Kellog-rendszer


A Kellog rendszer a Földünk napjához nagyon hasonló G2V típusú sárga törpe körül keringő hat bolygóból áll. Ezek közül kettő lakott, és vonzó üzleti lehetőségeket kínál az érdeklődő kereskedőknek: a Kellog II, más néven Xis a Földnél valamivel közelebb kering a csillaghoz, nedves, trópusi paradicsomnak adva otthont. A Kellog VI a lakható sáv külső szélén keringő, életre alig alkalmas szikladarab, amiből az UEE börtönbolygót csinált.

Kellog meglátogatása nem gyáváknak való. A rendszert a galaktikus biztosítási skálán HATOS kategóriába sorolták, ami azt jelenti, hogy az esetlegesen elvesztett járművek esetén a rakomány értékét nem fizetik vissza, és a felszerelések pótlása is enyhe veszteséggel oldható csak meg. A rendszerben magában ugyan nincsen semmi veszélyes, különösen törvénytisztelő pilótáknak, a besorolás inkább azt az egyszerű tényt tükrözi, hogy becsületes embernek eleve kevés keresnivalója lehet itt.

1

Kellog II

A naprendszer (határozott UUE jelenléttel bíró rendszerekhez képest) szokatlanul magas biztosítási besorolásának a Xis az oka. A bolygót mély, több lombkoronaszintes dzsungelek tarkítják, az élővilág sokszínűsége párját ritkítja a galaxisban. Kezdve a három méteres rákszörnyeknek otthont adó meleg tengerektől, a milliónyi rovartól, főemlősöktől és a híres Flo-Petektől nyüzsgő esőerdőkig.

Ki tudná elfelejteni a múlt évtized Flo-Pet lázát: a leginkább házi macska és medúza keverékeként leírható különös állatért megőrültek a Földön, a gazdagok és hatalmasok makacsul próbálták gyűjteni és tenyészteni őket, hogy felvághassanak felékszerezett kedvenceikkel. A Kellog II volt a származási helyük; az első példányt egy merész utazó fogta el, aki eredetileg azt gondolta, talán az ízük is olyan jó, mint a kinézetük. (A későbbi kutatások kétséget kizáróan megállapították, hogy a Flo-Petek nem ehetőek.) A lények iránti érdeklődés kihunyt, és a korábbi háziállatok utódai most minden fejlettebb világ csatornarendszereiben megtalálhatóak.

A Xis látogatása szigorúan tilos: az UEE Feljesztési & Terjeszkedési Albizottsága (SDE – Subcomitte for Development & Expansion) a bolygót Fejlődő Világnak nyilvánította az Ormok, a bolygó északi sarki régióinak közelében élő primitív emberszabású faj jelenléte miatt. Az Ormok az elmúlt három évszázadban összetettebb szociális interakciós sémákat kezdtek mutatni, és rendkívül primitív kőkori eszközhasználatot. Bár a kultúrájuk számot tart a tudósok érdeklődésére (akik olykor felszerelést és tartósított élelmiszert vásárolnak évszaktól függően – készülve a “télre”), maguk az Ormok nem érdemesek a kereskedők figyelmére: semmi értékeset nem készítenek, és nem elég civilizáltak, hogy munkaerőként hasznosak legyenek.

A feketepiac azonban burjánzik. Bár a bolygót felderítő műholdak hálója védi, az UEE általában nem tudja vagy nem akarja rendesen biztosítani az orbitális pályát. Megfelelő lopakodó megoldások híján a behatolás ugyan hosszú távon ronthatja a pilóta polgári besorolását… viszont kicsi a veszélye annak, hogy orbitális ágyúkkal bonyolódjon összetűzésbe, vagy kósza romboló rajjal találkozzon.

Piaci ajánlatok – Kellog II
Vétel: Réz (finomítatlan) +1
Vétel: Luxuscikkek +2
Vétel: Biológiai cikkek (illegális) +7
Eladás: Tartósított élelmiszer +1
Eladás: Luxuscikkek +1

kellog2

Kellog VI

Kellog VI ad otthont az UEE masszív QuarterDeck PrisonWorldjének, ami egy maximális biztonsági besorolású büntetés végrehajtási intézet, ahol több százezer kemény bűnözőt őriznek. A Quarterdeck egy komplett antianyag finomító, ami azzal jár, hogy a rendkívül értékes üzemanyag itt olcsóbban kapható mint bárhol máshol a galaxisban. Az antianyag feldolgozás rendkívül veszélyes dolog, és naponta tucatnyi rab hal bele… de csökkentett idejű büntetés jár azoknak, akik hajlandóak elvégezni a munkát, ami segít abban, hogy az UEE hadi és kereskedelmi flottája mindig fel legyen töltve üzemanyaggal.

Az érdeklődő kereskedők azonban jobb, ha tudják, hogy az antianyag szállítás rendkívül veszélyes. Mindennel felszerelt raktér szükséges hozzá, és aki megpróbálkozik egy fuvarral, folyamatosan sugározni kell a világba a rakományjegyzékét: nincs az a kalóz, aki antianyag szállítóval akar kötekedni, mert a legkisebb összetűzés is gyorsan egy mindkét felet elpusztító robbanáshoz vezet.

Az UEE kifejlesztett egy rendszert, hogy a körözött bűnözőket a megfelelő megbízással rendelkező fejvadászok egyenesen a QuarterDeckbe szállíthassák. Egy VI-os osztályú JusticeStar műhold ül a bolygó legközelebbi Lagrange pontján, ahol a bűnöző nyilvántartásba vétele, tárgyalása és elítélése gyorsan és hatékonyan megoldható. A QuarterDeck nyilvántartó tisztjei gyakran prémiumot fizetnek a körözöttekért, ami az UEE-nél jelentkező költségmegtakarítást tükrözi az egyenesen a rendszerbe szállított raboknak köszönhetően.

Mint minden börtönvilágon, itt is aktív a feketepiac. Azok a kereskedők, akik az UEE börtönőrei figyelmét elkerülve luxus szórakoztató eszközöket tudnak a bolygóra szállítani, bőséges nyereségre számíthatnak. Különleges értéke van a Quarterdecken a narkotikumoknak, amit a népesség nagy része a kényszerű antianyag bányászat veszélyei és sivársága előli egyetlen menedéknek tekint.

Piaci ajánlatok – Kellog VI
Vétel: Fegyverek (katonai) +2
Vétel: Vasérc +2
Vétel: Antianyag +5
Eladás: Luxuscikkek +4
Eladás: Narkotikumok (illegális) +6

Záró tippek

A Kellog rendszer tömérdek profitlehetőséget kínál… de olyan rendszer, amit a tapasztalatlan kereskedők jobb ha mindenáron elkerülnek. Sok száz újonc érdeklődését keltette fel a várható haszonkulcs, és indult teljes gázzal a rendszerbe – csak hogy a QuarterDecket őrző UEE erők célpontjaként, vagy a xis-i tengeri rákok ízletes vacsorájaként végezze.Ne kövesd el az ő hibájukat: szereld fel rendesen a hajót, a lopakodásra fókuszálva ha bármilyen feketepiaci szállításba kezdenél… és lábujjhegyen járj, amikor csak lehetséges.

FIGYELMEZTETÉS UTAZÓKNAK: A Kellog rendszer közel van az általában Vanduul területnek tartott rendszerekhez. Bár a Vanduul “törzsek” szervezetét még nem értjük jól, úgy tűnik, a Kellogra egyikük sem formált igényt… egyelőre.Bár eddig senki sem látott ellenséges portyázókat a rendszerben, az utazóknak rendkívüli óvatosságot javaslunk a régióban.

forrás: Jump Point 2.

 

 • 2014-02-27 - 08:57
  Permalink

  Tetszett a fordítás nyelvezete, de talán egy helyesírás ellenőrőt rá lehetne ereszteni 🙂 Nagyon köszönöm a Star Citizen rajongók nevében is 🙂 Így tovább!

  Válasz
  • 2014-02-27 - 11:55
   Permalink

   “helyesírás ellenőrőt”

   bagoly vs. veréb 😛

   [mellesleg a ebben a comment box-ban még mindig “rosszak” az ő és ű betűk]

   Válasz
 • 2014-02-27 - 12:39
  Permalink

  Helyesírási hibák vannak? Megírod hol? 🙂

  Válasz
  • 2014-02-27 - 12:52
   Permalink

   Inkább elírást láttam.
   kőköri->kőkori
   “hogy”->”, hogy”
   Nem akartam kötekedni, tényleg tetszett a nyelvezete a fordításnak, jó volt olvasni.

   Válasz
 • 2014-02-27 - 12:54
  Permalink

  Damn, valóban 🙂 Köszi, a sokadik átolvasás után már mindenen átsiklik a szemem.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.