Tiber-rendszer (másik fordítás)

Tomb

Egy kiszáradt, sivatag világ már-már majdnem vérvörös rézporba borulva, Tomb az a világ, amin mindennél jobban látszik a Vanduul háborús gépezet befolyása. A bolygó felszínének nagy része űrhajók és más roncsokkal van borítva; a számtalan visszavert UEE támadások maradványai, magán próbálkozások profitálni a szokatlan rendszerből, és elpusztított Vanduul technológia.

A tomb nem egy végleges temető, a  hulladék ami ott pihen, csak arra vár, hogy begyűjtsék a hatalmas Vanduul “arató gépek”. Ezek a mechanikus szörnyetegek mindenféle anyagot begyűjtenek és átalakítják, hogy a Vanduul háborús gépezet szolgálatába állíthassák. A Tiberen található aratóknak van ennél egy még félelmetesebb célja, úgy tűnik, hogy ők a forrásai az újabb aratóknak is, amiket emberi világokba küldtek fosztogatás közben. Ezek az “anya-aratók” látszólag nem különböznek a többi aratótól, de ennek ellenére, képesek lemásolni saját magukat, így terjesztve a félelmet és rettegést a galaxisban. Minden, csillaghajók roncsaitól az elesett katonák csontjaiig, minden amit hátrahagynak a Vanduulok zsákmánya.

Tomb egyébként otthona számtalan Vanduul harci tábornak is, A Spártai ideiglenes táborokat a vanduulok használják, hogy folyamatosan mozgásban tartsák az egységeiket a rendszerben. Miközben az emberek nem éppen érzik otthonosan magukat a Tomb éghajlatának lágy ölén,  a Vanduulok tenyésznek a bolygón és nem zavarja őket a roncstelep körülöttük. (A vanduulokat sosem látták mások technológiáját felhasználni.) Emberként megpróbálni besétálni az egyik táborba öngyilkosság lenne, de nyilvánosságra hozott tengerészgyalogos felvételek a behatolási próbálkozásaikról elég jól feltérképezték az elterülésüket és felépítésüket ezeknek a táboroknak.

Miközben Tomb csalogatónak tűnhet, hogy hatalmas szajré reményében megpróbáljanak leszállni fosztogatók, még nem volt sikeres leszállás és még senki sem tudta felhozni töredékét sem a felbecsülhetetlen értékű hadianyagnak ami a bolygón maradt. Az utazókat rendszeresen figyelmeztetik, hogy kerüljék el az ilyesféle próbálkozásokat. Az UEEnek sem sikerült még soha felállítania egy biztonságos leszállási zónát a Tombon, szóval ha éppenséggel nem egy balszerencsés tengerészgyalogos osztag része vagy, rendkívül kicsi az esélyed arra, hogy egyáltalán a felszínt elérd.

Piaci ajánlat – Tomb
Eladva: orvosi felszerelés +5

Tiber

Tiber útikönyvét egy szóban össze lehetne foglalni; ne. Avagy: NE! Számtalan csata színhelye, emberek és szörnyek között. Tiber egy vérző seb a felfedezett galaxis arcán, ami egyáltalán semmi jelet nem mutat, a gyógyulás felé.

Tibert először 2474-ben fedezték fel UEE hosszútávú felderítők, ekkor még egy érdektelen csillagrendszernek könyvelték el. Egy sima K típusú csillag, két bolygóval. Tiber nem hordoz fontos nyersanyagokat, fontos stratégiai pontot sem jelent, ami vonzóvá tehette volna telepesek vagy bárki más számára.

A UEE Orioni kudarcát követően, a csapataik a Calibanra és a Tiberre vonultak vissza. Ezeknek a csapatoknak a nagy része inkább  a Calibanon állomásozott mint Tiberen, Caliban nyilvánvaló adottságai miatt. Nem kellett volna meglepetésként érnie az UEE erőit, hogy a Vanduul megtelepedett a védtelen Tiber rendszeren, hogy ezt használhassák további fosztogatásaik bázisaként egyre beljebb az emberi területek belseje felé. A Vanduul törzsek  egy állandó otthont rendeztek be a csillagrendszerben.

Figyelmeztetés utazóknak: Semmilyen körülmények között ne utazzanak a Tiber rendszerbe. Vanduul erők állomásoznak a térségben.”

A Daráló

Amikor felfedezték Tiber szerepét az akkor sokkoló Vanduul támadásokban, az UEE kiküldte, az elit egységét, a Hatodik Harci Alakulatot egy tisztogató küldetésre. Antianyag bombákkal felszerelve a flotta felperzselte a Vanduul táborokat a Tiber II-n, ezzel a felszínt egy tűztengerré változtatva. A válasz azonnali volt és elsöprő és a legösszeszedettebb Vanduul támadás volt amit valaha is feljegyeztek. Egy elit Vanduul csapatszállító, a legjobbak legjobbjai, bevágtak egy egyébként UEE által ellenőrzött területre és az utolsó emberig lemészárolták az UEE katonáit. Csak egy távirányítású megfigyelő maradt meg, hogy hírt vihessen a mészárlásról. Így született a Daráló, egy több generációs totális háború az emberiség és a Vanduul között.

Az ezt követő években, nem kevesebb mint 19 erőteljes próbálkozás történt, hogy kiszorítsák a Vanduult a Tiber rendszerből. Hatalmas flották próbálkoztak megszállni a Tiber rendszert, de rengeteg próbálkozás történt csak simán kiirtani a Vanduulokat a rendszerből, minden próbálkozás sikertelen volt. Milliók estek el ezekben a próbálkozásokban, a folyamatosan növekvő roncs halmaz a bolygó körül már már legendás. Számtalan civil, a halálos csatateret borító roncsokat potenciális profitnak tekintve, megpróbálták a lehetetlent, hasonló, végzetes következményekkel.

A harc még ma is folyik. Az eddigi csapatokhoz még hozzácsapódott rengeteg civil, magán hajókkal, akik bizonyítani próbálnak harc közben, vagy csak profitálni szeretnének a rendszer kincseiből, a sorsuk mindig ugyan az, ment mindenki a levesbe.

Az egyetlen biztonságos időpont a Tiber meglátogatására, meglepő, de éppen egy éppen zajló hatalmas csata ideje alatt van. Az UEE ellátási csatornák behálózzák a galaxist ilyenkor és a hadsereg érdekelt a civil segítség fogadásában a hadműveleteikhez. Támogató hajók amik orvosi  ellátmányt vagy egyéb szükséges anyagokat szállító hajók rendkívül védetté válnak a hadsereg szárnyai alatt, feltéve, hogy távol maradnak maguktól az ütközetektől. Persze, beazonosítani, hogy hol lehet a frontvonal problematikus lehet.

The Grinder by Elijah
The Grinder by Elijah

Tiber I.

Tiber I egy nagyon kicsi és sűrű bolygó közel a Tiber napjához. A bolygó CO2-vel telített atmoszférájában lehetséges lélegezni, de az extrém hő a közeli napból élhetetlenné teszi még a folyamatos harcok nélkül is. Mindazonáltal a bővítő vizsgálatok nem vezettek semmire. Nem találtak semmi értékeset a Tiber I-n és nehéz is elképzelni bármit ami megérheti a kockázatot és azt, hogy embert küldjenek oda, hogy tovább kutasson.

A Tiber I pályája egy rendkívül sűrű aszteroida övön keresztül fut, ami még tovább nehezíti a felderítést. Az aszteroida öv egyébként rendkívüli, a kicsi koncentrációjú nyersanyag tartalmával. Ez az öv rengeteg kicsi aszteroidából áll, hatalmas sebességgel mozogva, és nagyon hiányoznak belőle a nagyobb bolygószerű aszteroidák amiket titkos bázisokká lehetne alakítani. (Ami sajnálatos, mivel az UEE hírszerzés szeretne egy megfigyelő központot építeni a Tomb közelében.)

Az UEE mély űri fénykép bázisok egy különös időjárási rendszert figyeltek meg a Tiber I felszínén, ami a meteorológusok szerint egyre jobbá teszi a körülményeket a bolygó felszínén, minden négy év elteltével. Átlagban három napig tart amíg láthatóan letisztul az időjárás. a CO2 koncentráció a sarki régiók körül telepszik meg. Ennek a hipotézisnek a tesztelése a Vanduul vadász alakulatokkal a közelben lehetetlennek bizonyult.

 

forrás: 14. Jump Point

 • 2014-02-16 - 10:24
  Permalink

  Szép munka Jugger, üdvözöllek a szerkesztők között 🙂

  Válasz
 • 2014-02-24 - 08:26
  Permalink

  Köszönjük szépen, csak így tovább a többivel is! 🙂
  (Ezeket lusta vagyok elolvasni angolul, így könnyebb átfutni.)

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.