hajót repülésre tervezték.

Megvan az oka, hogy a Prowler beírta magát a történelemkönyvekbe. Abban az időben ez a hajó használta a legfejlettebb, legújabb technológiákat a csatatéren és az Esperia Prowler ma is követi ezt a hagyományt. A Prowler nagyszerű választás a beszivárgásra, átszállásra, tengerészgyalogosok ledobására, csapatok kivonására, flottabiztonsági és fedett küldetésekre. A Prowler jellegzetes törzse nem csak 16 személynek tud helyet biztosítani, de lehetővé teszi a gyors ledobásukat is a légpajzs megoldásnak köszönhetően. Mint az ismert, a légpajzsot először a Tevarinok telepítették a hajójukra, ami lehetővé tette a gyalogosoknak, hogy könnyedén ki- és beszálljanak a szállítóba.

Általánosságban elmondható, hogy a Tevarinok lehagyták az emberiséget a pajzsfejlesztés területén, amit a Prowleren használt Phalanx pajzs is bizonyít. Egy pontvédelmi pajzs, ami nagyon erős, azonban csak korlátozott felületen nyújt védelmet. A Phalanx pajzs volt az oka, hogy a Prowler jelentős védelmi erőt képviselt, amikor kötelékben repült bekapcsolt pajzsokkal és elhárítórendszerekkel.

A fentieken túl, a Prowler gravitációs-lemezei fokozott föld-, és egyéb objektum-közeli manőverezést tesznek lehetővé, ami nagyon jól jön, amikor hatalmas hadihajók között, vagy bolygóvédelmi erődökben kell mozogni. Nagyon hatékony a távvezérelt ágyú is a hajó gerincének felső részén, ami 360 fokos tüzelést tesz lehetővé.
Az Esperia Prowler tehát a megfelelő választás arra, hogy észrevétlenül berepüljünk a gyanútlan ellenség hangárjába, hogy oda juttassunk csapatokat, ahol arra a legnagyobb szükség van és még egy csomó más dologra.

Az Esperia Prowlerről ide kattintva találtok több képet.

A hajó áruházi oldala ide kattintva érhető el.

 • 2016-12-20 - 20:11
  Permalink

  Köszi szépen a fordítást.

  Szép nagyon, csak ugye ésszerűbbnek tűnne előbb egy normális emberi csapatszállítót összerakni, ami az idrisből, javelinből, bengalból szállítja majd a csapatokat. Mer ugye az argo az nem tekinthető komoly csapatszállítónak. A relianthoz kellene valami hasonló, de a reliant nem kifejezetten csapatszállító, hanem inkább olyan mint egy MI-24-es harci helikopter, aminek mellesleg van csapatszállító funkciója. A Bolygó neve: halál landoló űrhajóját kellene megcsinálni lényegében. Szerintem megfogják, mert nagyon adja magát. Ennek a prowlernek a hátránya, hogy extravagáns külseje miatt nem tudni hogy mibe fér bele. Idrisbe tuti nem.

  Én is akarok már lövöldözni, nem tudom kivárni a két napot, nem nem nem!!!

  Válasz
 • 2016-12-20 - 21:52
  Permalink

  Hehe, semmiség, még vár magára a MISC Razor, meg három rendszerleírás, majd azokat is készítem.
  Az Argo nem lesz rossz, miután megtisztították a terepet a nagy hajók ágyúi 🙂 De tényleg nem ártana valami jó páncélzattal és akár nulla fegyverzettel ellátott, csapatszállító.

  A Redeemer (gondolom erre gondoltál 🙂 ) alapvetően gunship, szóval az nem annyira jó… A Reliant viszont a kis átforduló hajó a MISC-től, az nem jó csapatszállításra.

  Válasz
 • 2016-12-20 - 23:09
  Permalink

  Igen igen, redeemer, egyik kedvenc hajóm is mint sokszor nyafiztam ezt. Jó kis kompakt belső terek! 😀 Csak moduláris legyen a csapatszállító hátulja, vagy legyen belőle több verzió, de biztos lesz!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.